6. joulukuuta 2012

Kuusi kovaa kotimaista -haasteen loppuarvonta

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

Vuosi on kulunut haipakkaa tahtia. Viime vuonna tähän aikaan julistin Kuusi kovaa kotimaista -haasteen, jonka ideana oli lukea kuusi kotimaista ennen vuotta 2012 ilmestynyttä kirjaa.

Ihastuttavan moni tarttui haasteeseen ja sai sen vielä suoritettuakin! Lukemisto onkin ollut monipuolista ja olen saanut hyviä lukuvinkkejä.

Olen suomalaisena ja kotimaisen kirjallisuuden opiskelijana ehkä jäävi sanomaan, mutta minusta suomalainen kirjallisuus on hienoa! Monissa teoksissa näkyy suomalaisuus aina jollakin tasolla, vaikka sitä ei isänmaallisuuksilla olisi kuorrutettukaan. Kerrontatyyli on ihan omanlaistaan, tekstit ovat valtaosin huolella tehtyjä ja toimitettuja. Mielestäni suomalainen kirjallisuus erottuu edukseen muusta eurooppalaisesta kirjallisuudesta juuri omaleimaisuutensa vuoksi, mikä näkyy niin suomikummassa kuin realistisemmissakin jutuissa.

No niin. Asiaan. Tässähän ihan herkistyy muuten.

Listaan on otettu mukaan ne, jotka kävivät ilmoittamassa haasteen suorittamisesta. Pelkillä aikomuksilla ei siis arvontaan päässyt. Bloggauspakkoahan ei ollut, mutta lähes kaikista kirjoista blogattiin.

Haasteen suorittivat ja arvontaan osallistuvat:

Kirjantila -blogin Jaakko:

Kirjakaapin avain -blogin Jonna:

Mitenköhän tässä kaikessa käy -blogin Maukka:
Pisara -blogin Helmi-Maaria Pisara:

Hyönteisdokumentti -blogin hdcanis:
Villasukka kirjahyllyssä -blogin Villasukka kirjahyllyssä:
Satun luetut -blogin Satu:
Nannan kirjakimara -blogin Nanna:
Sinisen linnan kirjasto -blogin Maria:
Kujerruksia -blogin Linnea:

edit: 1.1.2013 Haasteen suoritti, mutta arvonnasta sivuun jäi Luen ja kirjoitan -blogin Paula:Minä itse luin nämä:

Palkintoja arvoin kolme kappaletta. Pääpalkintona on 30e:n lahjakortti Akateemiseen kirjakauppaan + Mörkö-magneetti ja Horna -sisuja. Lohdutuspalkintoina on Mörkö-magneetti ja Horna-sisuja.
Mörkö on siksi, että se on yksi lempihahmoistani kotimaisessa kirjallisuudessa. Horna-sisuja joulukuisen suklaavyöryn vastapainoksi ja suomalaisella sisulla pääsee vaikka (hornaan) mihin!


Lohdutuspalkinnot voittivat Satun luetut -blogin Satu:

...ja Nannan kirjakimara -blogin Nanna:

Ja pääpalkinnon voitti:

Mitenköhän tässä kaikessa käy -blogin Maukka!

(Tulipas epäselvät kuvat... Herra Onnikin viipotti jo muualle...)

Oikein paljon onnea voittajille (pistäkää yhteystietonne tulemaan!) ja kiitos haasteeseen osallistuneille!

14 kommenttia:

 1. Vau! Mörkö ja sisuja, mainio lohdutuspalkinto! Kiitos jo etukäteen :) Laitan yhteystietoni tuotapikaa meilillä.

  Kiitos vielä Morrelle haasteen järjestämisestä, tämä oli loistava kannustin tarttua moniin loistaviin kirjoihin!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut voittajille, ja kiitos hienosta haasteesta!

  VastaaPoista
 3. Jee! Mäkin tykkään Möröstä! :) Pistänpä postia.

  Tämä oli kiva haaste, kiitos!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kivasta haasteesta ja onnea voittajille. Ja sitä paitsi hui minkä vaivan olet nähnyt kaikissa linkityksissä! Wau. Nostan hattua. Kaunista loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
 5. Olipa kiva, että arvontaan saattoi osallistua vaikka ei kaikkia luettuja ehtinyt postata ja vaikka en edes voittanut ;) Onnea voittajille ja kiitos Morre mahtavasta haasteesta!

