16. joulukuuta 2013

Lyhyet kuulumiset ja Nova-kirjoituskilpailu

Synkeää joulukuista iltaa täältä lumettomasta Salosta! Tilanne täällä ei tosin taida olla kovin ainutlaatuinen tällä hetkellä...

Olette varmaan huomanneet, että blogissa on ollut hiljaisempaa. Siihen on erityisesti kaksi syytä: lukuähky ja Skyrim. Olen taas hiukan langennut pelaamisen pauloihin (jostakin syystä altistuminen joulukuussa on erityisen helppoa) ja se lienee seurausta lukuähkystä. 

Olin alkuvuodesta hiukan hölmö ja pistin Goodreadsiin tavoitteekseni lukea 120 kirjaa vuoden 2013 aikana. Tämä kiusaa minua, mutta en osaa antaa periksikään. 115 on nyt luettu, yksi kesken ja jonossa kyllä rutkasti kiinnostavia teoksia runoudesta raapaleisiin ja novelleista pidempiin romaaneihin. Tietokirjojakin olisi vaikka mitä!

Mutta nyt en vain jaksa. Ei huvita. Työpäivän aikana luen ja kirjoitan nyt erityisen paljon, joten ehkä vähän siitäkin...

Tämä siis syynä hiljaiseloon. Koitan saada tällä viikolla postaukset ainakin kahdesta kirjasta. 


Mutta sitten mukavampaa tiedotusasiaa!
Olen jälleen saanut kunnian toimia Nova-kirjoituskilpailun yhtenä tuomarina. Tänä vuonna olin ensimmäistä kertaa siinä hommassa ja se oli aivan upea kokemus! Oli hieno tunne, kun sain lukea kilpailutöitä. Jännitystä tuli nimimerkeistä; ei mitään tietoa kuka kirjoittaja on, minkä ikäinen, mies vai nainen... Eihän niillä merkitystä ole sen suhteen, että onko teksti hyvä vai ei, mutta jotenkin se loi paljon salaperäisemmän tunteen.
Taso on kova. On ilo huomata, kuinka Suomessa kuitenkin kirjoitetaan hienoa spefiä myös (vielä) tuntemattomilta tekijöiltä.

Tässä vielä kisakutsu. Osallistukaa ihmeessä!

Nova 2014

Nova on aloitteleville kirjoittajille suunnattu palautteellinen science fiction- ja fantasianovellien kirjoituskilpailu, jonka järjestävät Turun Science Fiction Seura ja Suomen Tieteis- ja fantasiakirjoittajat.

Vuonna 2014 kilpailu järjestetään jo viidennentoista kerran, ja juhlavuoden kunniaksi kisa uudistuu ja muuttuu sähköiseksi. 
Kilpailu on avoin kaikille, jotka eivät ole aikaisemmin julkaisseet kaunokirjallista teosta. Omakustanteet ja julkaisut antologioissa eivät ole este osallistumiselle.

Novan tuomaristoon vuonna 2014 kuuluvat kirjailija Magdalena Hai, kirjabloggaaja Hanna Matilainen, spefikirjoittaja Tarja Sipiläinen, vuoden 2013 Nova-voittaja Anna Malinen, sekä Kosmoskynä-lehden päätoimittaja Juri Timonen. Kisassa on esiraati, joka karsii jatkoon pääsevät novellit tuomaristolle. Esiraatiin kuuluvat Taru Hyvönen, Iivari Koutonen sekä Henna Sinisalo.

Novellit tulee kirjoittaa suomeksi. Aihe on vapaa, kunhan se liittyy science fictioniin tai fantasiaan. Kisaan saa osallistua useammalla novellilla. Tekstit, joiden maksimipituus on 20 liuskaa, lähetetään viimeistään maanantaina 31.3.2014 osoitteeseen novakilpailu (at) gmail (piste) com. Sähköpostin otsikoksi nimimerkki sekä novellin nimi, viestin leipätekstiin osallistujan nimi ja yhteystiedot (osoite), ja novelli sähköpostin liitteeksi rtf-tiedostona.

Kilpailuun voi osallistua myös perinteiseen tapaan postitse. Silloin nimimerkkitiedoin varustettu novelli lähetetään viimeistään 31.3.2014 kolmena kappaleena Turun Science Fiction Seuralle osoitteeseen TSFS ry. / NOVA 2014, PL 538, 20101 TURKU. Mukaan laitetaan myös kirjoittajan yhteystiedot sisältävä kirjekuori, jonka päällä lukee nimimerkki sekä osallistuvan novellin nimi.

Voittajat julkistetaan Finncon-tapahtumassa Jyväskylässä 11.-13.7.2014.
 
Palautetta annetaan kolmiportaisen mallin mukaan. Palkitut novellit (sijat 1–10) saavat palautetta tuomaristolta. Esiraadilta tuomaristolle edenneet, mutta sijoittumatta jääneet novellit saavat palautteen esiraadilta. Loput saavat esiraadin kirjoittaman yleispalautteen, jossa käydään läpi vuoden sadon suurimpia kompastuskiviä ja yleisiä kirjoitusohjeita.

Järjestäjät toivovat runsasta osallistumista niin kokeneilta kuin aloitteleviltakin kirjoittajilta.

Lisätietoja: Nova-sihteeri Leila Paananen, nova2014(at)tsfs(piste)fi, http://www.tsfs.fi/nova/

1 kommentti:

  1. Hih, minä olen seurannut tuota Goodreads haastettasi, kun itse satuin laittamaan saman tavoitteen alkuvuodesta. Aika samaa tahtia mennään :-) Saa nähdä saanko loppuun saakka - todennäköisesti, kun tässä loppuvuodesta on paremmin aikaa lukeakin... Tsemppiä! (ja ensi vuonna pistän kyllä pienemmän luvun - tällainen tavoitehakuinen ihminen saa stressiä liian isoista luvuista)

    VastaaPoista