9. heinäkuuta 2016

Morren 2. lukumaraton 9.–10.7.2016

Tämähän on tietysti päätöntä. Minulla odottaa kuusi kirjaa bloggaamistaan, mutta nyt pitää ahnehtia lisää oikein urakalla.

Mutta täten lähden kirjabloggaajien lukumaratoniin 9.7. klo 23 alkaen. Maratonini siis päättyy huomenna klo 23.00

Päivitän tähän postaukseen ja Facebookiin fiiliksiäni. Tsekkaa myös Instagram @hanna_morre . En ole valinnut etukäteen mitään listaa mitä luen, summanmutikalla mennään!
Edellisessä maratonissani luin 1268 sivua. En tiedä rikkoontuuko ennätykseni. Samoilla säännöillä ja idealla kumminkin mennään:

1. Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan maratoniin.

2. Aloittaa voi mihin kellonaikaan hyvänsä ja lukea haluamansa ajan ja määrän kuitenkin niin, että enimmäisaika on 24 tuntia. (Esim: aloitus 10.7. klo 18.00 -> lopetus 11.7. klo 18.00.) Näin siksi, että maratoonareilla on erilaisia elämäntilanteita, jotka halutaan ottaa huomioon. Tankkaus-, lepo- yms. taukoja saa pitää vapaasti, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan.

3. Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa.

4. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa!

5. Lukumaratonista saa mielellään kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja varsinkin maratonin kuluessa.

6. Lukumaratonin hastagina somessa on #lukumaratonklo 01:46:
Maraton alkoi siis klo 23.00 ja ajattelin lähteä kevyesti liikkeelle. Käteen tarttui Reijo Mäen Pahan suudelma, 10. Vares-kirja. Viime Vareksesta onkin aikaa. Hyvä alku ja sopivan huonot jutut. En voi olla ihmettelemättä painovirheiden ym. pikkumokien määrää. Juttu sinänsä vaikuttaa ihan tutulta Vares-tasolta ja pääsinkin puoliväliin asti.
Uni kumminkin vaatii nyt osansa. Klo 8. pistän herätyksen ja jatkan Vareksen parissa.

Repliikkien välimerkkikäytäntöä.


klo 10:24:
Heräsin tosiaan klo 8 ja luin Vareksen loppuun. Tarinana ihan jees, hyvää keskitasoa. En arvannut murhaajaa kuin vasta ihan sitten kun se oli ilmiselvää. Eniten ärsytti kirjan oikolukemattomuus; repliikkien välimerkit kuinka sattuu, parin sivuhenkilön nimet vaihtuivat kesken tarinan, osa juhlapyhistä (esim. vappu) kirjoitettu isolla jne. Liekö vain pokkaripainoksen moka?
Taukojumpan tarjosi Velho, joka oli käytettävä lenkillä. Lupasin perheelle, ettei lukumaraton vaikuta arkivelvollisuuksiin.
Seuraavaksi lukuun lähtee Raimo E. Tikkasen esikoisteos Yshaloon. Sain kirjan pikkuveljeltäni lahjaksi – ja kun semmoinen ihme tapahtuu, että veikka ostaa minulle kirjan, niin onhan se luettava pian!klo 13:37:
Sain Yshaloonin luettua ukkosen jyristessä taustalla (muodostuuko ukkosesta Morren lukumaratonin tavaramerkki?) Laitoin pyykkiä koneeseen ja valitsin kolmanneksi kirjaksi ehdan scifiklassikon: Arthur C. Clarken: 2001 avaruusseikkailu.
Yshaloon meni fantasiascifin puolelle. Ei ihan vakuuttanut, mutta kelpo esikoinen. En oikein innostu noista sukurutsaviittauksista ja lopulta teoksesta jäi vähän kiireen tuntu. Mutta ainakin se oli ehdottomasti huolitellumpi kuin Pahan suudelma, ja jo siksikin miellyttävämpi lukukokemus.
Mutta nyt siis avaruuteen!klo 17:48:
Ymmärrän sinänsä hyvin, miksi Arthur C. Clarken teos 2001 avaruusseikkailu on klassikko, mutta kyllä se melkoisen pitkäveteinen oli minun makuuni – anteeksi vain. Ei tarinassa itsessään mitään vikaa, mutta tempo oli turhan hidas ja perusteellinen.
Siispä kaipaan seuraavaksi jotain kevyempää, tutumpaa ja vähän hutumpaa, mutta ehdottoman hyvää. Harry Potter -sarja on blogissani jäänyt vähän vaiheeseen. Olen lukenut toki koko sarjan, mutta blogannut vain ykkösen (uusintalukukierros) ja Kuoleman varjelukset (ensimmäinen lukukierros). Joten jatketaan tuolla kakkoskierroksella, joka jäi jostain syystä ihan alkuunsa vuonna 2014. Nyt siis: J. K. Rowling: Harry Potter ja salaisuuksien kammio
Jostain syystä linkitys FB:n ja Twitterin välillä ei toimi. Siis siten, että Twitteriin tulevat FB-linkit eivät toimi. Olen pahoillani tästä ja selvitän asiaa mahdollisimman pian lukumaratonin jälkeen.


