30. tammikuuta 2013

Avoin työhakemus

Tämä lienee hiukan erikoisempi tapa hakea töitä, mutta yrittänyttä ei laiteta. Tämä postaus on siis avoin työhakemukseni. Jos sinulla on tarjota minulle töitä, ota yhteyttä!

Olen kirja-alaa monipuolisesti tunteva kolmekymppinen nainen Espoosta. Olen kiinnostunut toimimaan kustannustoimittajan, viestinnän ja tiedotuksen parissa, mutta myös muissa alalle soveltuvissa tehtävissä. Lyhyetkin sijaisuudet, freelancer-toimittajuus ja osa-aikaiset työtehtävät eivät ole pahasta. Niistähän se tutustuminen toisiimme on hyvä aloittaa!

Opiskelen Helsingin yliopistossa kotimaista kirjallisuutta. Opintoni ovat siinä vaiheessa, ettei luentoja juuri ole ja työstän pro gradu -työtäni. Hum. kandiksi valmistuin syksyllä 2012. Kotimaisen kirjallisuuden lisäksi sivuainekavalkaadiini kuuluu yleinen kirjallisuustiede, folkloristiikka, luova kirjoittaminen ja mediakulttuuri. Opintoja löytyy myös suomen kielestä ja hiukan markkinoinnistakin.

Työkokemusta alan parista on kertynyt vuosista Akateemisessa kirjakaupassa sekä opettajasijaisuuksista. Olen myös ensimmäisen toimittajatyöni tehnyt Pääkaupunkiseudun sotaorpojen novelliantologian toimittajana, samalla toimin heille myös kirjoittamisen opettajana.

Akateemisessa kirjakaupassa (Helsingin keskusta) olin töissä kolme vuotta. Aluksi olin jouluapulainen ja sittemmin minut vakinaistettiin. Seikkailtuani talon eri osastoilla päädyin lopulta Humaniora-osastolle ja vastasin uskontotieteiden, kansanperinteen ja rajatiedon kirjoista. Sanouduin syksyllä 2011 itse irti opintojeni vuoksi.

Opettajana taas toimin Viherlaakson yläasteella Espoossa kahden lukuvuoden ajan vuosina 2006-2008. Ensimmäisen lukuvuoden toimin äidinkielen- ja kirjallisuudenopettajana. Kolmipäiväiseksi aiotusta sijaisuudesta tulikin lähes koko lukuvuoden mittainen pesti. Toisen lukuvuoden tein elämänkatsomustiedonopettajan töitä kahden viikkotunnin verran opiskeluni ohella.

Tämä kirjablogini Morren maailma lienee teille tutumpi merkki minusta! Se on ollut toiminnassa vuodesta 2007 alkaen (Bloggerissa tammikuusta 2011), palkittiin yhtenä blogina Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinnolla syksyllä 2011 ja nykyisin kävijämäärä on noin 10 000 käyntiä kuukaudessa. 

Vapaaehtoishommiakin alan parissa tulee tehtyä. Avustan esim. Kosmoskynä -lehden toimituskuntaa oikolukemalla, editoinnilla ym. Tänä vuonna minulla on myös ilo olla Nova-kirjoituskilpailun tuomaristossa. Ensimmäinen oma novellini Metsän kuningatar ilmestyi Usva-lehden numerossa 4/2012.

Luottamustoimia on myös kertynyt matkan varrella. Olin aktiivijäsen HY:n kotimaisen kirjallisuuden opiskelijoiden ainejärjestö Putkinotkossa 2007-2010. Olin hallituksen jäsen sekä opinto- ja työelämävastaava, että myöhemmin tiedottaja.
Lukuvuoden 2011-2012 olin myös Kirkkojärven koulun koti- ja kouluyhdistyksen sihteeri.

Tarkemmat tiedot, suosittelijan yhteystiedot ja työkokemukseni laajemmin saa CV:ni kautta, jonka lähetän sähköpostitse mielelläni pyydettäessä.

Monipuolinen työkokemus on valmentanut työskentelemään monenlaisten ihmisten kanssa. Ikähaarukka on tuttu teinistä senioriin, ja paineensietokyky on testattu niin asiakaspalvelussa kuin opettajuudessakin. Ei vähästä hätkähdetä! Kirjablogi taas pitää kirjoittamispuolen terävänä. Työtodistuksissa on kiitelty hyvästä työtaidosta ja kannustavuudesta. Esittelen ne ilolla, jos sovitaan treffit!

Pyydän ottamaan yhteyttä mikäli teillä olisi tarjota jotakin sopivaa työtehtävää. Tulen mielelläni esittäytymään ja haastateltavaksi.

Ystävällisin terveisin

Hanna Matilainen
morre @ laiskiainen . org (poista välit)

11 kommenttia:

 1. Morre, tämä on ihana! Toivottavasti tärppää ja joku työnantaja tarjoaa sulle jotakin IHANAA! :)

  VastaaPoista
 2. Miksipä ei! Hieno idea ja onnea työnhakuun!

  VastaaPoista
 3. Hyvä, hyvä ! Luovuutta työnhakuun ! Itselläni loppui työsopimus vuodenvaihteessa, mutta olen kovasti kääntymässä yrittäjyyden suuntaan. Katsotaan, miten käy.

  Tsemppiä työnhakuun ! Toivottavasti tärppää !

  VastaaPoista
 4. Vaikuttava hakemus. Ja sen verran minkä hakijaa tunnen, totta myös persoonan piirteiden osalta. Onnea työnhakuun, ja kannustusta yhteydenottoon työntekijää hakeville!

  VastaaPoista
 5. Ainakin olet hyvin pätevä kirjallisuusalan töihin! Tsemppiä hakuun. Olen varma, että "nalli napsahtaa" :D

  VastaaPoista
 6. Kirjoittajaryhmän ohjauksessa olit 70-80 vuotiaiden seniorien ohjaajana erittäin suosittu, suorastaan itku silmässä jäimme kaipaamaan...
  Monialaosaaja olet kyllä!
  Lykkyä tykö!

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä Morre, toivottavasti tärppää!!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille tsempityksistä! Katsotaan mitä tapahtuu :)

  VastaaPoista
 9. Lopputervehdystä ei pilkuteta! Eivätkö äikänopen töissäkään toimineet enää tätä osaa. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No perhana! Kiitos korjauksesta. Korjaanpas asian heti.

   Innostuin googlettamaankin asiaa. Ilmeisesti tapa on periytynyt amerikasta tänne ja on paljonkin käytössä. Mutta suomen kieliopin mukaan pilkkua ei todella tuonne tule.

   Poista