  VastaaPoista
 6. Tulipas ihan mahtava päätös itsenäisyyspäivälle! Oletpa nähnyt vaivaa tuon linkkikirjaston kokoamisessa... Löysin heti pari uutta ideaa lukupinon jatkeeksi. :) Kiitos haasteesta minunkin puolestani. Juuri keväällä puhuttiin kaverin kanssa siitä, miten lukioajoilta on mieleen jäänyt sinnikkäästi ikävän raskas kuva suomalaisesta kirjallisuudesta (Juha, Huojuva talo, Kalevala... siinä kavutaan puuhun kyllä vähän takamus edellä). Pääsin näistä ennakkoluuloistani aika mukavasti eroon tämän haasteen myötä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos haasteesta ja onnea voittajille! Hienoja kirjapinoja olette kaikki selättäneet. Minä rauhallisena ihmisenä otan vielä toisen vuoden aikaa selviytyä haasteesta. Arpoilen sitten itselleni jotain :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos vaan osallistuneille :)

  Ja linkkauksissa oli tosiaan iso homma, mutta jokainen oli kyllä linkkauksensa ansainnut :)

  VastaaPoista
 9. Nyt mua ärsyttää, kun tää on jo toinen kerta, kun mä missaan jossain blogissa haastearvonnan. :( En mä tajunnut missään vaiheessa, että piti ilmoittautua suorittamisesta jo aikaisemmin, vaan oletin, että sä alat huutelemaan perään itsenäisyyspäivän lähestyessä ja ilmoitus tehdään vasta sitten. Sain siis haasteen suoritettua itse jo elokuussa: http://kirjavakukko.blogspot.fi/2012/08/kuusi-kovaa-kotimaista-lukuhaaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huutelin yleisesti perään tässä: http://morrenmaailma.blogspot.fi/2012/12/kirjallisia-taisteluita-ja-voittajia.html

   Ja itsenäisyyspäivänä vielä Facebookissa.

   Haasteissa kannattaa käydä aina merkkaamassa se SUORITUS (ei vain aikomus) ko. haastebloggaukseen. Se helpottaa valtavasti haasteenpitäjän työtä eikä siitä ainakaan haittaa ole.

   Tässäkin moni aikoi suorittaa, mutta kaikki eivät saaneet valmista. Aluksi koitin metsästää blogeista, että onko suoritettu vai ei ja entä jos on, muttei olekaan blogannut (ei ollut pakko) jne. Kulutettuani tuossa reilut pari tuntia, niin luovutin ja jätin vastuun suorittajalle. Olin alkuperäisissä säännöissä pyytänyt, että ko. haastepostaukseen käydään ilmoittamassa se suoritus.

   Poista
  2. Eli kaikki oli tosiaan vaan kiinni mun omasta "sokeudesta", argh! Mä en lue sun joka postausta enkä seuraa sun Facebookia, niin meni ohi....

   Mutta jatkon kannalta sen sanon vielä, että mun mielestä se on ollut ihan kiva tapa, mitä jotkut on käyttäneet, että tulee erillinen postaus, jossa kysellään suoritusten perään ja sitten mahdollinen arvonta erikseen joskus myöhemmin sen jälkeen. Mulla on sellainen tuntuma, että näin ihmiset muistaa tulla kuittaamaan suorituksensa itse paremmin eikä haasteen aloittajan tarvitse metsästää niitä.

   Poista
 10. Tämä oli kiva haaste ja saipahan luettua monta lukulistalla jo pitkään roikkunutta. :) Onnea voittajille!

  VastaaPoista
 11. Hei Morre! Minäkin sain haasteen valmiiksi! En ole vain ehtinyt enkä muistanut raportoida suorituksestani tänne kaiken muun tohinan tuokseessa. Listani löytyy täältä http://luenjakirjoitan.blogspot.fi/2012/12/sivut-kaantyvat-uuteen-vuoteen.html, jos haluat sen lisätä vielä luetteloosi :-).

  Kiitos hyvästä haasteesta! Muun muassa Sinuhe ja Havukka-ahon ajattelija omassa lukemistossani olivat paljolti sen ansiota! Arvonta siis meni sivu suun, mutta haaste sinänsä palkitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että arvonta meni sinultakin ohi :(

   Mutta tottakai lisään kirjasi luetteloon!

   Poista