1. kesäkuuta 2012

Morre lomalla ja lukijoille kesäpuuhaa

Nyt se kesä on sitten ihan virallisesti alkanut. On kesäkuun ensimmäinen päivä ja Suomen sää on tyyppillisen suomalaisen kesäinen; pilvinen ja vilakka.

Karkaankin tästä pariksi viikoksi lämpimämpiin oloihin Kreikkan Pargaan aikaisin huomisaamuna. Jota ette unohtaisi minua kokonaan (ja kuinka tietysti voisittekaan...) pyrin laittamaan vielä parikin arviota tulemaan ajastuksen kanssa. Jos niitä ei näy, niin syy on joko minussa tai Bloggerissa. En oikein luota tuohon ajastukseen ja vielä vähemmän itseeni näissä lähtötäpinoissä... Olen toivoton matkakuumeilija, etenkin kun kyse on Kreikasta!


Pakkaaminen on sekä riemastuttavaa että tuskastuttavaa. Vaikein osuus oli päättää, mitä kirjoja sitä ottaisi mukaan ja kuinka paljon. Kahdessa viikossa löhöillen ehtii lukea paljon, mutta toisaalta Pargassa ja lähistöllä on paljon nähtävää ja koettavaakin. Lisäksi mukaan lähtee tietysti puoliskoni ja lapseni, joten kirjan takana ei voi koko aikaansa viettää.
Koitin valita mukaan monipuolista ja rentouttavaa lukemista. Vares-kirjat ovat jo lomillani suorastaan pakollisia. Lisäksi kirjojen piti olla pehmeäkantisia, koska ne ovat usein kevyempiäkin.
Mukaan valikoituivat seuraavat opukset:
Victoria Hislop: Saari
Reijo Mäki: Vares ja kaidan tien kulkijat
Reijo Mäki: Enkelit kanssasi
H.P. Lovecraft: Varjo menneisyydestä ja muita kertomuksia
Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen
Kaari Utrio: Saippuaprinsessa
Henning Mankell: Isidorin tarina

Saa nähdä montako näistä saa luettua ja mitkä.

---

Mutta ajattelin järjestää teillekin hiukan puuhaa kesäkuun ajaksi. Viime vuoden tapaan tänäkin kesänä on luvassa SUURI PALAUTEKESKUSTELU ja tietysti houkuttimena arvonta.
Onko valtakunnassa kaikki hyvin? Mitä kaipaisit lisää? Mitä vähemmän? Myös kirjatoivomuksia otetaan huomioon! Teknisiä murheita (siltä osin mitä minä voin vaikuttaa)?
Lisäksi supatan, että ulkoasuun on tulossa ennen syksyä isohko muutos... Joten siltäkin osin voi antaa toivomuksia! Lisää/vähemmän välilehtiä?
Jos kaikki on hyvin, niin kerro sekin!

Arvontaan voi kukin osallistua vain yhdellä arvalla, jonka saa siis antamalla palautetta. On tietysti kiva, jos linkitätte tätä eteenpäin ja/tai rekisteröidytte lukijoiksi. Lisäarpoja se ei kumminkaan tuo. Jos et ole rekisteröitynyt lukija, niin keksi itsellesi nimimerkki kommenttiosiossa!

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kaksi (2) 25 euron lahjakorttia Adlibrikseen. Lisäksi luvassa on muutama kirja lohdutuspalkinnoksi:
Daniyal Mueenuddin: Hunajaa ja tomua (kovakantinen, kerran luettu)
Aki Raatikainen: Kristallikuningas (kovakantinen, kerran luettu)
Yiyun Li: Kultapoika, smaragdityttö (kovakantinen, pari kertaa luettu)
H.P. Lovecraft: Varjo menneisyydestä ja muita kertomuksia (pehmeäkantinen, lukematon)
Rosa Liksom ja Klaus Haapaniemi: Neko (kovakantinen, selattu)

Kerro kommentissasi, että minkä lohdutuspalkinnon haluaisit (jos haluat).

Osallistumisaika päättyy lauantaina 30. kesäkuuta klo 12.00. Pyrin suorittamaan arvonnan ja samalla palautekeskustelun purun tuona viikonloppuna. Eli osallistumisaikaa on lähes koko kesäkuu!

Kiitän jo etukäteen palautteista! Koen ne tärkeiksi, jotta pystyn kehittämään Morren maailmaa myös lukijoiden toiveiden mukaan.

Hasta la vista, baby!

33 kommenttia:

 1. Minusta Morrelassa on kaikki kunnossa :) En keksi kerrassaan mitään parannettavaa, kun poistit silloin ne takakansitekstitkin postauksista. Tykkään!

