22. joulukuuta 2015

Lari lukee: T. Parvela, B. Sortland ja P. Pitkänen: Kepler62 Kirja yksi: Kutsu (2015)

Kustantamo: WSOY
Sivumäärä: 121
Pisteet: 4/5
Mistä minulle: arvostelukappale

Kutsu tuli luettua yhdessä illassa. Oikeastaan ylipäätään tämä pisti pohtimaan tämän luettua: Mitä tässä tapahtui?
Suoraan sanoen, kadonnut äiti juttu kirjassa meni kyllä siihen kohtaan johon sen ei pitänyt mennä, en edes ollut varma oliko tarinassa se kohta unta vai totta, se pisti liian hämäräksi sen kohdan.

Muuten Kepler62:n juoni on onnistunut hyvin, se piti minun mielenkiinnon. Huomioin paljon myös piirtämisen tuloksiin jota Keplerissä nähdään paljon, jonka toteutus on hyvin keksitty.
Tulevaisuus näkyy hyvinkin tarinassa että kuvissa, vaikka maailma kehittyy, köyhyys pysyy.

Mutta otetaan taas negatiivinen juttu esiin, nimittäin uhattu tulevaisuus. Tämä nyt tuntuisi olevan hyvin trendiä, nimittäin on tullut monta kirjaa vastaan jossa tulevaisuus ei näytä hyvältä kun sen pitäisi, kuten viime arvostelemassani Nälkäpelissä. Välillä tuleekin pohtineeksi miksi nuorille kerrotaan synkkää tulevaisuutta.
Ja kun luin kirjan loppuun, näin loppusivun, jossa kerrotaan tulevat osat. Pelkään että sarja menee pilalle, se menee liian pitkälle.

Eiköhän kuitenkin päätetä arvostelu hyvään.
Hahmot ovat hyvin monipuolisia, ainakin päähahmot, ja tarina sisältää jännitystä, seikkailua, mysteeriä, ihmettelyä, pakenemista ja ehkäpä hieman häijyyttä. Aloitus on hyvä, saapi nähdä miltä näyttää seuraava osa.

Kepler62-sarja:
Kirja yksi: Kutsu
Kirja kaksi: Lähtölaskenta
Kirja kolme: Matka (huhtikuu 2016)

Kirja neljä: (ilmestyy syksyllä 2016)
Kirja viisi: (ilmestyy keväällä 2017)
Kirja kuusi: (ilmestyy syksyllä 2017)

Lari lukee -sarjassa Morren poika (synt. 2004) kirjoittaa lukemistaan kirjoista. Teksti ja kuvat Larin.

3 kommenttia:

 1. Meillä tämä oli tosi tykätty kirja.
  Olen kyllä samaa mieltä siinä, ettei synkät tulevaisuusnäkymät ole mitenkään kivaa luettavaa. Omituiseen tulevaisuuteen tämä pelijuttu tuntui kuitenkin sopivan paremmin kuin olisi sopinut "normaaliin" maailmaan.

  On jännä nähdä, miten sarja pysyy kasassa: näin lyhyissä osissa ei ehdi kovin paljoa tapahtua, joten pysyyköhän se mielenkiinto ja jännite yllä sarjan loppuun asti?

  Mukava lukea näitä sinun tekstejäsi! :)

  VastaaPoista
 2. Arvioit hyvin tätä kirjaa, sen heikkouksia ja hyviä puolia. Olen ksnssasi samaa mieltä, että näitä synkkiä tulevaisuudenkuvia on nykyään nuorten kirjoissa paljon (ehkä liikaakin). Hauskaa joulua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Tietämättä kirjasta tuon taivaallista, ihmettelet aika oleellisia asioita ja toisaalta löydät sen hyvänkin. Näppärää ja oivallista Lari!

  VastaaPoista