1. heinäkuuta 2012

Palautekeskustelun purku ja arvonnan voittajat


Tällainen läjä kirjoja ja kaksi Adlibriksen lahjakorttia saivat tänään uudet omistajat. Kiitän kaikkia palautekeskusteluun osallistuneita. Tietyllä tapaa Morren maailma on myös lukijoiden maailma. Jos emme nyt koko maailmaa saa pelastettua, niin tätä piskuista osaa kyllä voimme kehittää!

Pääsääntöisesti Morren maailmassa asiat tuntuvat olevan lukijoidenkin mielestä hyvin. Sanani säilä toimii ja arvioistani pidetään, vaikkei kirja niin kiinnostaisikaan. Tämä on huojentavaa kuulla, sillä toisinaan mietin, että pitäisikö olla pehmeämpi ja jotenkin avarakatseisempi ja ymmärtäväisempi myös sellaisia kirjoja kohtaan, joista en pidä.

Kirjailijalista sai pituutensa vuoksi parannusehdotuksia ja nyt se onkin pilvimuodostelmassa. Jäin pohtimaan Linnean ehdotusta siitä, että siirtäisin kirjailijalistan erilliselle sivulle haasteiden, esittelyjen ym. joukkoon tuonne ylös. Se olisi kyllä yksi vaihtoehto. Tuo kirjailijalista kun on pilvenäkin jo aika iso ja se kasvaa jatkuvasti... Olisi kaiketi helpompaa, jos pysyisin jo tutuksi tulleissa kirjailijoissa!
Olisikohan se eri sivulta kuitenkin kätevästi löydettävissä? Paljonkohan sitä ylipäätään käytetään?

Pihi nainen ehdotti, että Suositut tekstit -laatikko saisi lähteä ja se lähtee. Se on tosiaan vähän liikaa tuossa muutenkin ahtaassa sivupalkissa. Tähän liittynee myös Magdalena Hain kommentti hitaasta latautumisesta. Pistin teknisemmin suuntautuneen puoliskoni vähän tutkimaan asiaa. Mitään isoa "tämä latautuu hitaasti" -möhkälettä ei löytynyt, mutta puhuimme sitten siitä, että tämä blogi on jo aika iso postausmäärältään (ja siten myös muotoilu, kuva ym. määrältään). Ratkaisuksi tähän pudotan sitä postausmäärää, mikä näkyy nyt kerralla lukijalle. Vanhempia postauksia saa toki selattua jatkossakin linkkien kautta, mutta nyt taitaa näkyä 7 postausta kerralla, niin tiputan tätä määrä. Toivottavasti se helpottaa latautumista!

Maria Sinisen linnan kirjastosta toivoi enemmän keskustelunavauksia kirja-asioista muutenkin. Tästä minun onkin pitänyt jo naputella... Uusi Suomi -sivustolla oleva Morren toinen maailma on käytännössä nykyisin kuollut. Senhän oli tarkoitus olla tällaisia kirja-asioita yleisemmin pohdiskeleva blogi. Asiaan ei liity suurempaa dramatiikkaa, vaan en vain onnistunut kotiutumaan sinne. Jatkossa siis kirjahöpinät pysyvät täällä.
Samoin Morren polleilut -blogi vaikenee, sillä juuri löytämäni ratsastuskoulu lopettikin toimintansa ja minun polveni ei kuitenkaan ollut ihan valmis säännölliseen ratsastamiseen.
Kumpaakaan blogia en poista ja hevosblogi saattaa jopa herätä jossakin vaiheessa taas eloon.
Morren maailman Facebook-sivu on yhä ja toimii ja onpa vilkastunutkin. Sitä tykkäämällä voit nähdä päivän sitaatteja, kirjauutislinkkejä ja joskus jotain muutakin pientä jupinaa.

Minna ehdotti selvennystä käännöskirjojen vuosilukumerkintään. Kuten huomaatte, olenkin sitä jo vähän harjoitellut. Tykkään laittaa ilmestymisvuosiluvun heti otsikkoon siksi, että hahmotan itse kirjan heti tiettyyn ajanjaksoon. Ja jotenkin olen tottunut opiskelumateriaaleistakin heti näkemään kirjan ilmestymisvuosiluvun.
Jatkossa siis otsikkoon mahdutan kaksi vuosilukua, joista ensimmäinen on ilmestymisvuosiluku ja toinen käännösvuosiluku. Käännösvuosiluku koskee sitä käännöstä, jonka olen lukenut. Se vähän venyttää otsikkoa, mutta tuleepahan selväksi.

Ulkoasusta ei juuri pyyhkeitä muuten tullut. Muutosta on luvassa ja Maija toivoi, ettei sävy mene tummanpuhuvaksi. Ällös huoli, Maija! Itse asiassa muutos menee vaaleampaan suuntaan. Sävymaailma tulee olemaan musta, valkoinen ja harmaa. MieVaa:llekin iloisia uutisia; hillitympään (ja silti minun näköiseen!) suuntaan mennään. Musta teksti vaalealla pohjalla on minusta paras ratkaisu tekstivaltaisille sivuille ja tämä pysyy Morren maailmassakin.

