27. tammikuuta 2014

Morren maailman Blogistanian parhaat kirjat 2013 -ehdokkaat

Taas on hetki käsillä kun pistetään ehdokkaita kehiin. Huomenna, 28.1.2014 klo 10.00, julkistetaan tulokset emäntäblogeissa.

Morren maailma osallistuu kahteen kategoriaan seuraavasti:

Pohjankontu-trilogian huikea päätösosa! Waris nivoo tarinan solmut kauniisti yhteen ja kerrankin jäi tunne siitä, että trilogia oli tosiaan tässä. Kaunis. Surullinen. Haikea. Toiveikas. Upea. Kiitos, Helena Waris!

Viime hetken musta hevonen kolahti kovaa ja syvältä. Pelottavan uskottava tarina sijoittuu lähitulevaisuuteemme, jossa panostetaan kansalaisten hyvinvointiin tehokkaan pohjoiskorealaisittain.

Ronski Zargyn valloitti sydämeni ihan täysin. Huumorikirjat uppoavat minuun huonosti, mutta Diplomaattinen selkkaus on todella onnistunut teos sillä saralla.

Blogistanian Finlandia -kisaa emännöi Sallan lukupäiväkirja.

Stephen King: 22.11.63 (3 pistettä)
King, Kennedy ja aikamatkustus. Kingin amerikkalaisin teos, joka on täynnä kaihoisaa tunnelmaa ja jännitystä. Hiukan erilaista Kingiä, mutta hyvin, hyvin onnistunutta.

Adichie ei pettänyt. Kaunistelematon ja surkuttelematon kertomus afrikkalaisista Amerikan ihmemaassa – ja siitä, miltä tuntui palata kotiin. Ehkäpä Adichien kantaaottavin teos.

Dystopiatarina imaisi syövereihinsä. Jännittävä ja vahvasti psykologinen kuvaus ihmiskunnan elämästä valtavassa siilossa satoja vuosia sen jälkeen kun ilmakehä on muuttunut elinkelvottomaksi. Mutta entä jos joku kapinoi?

Blogistanian Globaliaa emännöi Kirjasfääri.

Loistavaa nuortenkirjallisuutta, josta aikuinenkin nauttii. Näkökulma on hauska – ainakin näin pelaavan aikuisen mielestä.

Kirja hyödyntää rehvakkaasti ja reippaasti kotimaista fantasiakuvastoa. Lopputulos ei ole lässytiläätä, vaan riehakasta menoa.

Nerokkaasti laadittu faunoidijengi jatkaa seikkailujaan. Pidän ja arvostan erityisesti faunoidieläimien laajaa kirjoja. Se osteri todella pisti jauhot suuhun...

Blogistanian Kuopusta emännöi Les! Lue!.

Näin ikään! Huomaisin vasta nyt ehdokkaita miettiessäni, että vuonna 2013 viisi pistettä saaneita kirjoja oli vain kaksi. Luin 120 kirjaa. Mitä ihmettä! Olenko tullut nirsommaksi vai jäikö täysosumat muuten vain harvalukuisemmiksi?

Blogistanian parhaat kirjat -kisassa on tänä vuonna myös Blogistanian Tieto -kategoria. Luin koko vuonna vain kaksi siihen kategoriaan sopivaa kirjaa, joista kumpaakaan en halua äänestää. Toinen ei mielestäni ollut tarpeeksi hyvä ja toisen äänestäminen tuntuu puolueellisen hassulta. Haluan kuitenkin sanoa, että Hanna Pudaksen ja Katja Jalkasen Rivien välissä oli mahdottoman ihana ja tunnerikas lukukokemus!

Ei muuta kuin jännittämään tuloksia!

12 kommenttia:

 1. Ollaan luettu aika eri kirjoja, mutta Adichien Kotiinpalaajat on kyllä ehdottomasti lukulistalla!

  VastaaPoista
 2. Kiinnostavat listat. Minultakin löytyy Kotiinpalaajat lukulistalta, täytyy kyllä lukea :)

  VastaaPoista
 3. Kotiinpalaajat ja Siilo minullakin kolmen parhaan sakissa. Tuo Auringon ydin täytyy kyllä lukea jossakin välissä.

  VastaaPoista
 4. Jee, sama ykkönen Globaliassa! Nyt ihmettelen, miksi Auringon ydin on mennyt minulta ihan ohi, vaikka pidän Sinisalosta.

  VastaaPoista
 5. Jee, Auringon ydin ja Piraijakuiskaaja!!! Sekä tietenkin King <3 Näinä hetkinä harmittelen sitä, että en lukuprojektini takia voi lukea Kingejä tuoreeltaan...

  VastaaPoista
 6. Tiedän, että sukunimeni taivutetaan oikeaoppisesti Putaan, mutta vierastan sitä sydämestäni. Johtuu varmaan siitä, että Lapissa sitä käytetään paikannimestä ja sukunimet taivutetaan Pudaksen. :) Mutta itse asiaan: Auringon ydin alkoi kiinnostaa jo arviosi ja facebook-hehkutuksesi perusteella, se näkyy olevan myös monien ehdokaslistoilla mukana. Kotiinpalajat on huikea ja näkyy niin ikään monien listoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hiisi! Muistin täsmälleen päinvastoin; että tykkäät nimenomaan tuosta Putaan -muodosta vaikka oikein olisi (sukunimen ollessa kyseessä) Pudaksen. Pakko korjata heti! :D

   Poista
  2. Hahhaha. Oletpa herttainen!

   Poista
 7. Olipa kiva yllätys nähdä Salorannan kirja listalla! Tuomas Salorannalla on omintakeinen tyylinsä, jolle minäkin olen lämmennyt (suorastaan kuumentunut). Enkä tosiaan ole normaalisti minäkään huumorikirjojen ylin ystävä. :D

  VastaaPoista
 8. Heh, ehkä munkin pitäisi tuo Saloranta lukea... Ja ihanaa kun annoit pisteitä Auringolle! :-)

  Siiloa mietin tosi pitkään minäkin, mutta jäi nyt sitten kumminkin.

  VastaaPoista
 9. No jopas, kohta pitää ottaa tuosta Diplomaattisesta selkkauksesta uusi painos!

  VastaaPoista