26. tammikuuta 2015

Morren maailman Blogistanian parhaat kirjat 2014 -ehdokkaat

Blogistanian parhaat kirjat -äänestys on juuri alkanut. Tällä samalla hetkellä lukuisat kirjabloggarit julkistavat omat ehdokkaansa ja sen jälkeen emäntäblogeissa lasketaan sormet jännityksestä täristen.
Enemmittä puheitta tässä ehdokkaani!

Paula Havaste: Tuulen vihat (3 pistettä)
Upea historiallinen romaani. Rehellistä viihdettä höystettynä runsaalla tietomäärällä. Ei opetuksellinen, vaan vetävä. Lopussa huikea ylläri ja nähtäväksi jää mihin tarina kulkee. Ehdoton lukuelämys!

Sami Lopakka: Marras (2 pistettä)
Synkeä, tyylikäs, humoristinen. Siinä on vaikea kolmikko yhdistettäväksi yksiin kansiin, mutta Lopakka taitaa asiansa. Upea loppu kantaa raskaan tarinan loppuun saakka.

Marko Hautala: Kuokkamummo (1 piste)
Olen kauhuun varsin tottunut lukija. En vähästä hätkähdä. Mutta en vieläkään kulje pimeällä metsässä rentona koiran kanssa. Ja kun näen jonkun pahkan, niin tekisi mieli kiljaista. Selkää pitkin menee kylmä väre... Onko se hikeä vai kuokan terä?

Blogistanian Finlandiaa emännöi Kirjavinkit.

Haruki Murakami: Värittömän miehen vaellusvuodet (3 pistettä)
Kaunis ja haikea kuvaus ystävyydestä, ja siitä kuinka menneisyys on kohdattava. Murakamin verkkainen tyyli pitää hienosti jännitteen yllä. Teoksen on japanista suomentanut Raisa Porrasmaa.

Blogistanian Globaliaa emännöi Kirsin Book Club.

Jenna Kostet: Lautturi (3 pistettä)
Sydämeen käyvä Lautturi on mielessä vieläkin. Yksi viime vuoden upeimpia lukukokemuksia. Tähän kirjaan toivon monen tarttuvan! Erittäin tasokas nuortenkirja ja lupaava esikoinen.

Anne Leinonen: Ilottomien ihmisten kylä (2 pistettä)
Erittäin ajankohtainen ja ajatuksia herättävä romaani näinä päivinä, kun kulttuurit paljon törmäävät toisiinsa. Tämä pitäisi olla suorastaan pakollista luettavaa kouluissa. Milloin saa puuttua toisten kulttuuriin ja tapoihin?

Magdalena Hai: Susikuningatar (1 piste)
Gigi ja Henry -sarjan tyylikäs päätösosa. Upea sarja toi steampunkin ryminällä suomalaisten nuorten keskusteen ja on kulttuuriteko jo sinänsä. Kaiken lisäksi sarjan parissa viihtyy niin nuori kuin vanha, niin tyttö kuin poikakin.

Blogistanian Kuopusta emännöi Notko, se lukeva peikko.

S. Henriksson, I. Hirsjärvi ja A. Leinonen (toim.): Kummallisen kirjoittajat (3 pistettä)
Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajien julkaisema kirjoittajaopas on täyttä tavaraa. Tässä oppaassa ei ladella filosofisia latteuksia tai ympäripyöreitä ohjeita, vaan ihan oikeasti päteviä vinkkejä kirjoittamiseen. Vaikka näkökulma on vahvasti spekulatiivisessa fiktiossa, on moni asia sovellettavissa ihan realismiinkin.

Blogistanian Tietoa emännöi 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä.

Ja ei muuta kuin jännäämään tuloksia!!

6 kommenttia:

 1. Jee, Lautturi sai sinultakin täydet. :) Olen iloinen.

  VastaaPoista
 2. Ja minä iloitsen Kuokkamummon pisteistä - arvoin pitkään sen ja kahden muun välillä pistesijoja... :-)

  VastaaPoista
 3. Lautturi oli kyllä ihana, onneksi luin siitä bloggauksia ja luin sitten koko kirjan. Marras pitäisi vihdoin lukea, Kuokkamummoa en uskalla. :D

  VastaaPoista
 4. Hyvin samanlaista kuopuksessa. Horjuin tuon kolmannen kanssa, kun minulla oli kolme halukasta siihen.

  VastaaPoista
 5. Jes, iloitsen Marrakselle antamistasi pisteistä :) Se oli koko lukuvuoteni paras kirja, peittosi kaikki uudet ja vanhat lukemani kirjat <3 Lautturi pitäisi minunkin lukea.

  VastaaPoista
 6. Kuopus oli pisteytyksistä vaikein! Ja Linnea, Kuokkamummon kimppuun vain! ;)

  VastaaPoista