17. tammikuuta 2014

Osuuskumman satanen ja muita haasteita

Jaahas. Se olikin jo aika päivittää tätä blogia vuoteen 2014. Lukuvuosi on lähtenyt mukavasti käyntiin. Tänä vuonna pyrin keskittymään enemmän omaan hyllyyn ja vanhempien kirjojen lukemiseen. Tammikuu tulee tosin olemaan nyt vähän uutuuspainotteinen, kun pitää saada bloggaukset kuntoon ennen Blogistanian äänestyksiä...

Viime vuosi meni haasteiden osalta surkeasti. Niinpä päätin nyt antaa niille piutpaut ja kääntää lohikäärmeenkuononi kohti uusia, aikarajattomia haasteita. Mukana pysyvät vanhat tutut Ikkunat auki Eurooppaan ja TBR 100 -haasteet.

Uutena haasteena mukaan tulee Osuuskumman satanen. Osuuskumman väki otti haasteen vastaan ja laati sadan merkittävän spefiteoksen listan. Ja minä päätin koittaa sitä kautta paikkailla vähän aukkoja siltä saralta. Etenkin scifi-kirjallisuuden osuushan on minulla jäänyt vähän paitsioon.
Lista varmasti herättää ajatuksia, kuten aina kun näitä julkaistaan. Missä on se ja se teos? Mitä tuo siellä tekee? jne. Vaikka osallistuin listan laatimiseen, eivät kaikki suosikkini päässeet mukaan. Sataan ei mahdu kuin sata. Väljennyksen vuoksi osa kirjoista on otettu mukaan sarjamuotoisena.

Otan tehtäväkseni blogata kaikista. Lähtötilanteessa olenkin blogannut jo 24 kirjaa listalta. (Lukenut olen 38.) Sarjojen osalta aion antaa itselleni sen verran helpotusta, että yksi osa per sarja riittää jo suoritukseksi.

Elämme spefiaaleja aikoja, 
ystävät hyvät!


8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen lista! Kiitoksia. :) Paljon oli itselle vielä tuntemattomia teoksia, vaikka monta tuttuakin. Itsekin haasteiden kanssa painiskelleena ja niiden aikarajoja vastaan taistelleena tyydyn ottamaan minäkin tämän sellaiseksi hiljaiseksi haasteeksi, joka kulkee taustalla hissukseen. Ei aikarajaa siis.

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä kiinnostava lista. Itsekin olen lukenut 35, ja juuri scifi on paljolti lukematta. Näitä sivistyksen aukkoja täytyisi kyllä itsekin paikkailla... Kiitokset Osuuskummalle listasta!

  VastaaPoista
 3. Hip Morre! Nakkasin sinuakin haasteella. :3 http://notkopeikko.blogspot.fi/2014/01/oho-haaste-o.html

  VastaaPoista
 4. Hauska lista! Niin se vaan Elias Lönnrot kierteli spefin-keruumatkoillaan... Yllättäen olen lukenut scifiä ja kauhua enemmän kuin fantasiaa, jos sitä Kalevalaa ei lasketa. Monta klassikkoa tuolta listalta on lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä olisi Lönkkä arvannut mihin kategoriaan joutuu! :D

   Poista