21. toukokuuta 2014

Mitä kummaa! – arvonta

Olen näemmä niin pää pyörälläni kaikista onnitteluista ja tsempityksistä, että ajatus käy hiukan hitaalla. Sillä vasta nyt älysin että voisin pistää pystyyn...

ARVONNAN!!

Nerokasta, vai mitä?

Joten tuumasta toimeen:

Täten julistettakoon arvonta alkaneeksi! Osallistua voipi heti ja osallistumisaika päättyköön maanantaina 26. toukokuuta 2014 klo 12.00.
Arvontaan osallistuneiden kesken arvottakoon KAKSI (2) kappaletta kummallista Mitä kummaa – opas kotimaiseen spekulatiiviseen fiktioon -teosta, joka on allekirjoittaneen (so. Hanna Matilaisen) omin pikku kätösin kirjoittelema.

Arvontaan osallistuttakoon siten, että kommenttiosiossa kerrottakoon, mihin spefikirjaan osallistuja aikoo tarttua seuraavaksi! Osallistuja muistakoon keksiä itselleen nerokkaan nimimerkin, mikäli osallistuminen tapahtuu Bloggeriin kirjautumattomana anonymiteettinä.

Osallistumismahdollisuudet voipi tuplata, mikäli vastaa samaan kysymykseen Morren maailman FB-sivulla arvontajulistukseen kommentoimalla (ois kiwaa, jos osallistuja tykkäisi sivusta, jos ei ole sitä jo tehnyt). Tällöin saapi vastata myös eri teoksella.

Teoksia arvotaan siis KAKSI (2) blogikommentoijien kesken ja KAKSI (2) Facebook-osallistujien kesken. Osallistuja ei voi kuitenkaan voittaa kahta kirjaa, mikäli onni osuu kohdalle molemmilla tahoilla. Sen sijaan tällaista hannuhanhea kehotetaan osallistumaan lottoarvontaan välittömästi.

Onnewa matkaan!

37 kommenttia:

 1. Oijoijoi! Kun tämän voittaisi :D Pakko siis osallistua! Tällä hetkellä on kesken Le Guinin Tarinoita Maamereltä, mutta sen jälkeen seuraava spefi olisi tarkoitus olla Hobbin Salamurhaajan oppipoika (en malta odottaa!).

  VastaaPoista
 2. Osallistuan arvontaan! :) Yksi vinossa spefipinossani lukemistaan odottava kirja on Gene Wolfen Kiduttajan varjo joten sanotaan vaikkapa se. Jospa tämän julistuksen myötä se sitten viimein olisi se seuraava spefikirja johon tartun. :D

  VastaaPoista
 3. Haa, osallistun ehdottomasti arvontaan! Laitoin kirjan jo kirjastossa varaukseen, kun kirjabudjettia on sattuneesta syystä hiukan niukasti tällä hetkellä.

  Juuri nyt on kesken Frank Herbertin Dyyni 1, joka onkin yllättävän vetävä kirja (kuvittelin sen Sormusten herran tavoin hieman pitkäveteisemmäksi ja olin hyvin väärässä!). Enköhän lue seuraavaksi kyseisen sarjan kaksi muuta osaa. ;)

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon kirjan johdosta, ja onpas mukavaa, kun tästä on heti arvonta. :) Minullakin on lukupinossa Wolgen Kiduttajan varjo, ja myös Lukjanenkon Yöpartio koukuttaa juuri nyt niin pahasti, että Päiväpartio pitänee lukea heti perään. :)

  VastaaPoista
 5. En ole vielä ehtinyt toiseen postaukseesi onnitella, niin onnitellaanpa tässä!

  Osallistun arvontaan. Tällä hetkellä luen Gail Carrigerin Soullessia ja on sellainen olo, että tartun sarjan jatko-osaan, Changelessiin, saman tien tämän jälkeen.

  VastaaPoista
 6. Mukana! Aion tarttua seuraavaksi, luulen, Outolintu-trilogian viimeiseen osaan. Englannilsi! En kuollaksenikaan muista mikä kirjan nimi on!

  VastaaPoista
 7. Arvonnassa mukana ollaan.

  Seuraavaksi aion tarttua (tai oikeastaan olen jo tarttunutkin) Ransom Riggsin Hollow Cityyn ja olisihan tuossa odottamassa myös vähän YA spefiä. :)

  VastaaPoista
 8. Osallistun! Nyt lukuvuorossa on Mary Shelleyn Frankenstein, ja sitten seuraavaksi aion lukea Tulen ja jään laulu -sarjan A Dance with Dragons, alkuperäiskielellä siis.

  VastaaPoista
 9. Juuri tuossa sanoin miehelle, että pitää hankkia tämä. Kokeilen ensin tätä kautta. ;)

  Seuraava spefikirja, johon aion tarttua, lienee Sudenmorsian (Aino Kallas) jonka lukuvalmentaja minulle lykkäsi.