Ruoanlaittoa ja lukemista.


klo 22:03:
Ehtii ehtii. Salaisuuksien kammio (ihana!) loppui. Ehdin vielä vähän novelleja Anne Leinosen novellikokoelmasta Valkeita lankoja.
Maraton päättyy klo 23, joten palaan sitten päivittämään saldon!

Harry Potter -rakkautta


klo 23:03:
Ohi on! Anne Leinosen Valkeita lankoja -novellikokoelma jäi kesken, mutta toki luen sen loppuun näin maratonin jälkeen.
Juuri nyt silmissä sirisee, mutta kyllä oli mukava projekti. Uudestaan taas joskus!


Luettut kirjat:
Reijo Mäki: Vares –  Pahan suudelma (350 s.)
Raimo E. Tikkanen: Yshaloon (229 s.)
Arthur C. Clarke: 2001 – avaruusseikkailu (195 s.)
J. K. Rowling: Harry Potter ja salaisuuksien kammio (365 s.)
Anne Leinonen: Valkeita lankoja (luettu 65 s.)
   novellit: Koiperhoset, Mestariseppä ja Rusakko

Yhteensä sivuja: 1204 s.
Aktiivista lukuaikaa: n. 17 tuntia (6 h nukkumista, n. 1 h muuta häsellystä)Ihan mukava saavutus. Nukkua olisi voinut vähän vähemmänkin, jos olisin osannut jotenkin paremmin rytmittää vuorokauden. Mutta eihän tämä nyt niin vakavaa ole.

Koetan ensi viikon aikana päästä vihdoin kunnolla lomamoodiin. Josko sitten olisi aikaa taas kirjoittaa näistä (ja niistä muista vuoroaan odottavista) bloggaukset.
Eittämättä mietin, mikä on Morren maailman kirjablogin kohtalo syksyllä ja jatkossa. Bloggaaminen kun tahtoo jäädä kaiken muun jalkoihin. Jatkanko yleiskirjallista höpinää, bloggaanko vain joistakin kirjoista, teenkö jotain koosteita... Kusti kertoo -sarjaa jatkaisin niin mielelläni. Olisi paljon sanottavaa!
Mutta ehkä loma tuo viisautta ja höpisen kuulumisiani tarkemmin. Juuri nyt on vähän väsy, päässä harittaa (siis tavallista enemmän) ja huominen työpäivä (lukemista, ylläri!) kutsuu!

5 kommenttia:

 1. Tsemppiä maratoniin! Lisäsin linkin tähän postaukseen summasivulle, kun satuin huomaamaan. Onhan ok?

  VastaaPoista
 2. Toivotan hyvää lukuflow'ta maratonille! :)

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä Avaruusseikkailusta... Hauskaa loppumaratonia!

  VastaaPoista
 4. Potterit ovatkin varmana hyviä maratoonattavia :)

  VastaaPoista