18. elokuuta 2016

Hanna Morre: Tuonen tahto (2016)

Kustantamo: Osuuskumma
Sivumäärä: 136
Kansikuva: Magdalena Hai

Höpsöt! En tietenkään aio arvioida omaa kirjaani. Tiedän sen muutenkin loistavaksi ;-)

Leikki sikseen. Esikoisromaanini Tuonen tahto on nyt ilmestynyt. Huhhuh. Miltäkö nyt tuntuu? Jännittää todella paljon. Odotan kauhusekaisella ilolla sen saamaa vastaanottoa. Muutama sen onkin jo lukenut ja kehuja olen kuullut. Nöyrä kiitos siitä. Ensimmäisen blogiarvion ehätti tekemään Krista Suomi lukee -palvelussa.

Tuonen tahto on käsikirjoitus, jonka olen aloittanut vuonna 2011. Inspiroiduin eräästä uutisoinnista, jossa koululaisikäinen lapsi jäi rattijuopon yliajamaksi ja menehtyi. Niin kuin moni muukin kirjailija, minäkin aloitin pohtimalla: entä jos? Jossittelusta voi olla montaa mieltä, mutta kirjailijalle se on tarpeen.
Syntyi karu ajatusleikki, mitä voisi tapahtua, jos menettäisi oman lapsensa samalla tavalla. Tietysti vein ajatusleikin potenssiin kymmenen ja laajensin jossittelua; entä jos lapsella olisi tällainen äiti, joka... tällainen isä, joka... ja jos lapsi itse olisi... ja jos niillä olisi naapuri, joka... jne.

Minulle oli luontevaa ottaa mukaan tarinaan spekulatiivisen fiktion elementtejä. Koin suomalaisen mytologian tarinaan sopivimmaksi ja itselleni läheisemmäksi. Metsä on paikka, josta moni suomalainen on hakenut ja saanut apua. Mutta avulla on vanhojen uskomusten mukaan ollut joskus oma hintansa...

Kustannustoimittajana en ole automaattisesti pätevä kirjailija. Enkä missään tapauksessa voi itse kustannustoimittaa kirjaani. Omana kustinani Tuonen tahdon kanssa työskenteli Anni Nupponen, joka tunnettaneen kirjailijana paremmin. Ilman Annia en olisi tässä, vaan luultavasti lämmittelisin takan ääressä hyvinkin kettuuntuneena käsikirjoitukseni iloisesti tulessa roihuten. On ollut huikeaa nähdä ja kokea sitä samaa tunnevuoristorataa, mitä "minun kirjailijani" myös ehkä ovat kokeneet. Jokaisella on toki omat tuntemuksensa, mutta uskon monien kokemusten olevan yhteisiä; epätoivo, kiukku, haltioituminen, valintojen vaikeus, vaikeus tehdä tiettyjä ratkaisuja, taustatietojen tarkistaminen, onnistumisen ilo ja jälleen epätoivo... Semmoista se on.


Sitten kelpaa hymyillä, kun kirja on kädessä. Uunituoreena. Valmiina lukijoille. Se lähtee taivaltamaan omaa matkaansa ilman minua.

Ja koska tämä on myös mainosluonteinen postaus, niin tietysti on muutama tärkeä seikka teille tiedotettavaksi!