  VastaaPoista
 10. Tahtoo! Tähtivaeltaja-palkintoehdokkaista Schultzin Kanelipuodit jne on nyt luennassa ja joku muu ehdokas varmaan seuraavana, en ole vielä päättänyt, koska Kanelipuodit aloitin vasta tänään.

  VastaaPoista
 11. Hmm. Lasketaanko "seuraavaksi" seuraavaa osaa Veren kirjoja?
  Jos ei, niin kyllä se varmaan on Todensanat.

  Eli osallistun, mielelläni. Kiinnostaa kovasti.

  VastaaPoista
 12. Tällä hetkellä luen Catherynne M. Valenten Tyttö joka putosi Satumaan alle ja juhli varjojen valtakunnassa. Seuraavana spefi-kirjana luen varmaankin Marissa Meyerin Scarletin vihdoin loppuun. Osallistun tietenkin ja nyt rynnin Facebookiin, sillä haluan maksimoida voittomahdollisuuteni.

  VastaaPoista
 13. Tahdon! Minä ajattelin seuraavaksi lukea ensimmäisen Harry Potter -kirjan (oletettavasti englanniksi), koska en enää muista, onko se kuinka pelottava. Neljävuotias esikoiseni on kovin pyydellyt "sitä taikakiljaa" iltasatuohjelmistoon nähtyään pätkän jostain Potter-leffasta...

  VastaaPoista
 14. Onneksi olkoon! Tällä hetkellä työn alla on Atorox-ehdokas-novelleja, mutta niiden jälkeen Åconin kunniavieraan Karen Lordin "Best of All Possible Worlds" houkuttelee tuolla hyllyssä :)

  VastaaPoista
 15. Tähän arvontaan on pakko osallistua! ♥ Lukupinossa nököttää Angie Sagen Septimus Heap-sarjan pätösosa Tuli, jonka ajattelin lukea lähiaikoina.

  VastaaPoista
 16. Osallistun myös! Minulla on kesken kaksi kirjaa, uutuus ja klassikko eli Atwoodin MaddAddam ja Clarken 2001 avaruusseikkailu, joten niihin minä tartun seuraavaksi vielä tovin aikaa.

  VastaaPoista
 17. Kirja kiinnostaa!
  Seuraavaksi...hyllyssä odottelee ainakin Samuel Delanyn novellikokoelma Aye, and Gomorrah, ehkä siihen pitää tarttua...

  VastaaPoista
 18. Kiinnostaa toki. Minulla on menossa Veren vangit englannin kielisenä tällä hetkellä.

  terveys1 (at) wippies.fi

  VastaaPoista
 19. Haluaisin kovasti osallistua arvontaan, mutta mulla ei ole lukupinon päällimmäisten joukossa yhtään spefiä... Suhteeni genreen on muutenkin epävarma, koska olen melko huonosti sisäistänyt koko genrejaottelun. Olenkin ajatellut lukea tämän sinun kirjasi sivistymismielessä ja viimein sisäistää kunnolla, mitä kaikkea se spefi on. :)

  Onnea vielä kerran kirjasta! :)

  VastaaPoista
 20. Oi, tämän kyllä haluaisin itselleni :) Toivottavasti arpaonni suosii!
  Seuraavaksi otan työn alle kotimaisen spefin kärkikaartia, eli pöydän nurkalla odottelevat Johanna Sinisalon Kädettömät kuninkaat ja muita häiritseviä tarinoita -novellikokoelma ja Pasi. I. Jääskeläisen Lumikko ja yhdeksän muuta.

  VastaaPoista
 21. Olisipas hienoa saada kirjasi omaksi! Kirjastosta lainasin jo Anne Leinosen kirjan Ilottomien ihmisten kylä, ja siihen aion lähiaikoina tarttua.

  VastaaPoista
 22. Onnittelut vielä saavutuksesta! :) Hmm, spefiä odottaa hyllyssä runsaahkosti enkä juuri suunnittele lukemisiani eteenpäin kun en kuitenkaan pysy suunnitelmissa, mutta jos pari juuri tällä hetkellä erityisen houkuttelevalta tuntuvaa nimeä mainitsen niin ehkäpä voisin tarttua Siiri Enorannan Nokkosvallankumoukseen tai Sergei Lukjanenkon Yöpartioon. Ja Neil Gaimanin Sandman-sarjakuvat olen ajatellut lukevani kesälomalla, ja se alkoi eilen, joten... :)

  VastaaPoista
 23. Osallistun arvontaan! Seuraavaksi luen steampunk-antologian Koneita ja korsetteja, jonka ostin Kirja irti! -festareilta. :) Tämä onkin sitten ensikosketukseni steampunkiin. Jännää!

