17. kesäkuuta 2012

Terveiset Kreikasta ja paluu ajantasalle

Täällä Suomessa ollaan taas! Kotoisa vesisade toivottaa tervetulleeksi eikä auringosta näy pilkahdustakaan. Tarjoiltiinhan sitä tosin Pargassa riittämiin. Lähtöpäivänä lämpötila oli jo aamupäivästä yli +30 astetta! Hitusen liikaa jo minunkin makuuni.

Luvassa siis hiukan pienimuotoista raporttia. Kirja-arvoitakin on luvassa tietysti, sillä lomalla tuli myös luettua. Ihan kaikkia en ehtinyt lukea, sillä tekemistä ja katseltavaa oli niin paljon. Minä ja perheeni emme ole oikein rantaihmisiä vaikka siellä sitä lukuaikaa piisaisikin. Raunioiden ja museoiden tonkiminen on paljon kiinnostavampaa!

Lukemista oli tarjolla jo ihan hotellillakin ainakin englanniksi, suomeksi, ruotsiksi, norjaksi ja hollanniksi (tästä en ole ihan varma). Kuvat saa klikkaamalla suuremmiksi.Kirjatarjontahan Dracos-hotellissa koostui tietysti turistien sinne jättämistä kirjoista. Romantiikka ja jännitys olivat parhaiten edustettuja, mutta mukaan mahtui mm. Jari Tervoakin!


Itse Pargan kylässä (sijaitsee Kreikan mantereella, Epiruksen prefektuurissa) on venetsialainen linnoitus, josta  oli hienot näköalat.

Venetsialainen linnoitus on tietysti myös hyvin romanttinen
paikka – etenkin iltaisin!


Parga on tosiaan pienehkö kylä, jossa vakituisesti asuu n. 2000 asukasta. Näinpä sen shoppailumahdollisuudet eivät ole kovin laajat, mutta kirjakauppa löytyi! Vai pitäisikö sanoa kirjakoju...
Osa valikoimasta oli nimittäin ulkona. Ja niin vahvasti kuin Parga(kin) turismista elää, niin ilokseni kuitenkin huomasin, että kirjavalikoima koostuu pääasiassa kreikankielisestä kirjallisuudesta. Tietysti Pargassa lomailee myös kreikkalaisia, mutta kuitenkin minusta on hienoa, että pitävät vahvasti kiinni omankielisestä kirjallisuudesta.Sarjakuvavalikoima vaikutti vähän yksipuoleiselta, mutta tosiaan kyseessä ei ollut mikään iso kauppa.

Kreikassa ei kiinnosta rannat ja uiminen, vaan kulttuuri. Tässä hiukan näkemiämme nähtävyyksiä. Paljon paljon jäi vielä näkemättä ja kokemattakin...

Haadeksen temppelin rauniot Nekromanteionissa.
Kirjoitusintoni virisi välittömästi!

Temppelin sisältä. Täällä tämän puoleisen maailman
asukkaat kävivät tapaamaassa Manalan majoille
siirtyneitä.

Satumetsä?Melkein.
Acheron-joki eli antiikin tarustosta tuttu Styx-
virta. Tässä samaisessa joessa Akilleuksen äiti kastoi
vauvansa kantapäästä kiinni pitäen. Ja tiedossa on
miten siinä sitten kävi...

Peraman tippukiviluolat. Historiaa miljoonien vuosien takaa!
Idyllinen Metsovon kylä Pohjois-Kreikan vuoristossa.
Pargan mäkisyys tuntui lastenleikiltä tähän verrattuna.
Kauneudenhoitovälineitä lähes 2000 vuoden takaa.
Nikopoliksen kaupungin raunioita. Ylläkuvatut kauneustykö-
tarpeet ovat löydetty täältä.

Hotellimme parvekkeelta avautui näkymä vuoristoon ja iltaisin oliivipuiden rinteille piirtyi ihan selvä lohikäärme....

---

Maratonpostaukseni lopuksi kiitän vielä niistä palutteista, joita olen jo saanut. Siellä on monta tuumimisen arvoista asiaa. Muistakaa vielä te muutkin osallistua Suureen Palautekeskusteluun! Aikaahan on kesäkuun loppuun saakka ja arvontaakin on luvassa.

Koitan tässä saada näpyteltyä myös kirja-arvioita. Nyt niitä onkin luvassa vähän tiiviimpään tahtiin, jotta saan kaiken kirjattua ylös vielä kun lukukokemukset ovat kuta kuinkin tuoreessa muistissa. Lomalukemisista tosin bloggasin jo Hislopin Saari -romaanista, jonka jätin sitten hotelliin muiden luettavaksi.

Haastetta pukkasi myös ainakin Kujerruksia -blogista, mutta muistutelkaahan vielä jos jokin on mennyt ohi. Eilen menikin muutama tunti kahlatessa blogisumaa kahden viikon ajalta.
Linnean haasteeseen kuitenkin tartutaan ja suunnittelun alla on myös haasteen eteenpäin jakaminen...

5 kommenttia:

 1. Upeita lomakuvia! Pitäisiköhän sitä itsekin jossain vaiheessa Kreikkaan, matkakärpänen puree.. :)

  Mukava kuulla että teillä oli noin hieno reissu mutta kuten eilen jo sanoin on myös kiva että olet taas palannut myös blogistaniaan. :)

  VastaaPoista
 2. Ihania raunioita!

  Tänään eivät kyllä Suomen säät helli, mutta voipahan lukea ja blogata hyvällä omallatunnolla :)

  VastaaPoista
 3. Kiva lukea matkaraporttiasi ja varmasti mahtava elämys! Minua kiinnostaisi kaikki Antiikin Kreikan tarustot ja kulttuuri, jos sinne joskus matkustaisin...

  VastaaPoista
 4. Kiitos matkakoosteesta :) Ihanan näköistä seutua, tässähän vallan matkakuume iskee...

  VastaaPoista