Fonttiasia äityi oikein kiusaksi asti ja olenkin iloinen, että Laura huomautti siitä! Jostakin syystä Blogger ei enää näyttänyt gothic-tyylillä tuota otsikkoani, vaan Comic Sansilla! Kamala fontti! Ainoa, minkä sain nyt Bloggerin hyväksymään, oli tuttu ja turvallinen Times New Roman. Tylsää, mutta parempi kuin Comic Sans. Tämä tulee uudistuksessa kokemaan kyllä myös muutoksen, mutta selkeydessä pysytään toki yhä. On kamalaa, jos edes otsikosta ei saa selvää...

Kirjatoivomuksia ei juuri tullut, mutta Venla toivoi enemmän runoja. Voisin koittaa ryhdistäytyä asian kanssa! On kuitenkin runoilijoita ja runoteoksia, joista pidän, niin miksen esittelisi niitä täällä? Samalla saisin ehkä kalasteltua lisää suosituksia samantyyppisistä runoteoksista!

Iso kiitos siis kaikille kommentoijille. Olenpa taas viisaampi. Yksi asia jäi mietityttämään... Pitäisiköhän minun muuttaa blogi MORRELAksi? Moni käytti sitä nimeä ja se tuntuu kotoisalta minustakin. Morren maailma -nimenä ei ollut mikään kovin tarkoin punnittu asia.


Mutta sitten arvontavoittajiin eikä lätistä lämpimiä enää!

Adlibriksen 25 euron arvoiset lahjakortit saivat ladyt LIISA ja LINNEA! Onneva, onneva!

Kirjaläjälle kävi näin:
Hunajaa ja tomua: Norkku
Varjo menneisyydestä ja muita kertomuksia: Jori
Kultapoika, smaragdityttö: Karoliina
Neko: Outi/Kanervala
Kristallikuningas: Minna

Onnea kaikille voittajille!

12 kommenttia:

 1. Onnea voittajille!

  Morrela olisi kiva nimi, mutta jotenkin tuntuu, että blogin nimen vaihtaminen on vähän riskaabelia...? Toki muutos olisi niin pieni, että epäselvyyttä tuskin tulisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riskaabelia on ja kevein perustein siihen ei lähdetä. Pitää sulatella!

   Poista
 2. Jes, voitin jo toista kertaa arvonnassasi! Kiitos miehekkäälle onnettarelle. :)

  Morren maailma on hyvä nimi, mutta onhan se Morrelakin. Molempi parempi.

  VastaaPoista
 3. Hyvät arvonnat!! Mie ihailen, että uskallat kysyä parannusehdotuksia. Mie en varmaan kestäisi kuulla, mitä kaikkea minun pitäisi muuttaa.

  VastaaPoista
 4. Voi ei! Mä tykkäsin siitä suositut-palkista! :D

  VastaaPoista
 5. Oi, mahtavaa - kylläpä ilahduin :)

  Minusta Morrela olisi hauska. Ja tosiaan tarpeeksi samanlainen kuin nykyinen nimi, ettei hämmentäisi.

  VastaaPoista
 6. Ohos, voitin!!

  Piti tulla tämme kommentoimaan tuota hitaasti latautumista, koska olen itsekin saanut palautetta samasta asiasta. Pähkäilin aikani kunnes juhannuksen jälkeen sain kuulla että selaimen vaihto oli auttanut kyseisellä henkilöllä asiaan. Ilmeisesti IE:llä sivu oli "jumittanut" aikansa ikäänkuin ladaten jotain, Chromella taas toimii sujuvasti. Eli voisi kai olla niin että joku Bloggerin mokkula ei olekaan ihan IE-yhteensopiva ja siksi sivu jää kanittamaan? Tosin tästä ei ehkä ole sivun ylläpitäjälle kauheasti iloa, kun tuon asian selvittäminen taitaa olla aika vaikeaa.

  PS. Minusta Morren maailma on hyvä nimi, muttei Morrelakaan ole huono.

  VastaaPoista
 7. Kiiiitos! En edes muista, millon olisin viimeksi voittanut missään arvonnassa, varmaan joskus 90-luvulla. Samuraikissa pääsee hyvään kotiin. :-)

  Minullakin on ollut ongelmia fontin kanssa, haluaisin käyttää otsikoissa corsivaa, mutta aika usein se on näkynyt jonain ankeana tekstauksena. Viime aikoina se on onneksi toiminut paremmin.

  VastaaPoista
 8. Kiiitos vielä uudestaan, oi Morre. :)

  Kirjailijapalkki näyttää minusta nyt oikein kivalta ja helposti sieltä löytää etsimänsä jos vaivautuu vähän ctrl+f:äilemään. Musta-valko-harmaa kuulostaa hyvältä ja odotan kiinnostuksella uutta ulkoasua. Morren maailma on mielestäni kiva nimi. :)

  VastaaPoista
 9. Minä silmäilen usein kirjailijalistausta. Loistavaa kun yhdellä klikkauksella pääsee tarkastelemaan saman kirjailijan kirjat :) Erilliselle sivulle listatut kirjailijat jäisivät todennäköisesti kurkkaamatta, ainakin minulla.

  Onnea voittajille :)

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia Morrelle ja onnettarelle!

  VastaaPoista