Ensiksi kiireellisin asia. Lainaan tekstin Osuuskumman FB-päivityksestä, koska joku kumman fiksu ihminen on selittänyt asian hyvin:
Kumman lukija, nyt voit vaikuttaa!
Suomi lukee -sivustolla on hieno pilottihanke, joka mahdollistaa pienkustantajien teosten pääsyn Prisman hyllyyn (ensimmäisessä vaiheessa Jyväskylään). Hanke on todella merkityksellinen keskisuurille ja pienille kustantamoille, joiden on tunnetusti erittäin vaikea päästä isojen kirjakauppojen -- saati markettien -- valikoimiin. Suomalaisen kirjallisuuden monimuotoisuus ja laaja tarjonta on eduksi kaikille.
Kummalintu nostaa oman pyrstönsä. Pilottihankkeen valikoimaan voit vaikuttaa äänestämällä suosikkejasi tämän vuoden kirjoistamme Suomi lukee -sivuston Top 80 -listalle!
Homma on simppeli: Olet Facebookissa, joten sinulla on tunnukset.
1) Klikkaa lopussa oleva Suomi lukee -linkki auki. Oikealta pääset kirjautumaan sisään FB-tunnuksilla.
2) Kirjan kuvauksen oikealla puolella, punaisen nauhan alla on pieni kirjasymboli, jossa on plusmerkki. Klikkaa sitä. Noin! Olet äänestänyt kirjan Top 80 -listalle.
Jos hukkaat oikean kirjasivun, ylhäällä on keltainen Top 80 -namiska, josta pääset näkemään listatut kirjat.
Nyt mukaan levittämään kummaa kirjallisuutta kansalle!
Tässä vielä linkki asiasta Suomi lukee -sivustolla: http://suomilukee.fi/lukijoille/ Aikaa on vain 20.8.2016 saakka! Joten toimi pian! Olisi hienoa nähdä myös Tuonen tahto mahdollisimman helposti saatavilla.

Jos sinulla ei satu olemaan asiaa Jyväskylän Prismaan, voit tilata Tuonen tahdon suoraan Osuuskumman Holvi-kaupasta. Kirjalla on hintaa 19,95 euroa ja se sisältää myös postikulut kotimaassa. Kannattaa samalla katsastaa Osuuskumman muu tuotanto! Tulisivat kätevästi kotiovellesi samassa paketissa.

Helsinkiläiset (ja kauempaakin tulevat) kivijalkakaupan ystävät ohjeistan kipin kapin Aavetaajuus-kirjakauppaan. Se on hieno paikka täynnä spefiä ja muuta myytillistä kirjallisuutta. Myös käytettyjä kirjoja, joten voit tuurilla löytää vaikkapa kauan kaipaamasi klassikon!

Jos olet enemmän sähköisen muodon ystävä, niin Elisa Kirjasta löytää Tuonen tahdon myös – toimitushan tapahtuu tässä tapauksessa ihan sekunneissa!

Arvostan suunnattoman paljon myös sitä, jos teet kirjastollesi hankintaehdotuksen Tuonen tahdosta! Meidän kirjastolaitoksemmehan on ihan törkeän hieno ja tärkeä meille kirjailijoille ja pienkustantajille.

Toivotan sydämeni pohjasta teille jokaiselle kauhean (!) ihania lukuhetkiä! Toivottavasti viihdytte Tuonen tahdon parissa!
 

6 kommenttia:

 1. Odottelen tätä kovasti kirjastoon (hankintaehdotuksen tein jo hyvissä ajoin) ja lukemista tietysti vielä enemmän. :)

  Huimat onnittelut kirjasta!

  VastaaPoista
 2. Tilasin, toivottavasti pääsen jo ensi viikolla lukemaan :)

  VastaaPoista
 3. Hurjan paljon onnea Morre! Tuonen tahto vaikuttaa lupaavalta :) Täytyypä katsoa löytyykö se jo meidän kirjastosta...

  VastaaPoista
 4. Onnea! Kirja vaikuttaa parin blogiarvion perusteella todella mielenkiintoiselta ja olen jo kirjaston varausjonossa :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos onnitteluista <3
  Ja ihanaa, että olette kiinnostuneita tilanneet itsellenne, kirjastoon jne. Pieni kirjailija kiittää ja taputtaa villisti käsiään!

  VastaaPoista
 6. Aivan loistava debyytti. Sivumäärältään pieni romaani kasvaa suuremmaksi teokseksi yhdistäessään psykologista parisuhdedraamaa arkiseen espoolaismiljööseen. Ripaus suomalaiskansallista mystiikkaa luo uskottavia kauhuelementtejä ja ennakko-odotuksistani huolimatta loppuratkaisu oli sittenkin yllättävä! Pirteä tapaus tämä Tuonen tahto.

  VastaaPoista