26. helmikuuta 2016

Morren maailma ja arvostelukappaleet

Tynkäpostaus, josta pahoitteluni jo nyt. Tämä on enemmänkin ilmoitusluontoista asiaa, kuin varsinaisesti mikään järkevä bloggaus.

Mutta piti vain siis ilmoittamani, että:

Morren maailma ei ota vastaan enää jatkossa arvostelukappaleita.

Puljasin tässä taannoin kirjahyllyämme. Kerroinkin viime syksynä meillä kirjojakin koskevasta episodista. Puolisoni tila on nyt parempi, ongelman syy löytyi ja se on korjattu. Joten entisellään ollaan! Mutta siitä huolimatta pisti miettimään kirjojen kohtaloa. Kirjoja vähennettiin runsaasti, ja minunkin työhuoneestani tuli avarampi – ja pölyttömämpi. Kirjoja on edelleen nelinumeroisen luvun verran, mutta määrää emme halua enää kasvattaa juurikaan.


Tein siis muutaman periaatepäätöksen:

1. Morren maailma ei ota vastaan enää arvostelukappaleita. Jo pyydetyt hoidetaan toki (hitaasti, mutta varmasti), mutta jatkossa arvostelukappaleet saavat jäädä pois. Minua kalvaa jatkuvasti inha syyllisyyden tunne, kun en ehdi lukemaan niitä niin nopeasti kuin pitäisi. Blogi itsessäänkin on edelleen vähän hunningolla...

2. Suosimme e-kirjoja. Ne ovat näppäriä, vievät vähemmän tilaa eivätkä kerää pölyä. Laitan ostoharkintaan Fabula-palvelun.

3. Tuemme kirja-alaa ostamalla kirjoja. Jotkut kirjat pitää toki saada paperiversiona. Silloin ne käydään ostamassa.

4. Etenkin tiedonhankinnassa suosimme kirjastoa. Kaikkea ei tarvitse eikä ole järkevää omistaa.

Kiitos.

Koetan ehtiä myös bloggaamaan järkevästi. Peräti kolme kirjaa odottaa bloggaustaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti