1. helmikuuta 2013

Blogistanian Globalia 2012 -ehdokkaani

Blogistanian Globalia 2012 on kilpailu, jossa nostetaan esiin kirjabloggaajien valitsemia vuoden parhaita käännöskirjoja. Tarkoitus on lisätä kansainvälisen kirjallisuuden laaja-alaista lukemista ja käännöskirjallisuuden sekä kirjallisuuden kääntäjien arvostusta. Kilpailuun voivat osallistua bloggaajat, jotka kirjoittavat blogiinsa kirjoista.

Kilpailu koskee vuonna 2012 Suomessa julkaistua, suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä, alunperin ulkomailla ilmestynyttä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia. Lasten- ja nuortenkirjallisuudelle on oma kilpailunsa, joten Blogistanian Globalia -äänestyksessä ei voi asettaa ehdolle lasten- ja nuortenkirjoja.

Ehdolle asettamisen edellytys on, että bloggaaja on lukenut nimeämänsä kirjat ja kirjoittanut niistä omaan blogiinsa. Ehdokaslistan kirjat on linkitettävä niiden blogiarvioihin.

Bloggaaja muodostaa paremmuusjärjestyksessä vuoden kolmen parhaan kirjan listan, johon merkitsee pisteet ja linkin arvioon. Paras kirja saa kolme (3) pistettä, seuraava kirja kaksi (2) pistettä ja sitä seuraava yhden (1) pisteen.

Morren maailman ehdokkaat:


Uskallan väittää, että tämä olisi ollut ehdokas numero yksi ilman King-faneuttakin. Novellikokoelma on Kingin onnistuneimpia. Se on ehyt, sillä on yhtenäinen teema, jolla on monta näkökulmaa. Kokoelman suomennos on myös hyvin onnistunut.


Yöpartio oli kerrassaan virkistävä uutuus spekulatiivisen fiktion lukijalle. Se on selkeästi venäläinen, mikä tuo omaäänisyyttä teokseen hyvällä tavalla. Yöpartio kyseenalaistaa hyvyyden ja pahuuden haastavalla tavalla alleviivaamatta mitään.
Myös tämän kohdalla suomennos on suorastaan loistava.

Tulokset julkaistaan Kirjavassa kammarissa maanantaina 4.2.2013. Jännittävää!

4 kommenttia:

 1. Voi että, lukuprojektini sanelemana minulla jää King ulos näistä Globalia-karkeloista... Tekisi melkein mieleni poiketa järjestyksestä uutuuksien osalta ;)

  VastaaPoista
 2. King todellakin ansaitsee paikkansa kärjessä! (Vaikka minulla Kani-kirja sen edelle kiilasikin.) Yllättävän harva tästä novellikokoelmasta on edes blogannut.

  VastaaPoista
 3. Jee King! Nyt melkeinpä harmittaa, kun en sitä(kään) saanut mahdutettua listalleni ;)

  Ostin muuten Yöpartion Sokkarin alesta, kun muistin sun sitä kehuneen ;)

  VastaaPoista
 4. Kumpikaan noista kirjoista ei ole omalla mukavuusalueellani, mutta iloitsen aidosti siitä, että ehdokaslistoilta löytyy paljon erilaisia kirjoja eikä vain yksiä ja samoja.

  VastaaPoista