  Onnittelut vielä suururakan loppuunsaattamisesta! :)

  VastaaPoista
 24. Osallistun arpajaisiin. Kesälukemistossa odottaa mm. "The Time Traveller's Almanac: The Ultimate Treasury of Time Travel Fiction - Brought to You from the Future", Ann ja Jeff Vandermeerien kokoama antologia aikamatkailusta.

  VastaaPoista
 25. Onnittelut kirjasta! Se tottakai kiinnostaa taallakin. Itse aion tarttua seuraavaksi johonkin hyllyssani odottelevista China Mievillen teoksista. Mihin kirjaan valinta osuu, se ei ole ihan varmaa viela, mutta vahan veikkaisin Embassytownia.

  VastaaPoista
 26. Onnea kirjasta ja kiva arvonta :)! Mikäköhän minun seuraava spefini mahtaa olla? Joko Kady Crossia tai sitten hankin kirjastosta jotain nuortenspefiä luettavaksi. Tai sitten katson ylläolevien kommentaattorien seuraavia spefikirjoja, ja nappaan sieltä lukusuosituksia ;). Luulen kyllä, että Cross tulee luettua ensimmäiseksi joka tapauksessa. Ja harmittelen sitä, että Gail Carrigerin Custard Protocol -sarja ei ole vielä saanut ensimmäistä osaansa ja saman kirjoittajan Finishing School -sarjan seuraava osakin antaa odottaa itseään. Huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odotan kieli pitkällä noita seuraavia Gail Carrigerin kirjoja... Eikö voisi keksiä aikakoneen jolla ne voisi hakea tänne jo nyt?

   Poista
 27. Ehdottomasti osallistun! Juuri eilen lainasin kirjastosta Kayn Tiganan (molemmat osat - suomeksi siis) ja Hildebrandtin Freijan. Fantasiaa näemmä kaipaan tähän väliin. :)

  VastaaPoista
 28. Tähän on pakko osallistua, kotiuttaisin mielelläni kirjasi omaan kirjahyllyyni :) Seuraava spefi-kirja jonka luen on todennäköisesti Stephen Kingin Liseyn tarina (onko se spefiä? kirja selvästi tulisi tarpeeseen!) tai joku Johanna Sinisalon kirjoista.

  VastaaPoista
 29. Peikolla ei ole suunnitelmaa, se lukee vaan sellaisia kirjoja, joita toiset unohtavat metsään kivien ja kantojen juureen. Se kyllä mielellään löytäisi vaikka sen prinsessan, joka putoaa tähdellä.

  VastaaPoista
 30. Sini Ezerin Aavikkohaukka kesken lukipinossani. Joku sanoi listassa Kalepuodit, voih se oli vaikuttava kirja. Yhdellä mukana.

  VastaaPoista
 31. Sikäli kuin uusimman Kosmoskynän Katri-Maija Karvosen novelli lasketaan, niin siihen. Jos ei lasketa, voisin tarttua Sokeanäköön, jos joskus saan "lukulaitteeni" kuntoon.

  VastaaPoista
 32. Onnittelut kirjasta! Täytyy kyllä hankkia tuo itselle jos arvonnassa ei lykästä. Mutta mitä minun tuleviin spefilukemisiini tulee, niin todennäköisesti seuraavana on vuorossa joko Lauren Oliverin "Pandemonium - Rakkaus on kapinaa" tai Malinda Lon "Ash". Tai sitten Kerstin Gierin "Silber - Das erste Buch der Träume" joka on odotellut hyllyssäni jonkin aikaa ja on luultavasti paras keinoni petrata saksaa ennen tulevaa Wienin-matkaa. Hannu Rajaniemen Kvanttivaraskin odottelee pinossa, mutta en tiedä missä vaiheessa sen vuoro on.

  VastaaPoista
 33. Outolintua on kehuttu niin paljon, että tarkotus olis se lukaista kesälomalla. :-)

  jelena.nieminen@hotmail.com

  VastaaPoista
 34. Tota öö.

  Ehkä ensin tarttuisin Ready Player Oneen, joka jäi multa kesken jo kuukausia sitten. Ei ollut kirjan vika, kai mulla vain oli olevinaan muuta tekemistä (heh, nolottaa sanoa tälleen jonkun kirjablogissa;)

  VastaaPoista
 35. Mitä kummaa taitaa olla seuraavana spe(si)filukulistallani. Lukjanenkon Hämärän partio svengasi kyllä hienosti ja Ilottomien ihmisten kyläkin tuli luettua, mutta nyt ei ole mitään spefiä lukulistan kärjessä kun on noita muita työlukemisia niin paksu pino. Tosin Kapteeni Sinikarhun 13 ja ½ elämää tekisi mieli lukea uudelleen.

  VastaaPoista