22. elokuuta 2012

Children of Bodom: Roadkill (2012)

Kustantanut: Hatecrew
Sivumäärä: 256
Pisteet: 5/5
Mistä minulle: oma ostos

Heti alkuun varoitus siitä, että tämä on hiukan erilaisempi postaus. En tiedä, voiko tätä kutsua edes varsinaiseksi arvioksi, sillä tämä on kaikkea muuta kuin kriittistä tarkastelua. Tämä on silkkaa hehkutusta, vaan ei mainostusta. Olen kirjan omilla rahoillani ostanut eikä minulla ole henkilökohtaisia kytköksiä (nyyh!) sen paremmin bändiin kuin Hatecrew -kauppaankaan.

Roadkill on puhtaasti valokuvateos Children of Bodomin kiertue-elämästä vuosilta 2008-2011. Sehän ei kata bändin kokonaiskiertue-elämää, sillä CoB on perustettu jo 1997 (tosin bändi oli toiminassa jo 1993 nimellä IneartheD).

Roadkill on myös ainoa kirja, jonka ilmestymistä kyttäsin kello kädessä 8. elokuuta. Tasan klo 12.00 (Suomen aikaa) se tuli myyntiin. Jujuna oli se, että 666 ensimmäistä ostajaa saavat kirjansa numeroituna ja nimmareilla.


Oma kappaleeni on 19. ja tilaukseni kuitattiin klo 12.03.


Kirja on siis täynnä pelkkiä valokuvia. Kuvat eivät ole siloiteltuja promo-kuvia, vaan krapulaa, riehumista, pelleilyä, matkustamista, väsymystä, keikkoja ja niihin valmistautumista...


Rankkaa touhua on. Joskus pitää sormen haava korjata pikaliimalla (!), jotta voi soittaa.


Välillä on hyvä rauhoittua lukemaan (!). Tästä erityispisteet! Kyllä ei kirjabloggari mieltään pahoittanut!

Tässä kuvassa lienee taas yksi Alexin ja Jannen soitto-otteluista. Kuvan alareunoissa sivunumeron viereen on aina merkitty kuvauspaikka ja vuosi. Tämä aukeama Taipei 2011, s. 150-151.

En tiedä, onko tästä iloa muille kuin CoB-faneille. Minä nautin tästä. Tämä on ehdottomasti bändin näköinen teos. Poikamaisella virneellä tehty. Kuvissa ei muuten naisia juuri näy! Pojat saavat näemmä sekoilla ihan keskenään, vaikka kaiketi osa porukasta on vakiintuneempaa sorttia. Viinaa ja tupakkaa kyllä piisaa.

Kuvat ovat pääasiassa Jussi Hyttisen käsialaa, muutama on Ville Lahtisen.

Fani kiittää ja kumartaa, ja palaa kirjan ääreen yhä uudestaan ja uudestaan...

4 kommenttia:

 1. "Kyllä ei kirjabloggari mieltään pahoittanut!" -haha :D
  Taitaa olla pakkohankinta avokille, itsellä ei niin paljon tule kuunneltua vaikkakaan ei tarvi irvistää, jos se stereoista soi.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kirjavalinta metallimiehellä :)

  Tällaiset ovat kyllä fanille ihania. En itse Bodomista välitä, mutta pystyn samaistumaan fiiliksiin.

  VastaaPoista
 3. Mä en tiedä bändistä mitään, mutta pakko sano että ihania nämä sinun hehkutukset :D (viimeisimpänä tämä ja toi King, tulin hyvälle mielelle !)

  VastaaPoista
 4. CoB ei ole itselleni hirveän läheinen bändi, mutta ymmärrän kyllä hehkutuksesi kirjan suhteen :) Itse olin täpinöissäni HIMin Synnin viemää -kirjasta. Ostinpa viime vuonna kaveriksi toisenkin HIM -kirjan.

  VastaaPoista