8. joulukuuta 2014

Isaac Asimov: Säätiö ja imperiumi (1952 / 2010)

Foundation and Empire
Suomennos: Tuulikki Lahti
Kustantamo: WSOY
Sivumäärä: 284 (pokkari)
Pisteet: 3/5
Mistä minulle: oma ostos

Ensi alkuun vähän koottuja selityksiä. Blogi on ollut hiljainen. Suorastaan hunningolla. En paljoa enää ehdi lukea vapaa-ajalla – pakko tunnustaa, ettei jaksakaan. Ja kun jaksaa ja on aikaa lukea, niin silloin luetaan eikä blogata.

Tämäkin on luettu jo joskus marraskuun puolella, mutta nyt vasta on sopiva sauma lykätä tästä bloggaus, jota en oikein edes bloggaukseksi kehtaisi kutsua. Tämä on ehkä jonkinlainen lyhyt mölähdys. Kuvakin meni pieleen. Siitä tuli tuollainen hassun venähtänyt.

Tämän jälkeen on vielä yksi luettu kirja bloggatavana. Kolme kirjaa on kesken, joista yksi varmaan loppuu tänään ja toinen ehkä huomenna. Mun varmaan pitäis palkata bloggaaja. Sellainen, joka poimisi kirjan herättämät ajatukset suoraan aivoistani vaikka sillä aikaa kun nukun.

Niin tai näin. Säätiö-sarjan toinen osa tuli luettua. Se ei tehnyt yhtä suurta vaikutusta kuin se ensimmäinen Säätiö. Oikeastaan tämä on varmaan jumittanut osin siksi, etten oikein tiedä mitä sanoa tästä. "Ihan kiva"? Tämä nimittäin on "ihan kiva".
Säätiötä vastaan ollaan hyökkäämässä. Ensin on uhkana kenraali Riose ja sitten salaperäinen Muuli. Mutta eihän Seldonin laskelma voi pettää?

Kun viimeksi jupisin naisnäkökulman puutteesta, niin nyt sekin vaiva korjaantui. Tässä on Bayta, naispäähenkilö. Hyvä hahmo. Jokseenkin ehkä sukupuolettoman oloinen, mutta niin tässä ovat kaikki hahmot. Ei machopullisteluja, eikä prinsessakohtauksia.

En tiedä sitten, miksi jäin hurmioitumatta. Ehkä uutuudenviehätys oli mennyt? Ehkä ajankohta tälle kirjalle oli väärä? Ehkä en muuten vain enää muista mitään, koska tästä on pitänyt blogata jo kauan... Tai ehkä tämä on vain peruskakkososa, vähän sellainen välinäytös. Pidin kyllä jiposta, joka liittyi Muuliin! En tietenkään voi paljastaa sitä sen tarkemmin, koska kirjan juju katoaa sitten ihan tyystin.

Mutta totta kai jatkan tämän parissa kunhan taas tästä joudan! Ainakin tämä Säätiö-trilogia tulee luettua.

Säätiö-sarja:
Säätiön alkusoitto
Kohti Säätiötä


Säätiö-trilogia:
Säätiö
Säätiö ja imperiumi
Toinen SäätiöSäätiö veitsenterällä
Säätiö ja Maa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti