14. heinäkuuta 2012

Heinähölinää ja riskaabeleita haasteita

Pitää höpöttää nyt näin jotain ylimääräistä, kun kirja-arviotakaan ei ole nyt tarjota. Minulla on peräti kolme kirjaa kyllä kesken ja ainakin kaksi niistä ovat nopealukuisia, joten ne loppuvat pian, mutta...

Olen taas innostunut pelamaan. Lasketaanko se kirjalliseksi touhuksi, kun käsikirjoituksesta vastaa R. A. Salvatore? Kingdoms of Amalur: Reckoning on siis roolipeli perinteisine fantasiahöysteineen. Latasin siitä joskus talvella demon ja se jäi kutkuttamaan. Ja nyt sitten iski Prismassa sulovilen-kohtaus; ku halvalla sain...

Marjis lanseerasi taannoin Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteen, joka kuulosti huisin hauskalta. Sainkin sitten Kujerruksia -blogin Linnealta oman haastekirjan:
Ja haastanpa vielä ihan piruuttani Morren lukemaan Jonathan Carrollin Naurujen maan, koska hän ei Valkoisista omenoista vielä ihan vakuuttunut ja toivoisin että hän kokeilisi vielä tätä toista.
Hainkin Naurujen maan jo kirjastosta, joten haaste on otettu vastaan!

Luonnollisesti haasteeseen kuuluu vastata haastajalle ja pistää haastetta etiä päin.

(kuva: Marjis)
Säännöt:
Mitä teet, jos sinut haastetaan Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteeseen?
1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan.
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi.
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.

Linnean haastan lukemaan Stephen Kingiä. En tiedä, paljonko hän on Kingin tuotantoon tutustunut. Kingin tuotanto on laaja, joten avustan Linneaa kahdella ehdotuksella:
novellikokoelma Maantievirus matkalla pohjoiseen
tai
hempeitäkin piirteitä saava Liseyn tarina -romaani.

Haastan myös Booksyn Booking it some more -blogista. Booksy lukee ja on lukenut ihan hemmetin paljon ja meillä on paljolti samanlainen  makukin, mutta kokeilen jos osuisin lukemattomaan kirjaan. Pidätän tämän vuoksi itselläni oikeuden antaa hänellekin kaksi vaihtoehtoa:
Marion Zimmer Bradley: Avalonin usvat sopii varmasti Booksylle enkä löytänyt sitä hänen blogistaan. Kirja on toki ilmestynyt kauan ennen blogeja, mutta olisi silti ihanaa kuulla Booksyn punnittu bloggaus siitä!
tai
Juhani Aho: Panu, jossa on myös sopivasti mystisiä piirteitä. Panusta ei paljoa blogeissa pukahdeta eikä sitä Booksynkaan listoilla näkynyt...

Kolmas haastettavani on ei-kirjabloggaaja, rakas ystäväni Möllikkä Sairas kaunis elämä -blogista. Meilläkin on paljolti samanlainen kirjamaku, mikä on ihan luontevaa, kun olemme ala-asteiästä alkaen kaveeranneet. Mutta poikkeuksiakin on, ja nyt haluan Möllikän kokeilevan jotakin uutta. Vaihtoehtoja olisi paljon, mutta karsin ne kahteen:
Anja Snellman: Lemmikkikaupan tytöt, koska Möllikkä on kiinnostunut naisten ja nuorten tyttöjen asemasta myös Suomessa
tai
Pasi Ilmari Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät, koska se on niin outo ja hämärä, että Möllikkä taatusti tykkää.

Enempää ei uskalla haastaa, sillä näillä haastetuillahan on oikeus haastaa takaisin!

Möllikkä itseasiassa haastoi minut blogissaan vastaamaan kymmeneen kysymykseen, joten turinointini lopuksi vastaan vielä niihin:

1. Kuka sinä haluaisit olla?
Kyllä minä haluaisin olla ihan vaan minä, niin tylsää kuin se onkin. Sen sijaan yhden päivän ajan olisi kiva olla Barack Obama. Ihan vain siksi, että haluaisin kokeilla miltä tuntuu olla mies isossa vallankahvassa.

2. Mistä tulet, minne olet menossa?
Minä tulen talviteitä, liian vähän rinnassani,
liettehiä povella ja haaveissa puhdasta kultaa...
3. 3 parasta lukemaasi kirjaa?
Kirjabloggarilta ei kuulkaas voi kysyä tällaisia! Aivan liian vaikeaa. Mutta jos nostan esiin kolme lukuisista suosikeistani, niin:
Väinö Linna: Täällä Pohjantähden alla
Stephen King: Liseyn tarina
Aki Ollikainen: Nälkävuosi

4. Elokuvagenresi?
Historialliset pukudraamat (lasketaanko se genreksi?) ja Kaurismäki -leffat (lasketaanko ne?).

5. Suurin haaste elämässäsi?
Saada kasaan romaanikäsikirjoitus.

6. Mitä muuttaisit itsessäsi juuri nyt?
Lisäisin itselleni pitkäjännitteisyyttä ja itsekuria. Helpottaisi painonpudotusta ja romaanikäsiksen kirjoittamista.

7. Unelmiesi mies?
Niin kliseinen vastaus kuin se onkin, niin on vaan pakko sanoa tuo oma puolisko. Harhaosumien jälkeen napsahti aikamoinen napakymppi.
Vaalea pitkätukkainen muusikko-nörtti. Mitä muuta tyttö voi kaivata?

8. Jos voittaisit 1 000 000€ niin mitä tekisit ensimmäisenä?
Jos nyt ajatellaan ihan sitä voittotilannetta ja sen hetken ensimmäistä tekoa, niin ottaisin varmaan viskipaukun.

9. Lempikorusi ja sen tarina?
Nettiystävältä joululahjaksi aivan yllättäen saatu hopeinen lohikäärme. En muista oliko vuosi 2005 vai 2006. Emme enää ole paljoa tekemisissä, mutta koru on minulle hyvin tärkeä.

10. Mukavin kohteliaisuus, jonka olet saanut?
Kääk... Inhoan kohteliaisuuksia. Tai siis onhan niitä kiva saada, mutta en osaa ottaa niitä vastaan kiusaantumatta ja se ärsyttää. Muistan mieheni kerran yllättäen kehuneen minua tosi nätiksi. En muista milloin ja minne olimme menossa, mutta se tapahtui kerrostalomme hississä. Se sykähdytti, koska se oli niin yllättävää eikä tilanne ollut mitenkään otollisen romanttinen.

Tälläisia pölinöitä siis täällä. Koitan nyt pelaamisen lisäksi kuitenkin lukeakin. Tiukkaa tekee, koska kohta tulee PS3:llekin Skyrimin lisäosa ja ja ja... Sitten se on menoa!

5 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta, Morre! Ilman muuta otan vastaan. Kun olen selvinnyt Sallan asettamasta haasteesta, käyn käsiksi Juhani Ahon Panuun ja kerron sitten sinulle mikä on vastahaasteeni. Krhm, näin saan vähän miettimisaikaa!

  Tuo Avalonin usvat on muuten mahtava kirja; olen tykännyt siitä kovasti, ja se löytyy hyllystäkin kahdella kielellä... minusta se oli kuin vähän ryppyotsainen Kaari Utrio olisi kirjoittanut kuningas Artturin hovista. Vahvoja naisia ja valtapelejä, politiikkaa ja polttoja, muhevilla mystiikkamausteilla. Sääli että prequelit eivät olleet yhtä vetäviä.

  VastaaPoista
 2. Hyvät kirjat valitsit minulle, olen tuon Anja Snellmannin kirjan lukenutkin jo, jotenka nyt täytyy siis kahlata läpi tuo Jääskeläisen Harjakupungin salakäytävät. Arviosi siitä olenkin täällä jo lukenut, joten mielenkiinnolla odotan lukukokemusta :D

  VastaaPoista
 3. Blogissani on sinulle vielä vähän lisähaastetta!

  VastaaPoista
 4. Hahaa, mainiota! Kingiltä en ole lukenut kai mitään (??!) eli tartun haasteeseen mielelläni. Jännityksellä odotan että lämpenetkö Naurujen maalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hopsanhei, Liseyn tarina tarttui kirjastosta mukaan. Jännittää!

   Poista