3. tammikuuta 2013

Morren maailman vuoden 2013 haasteet

Ehhehhhee... Monia varmaan naurattaa jo nyt. Sen verran mahtavasti nämä haasteet ovat kohdallani menneet. Vuoden 2011 haasteistakin vielä Totally British on suorittamatta ihan loppuun, mutta siinä ollaan jo voiton puolella. Vuoden 2012 haasteista suoritin loppuun vain omani (sentään...).

Niinpä tämän vuoden yhtenä isona haasteena on suorittaa vanhat haasteet loppuun. Koitan vältellä uusia, vaikka ne olisivat kuinka houkuttelevia hyvänsä. Saatan kyllä sortua, mutta tavoitteitahan sitä pitää olla. Lisäksi haasteena on lukea oman kirjahyllyn lukemattomia kirjoja.

Tiivistetysti siis vuoden 2013 haasteet:

Totally British loppuun (vuodelta 2011)
10 Klassikkoa loppuun (vuodelta 2012)
So American loppuun (vuodelta 2012)

Ikkunat auki Eurooppaan -haasteen edistämistä

Lukudiplomi x 2 loppuun 25.5.2013 mennessä

Vauhtia näihin haasteisiin tuovat...

Ofelia Outolinnun haaste 1800-luvun kirjoista. Näitähän löytyy sekä Totally British -haasteesta että ihan omasta kirjahyllystä. Haasteessa tavoitellaan aatelisarvoa luettujen kirjojen mukaan näin:
Herttua/herttuatar – 20 teosta
Markiisi/markiisitar – 16 teosta
Jaarli/kreivitär – 12 teosta
Varakreivi/varakreivitär – 8 teosta
Paroni/paronitar – 4 teosta

En uskalla veikata mikä minusta tulee...

Mari A.:n haaste Kirjavuori Mount Everestille. Ideana lukea siis oman hyllyn kirjoja, jotka omistaa jo ennestään. Lähtökohtana käytän tätä TBR 100 -listaani, joka koostuu siis omasta hyllystäni ja kirjat olen omistanut jo tuolloin maaliskuussa 2012.
Mari A.:n haaste on alkanut jo lokakuussa, joten mukaan suoritetuksi lasken kaksi kirjaa (Viidakkokirja ja Canal Grande), jotka olen jo sinne merkannut (suoritettu on myös Baby Jane, mutta se on luettu jo syyskuussa 2012 ja Kuninkaiden koitos, joka on luettu huhtikuussa 2012).
Haasteen mukaan tavoittaa seuraavat vuoret näin:
Kolille pääset, kun luet 12 kirjaa TBR-listaltasi
Haltille pääset, kun luet 25 kirjaa TBR-listaltasi
Galdhøpiggenille pääset, kun luet 40 kirjaa TBR-listaltasi
Mount Blancille pääset, kun luet 50 kirjaa TBR-listalta
Macchapucchrelle pääset, kun luet 75 kirjaa TBR-listaltasi
Mount Everestin huipun saavutat, kun luet 100 kirjaa TBR-listaltasi

Mount Everestiä en uskalla haaveilla, mutta nuo muut ovat ihan realistisia.

Josko tässä siis olisi haastetta tälle vuodelle? Jännäksi käy! Minkä sortin aatelisena sitä itsensä löytää miltäkin vuorelta...

1 kommentti:

  1. Minuakin jäi kaihertelemaan, etten saanut luettua niin paljon kuin olisin halunnut viime vuonna Totally Britishiin ja tänä vuonna So Americaniin. Eurooppa-haastekin jäi nysäksi, mutta onneksi muiden blogeissa on paljon hyviä vinkkejä kaikkiin näihin. Kuudesta kovasta kotimaisestakaan en saanut luettua kuin kaksi, krhm. Intoa kirjavuoteen 2013!

    VastaaPoista