  Jos satun lohdutuspalkintoapajille, niin H.P. Lovecraft kiinnostaisi :)

  Voisit ottaa lomaprojektiksesi kuvata joku ikimuistoinen lukupaikka matkakohteesta ;) Oikein ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
 2. Hauskaa lomaa! Kreikka on kiva maa.

  Minusta tuo oikean reunan palkki venyy vähän turhan pitkäksi. Kirjailijalistassa on puolensa, mutta se on vain niin pitkä... Olisi kätevä, jos sen saisi edes viemään vähemmän tilaa tai vaikka pudotusvalikoksi.

  Ja vaihtaisin sivun yläosan fontin.

  Lohdutuspalkinnoksi ottaisin listan ensimmäisen kirjan.

  VastaaPoista
 3. Minunkin mielestä blogissasi on kaikki hyvin. Ulkoasu on selkeä ja sieltä on helppo löytää ja sitä on mukava selata. Lisäksi luen postauksesi aina hartaalla mielenkiinnolla, olet hyvä kirjoittamaan ja osaat pohtia kirjoja erilaisilta näkökulmilta. Olen iloinen että olen löytänyt blogisi. Samaan malliin vain! :)

  Jos satun lohdutuspalkintosijalle niin minua kiinnostaisi Kultapoika ja smaradgityttö. :)

  Oikein nautinnollista lomaa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Olisi kiva, jos voisit blogata pelkästään sellaisista kirjoista, jotka kiinnostavat minua :) Ei vaiskaan, olen saanut täältä hyviä vinkkejä, ja toivon saavani vastakin. Pidän tyylistäsi sanoa suoraan, jos et jostain pidä.

  Lohdukkeeksi merkkaan Lovecraftin.

  VastaaPoista
 5. Hei! En keksi parannusehdotuksia, blogisi on oikein selkeä ja mielenkiinnon herättävä! Jos jotain pitäisi sivupalkista poistaa, niin ehkä kohta Suositut tekstit ei ole välttämätön.

  Lohdutuspalkintona minua kiinnostaisi Neko. Rentouttavaa lomaa! :)

  VastaaPoista
 6. Hauskaa lomaa!

  Morrelassa on kaikki mallillaan. Kirjoitat ihanan rehellisesti etkä pelkää sanoa mielipiteitäsi, mahtavaa! Minäkin kyllä puuttuisin tuohon sivupalkkiin. Tuo kirjailijalista on todella pitkä, varsinkin kun ne ovat tuollalailla alleikkain eikä pilvessä (:D). Itseasiassa en ollut huomannutkaan, että sinulla on linkkejäkin tuolla alhaalla, kun en koskaan selaa niin alas asti. Mutta minusta sen sijaan on kiva, että kirjat on jaoteltu myös kustantamoittain ja pisteittäin. Ja tosi selkeät jaottelut muutenkin, helppo etsiä jos jotain tiettyä tekstiä hakee. :)

  Jos lohdutuspalkinto tilille napapsahtaa niin haluaisin Kultapoika, smaragditytön.

  VastaaPoista
 7. Ei mulla muuta, mutta tämä on yksi niistä blogeista, joissa käyn vähemmän kuin tahtoisin sen takia, että sivu latautuu hitaasti. En tiedä, mikä elementti sivulla latautuu todella pitkään (taustakuva?), mutta kaikki muu jökittää sen aikaa, myös teksti ja varsinkin kommenttien avautuminen. Blogin sisältö on ihan buenoa. :)

  Lohduttautuisin mielelläni Yiyun Lillä.

  VastaaPoista
 8. Tykkään blogisi ulkoasusta. Luet mielenkiintoisia kirjoja ja tekstejäsi on helppo lukea. Tykkäsin enemmän siitä aikaisemmasta otsikon fontista.

  Hauskaa matkaa sinulle ja perheellesi! Itse lähden sunnuntaina Fuengirolaan, tosin vain muutamaksi päiväksi.

  Tämä lohduttaisi minua eniten: Yiyun Li: Kultapoika, smaragdityttö

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. En kyllä keksi parannusehdotuksia, saanko silti osallistua arvontaan? :) Ulkoasultaan tämä blogi näyttää minulle aivan samalta kuin monet muut, sillä luen blogeja pääsääntöisesti kännykällä.

  Sellaisen toivomuksen voisin esittää, että keskustelunavauksia (tyyliin se taannoinen esikoiskirjojen kritiikistä) voisi olla enemmänkin, jos vain jaksat niitä kirjoittaa/emännöidä.

  Jos lohdutuspalkinto napsahtaa kohdalle, valitsisin Hunajaa ja tomua.

  VastaaPoista
 11. Hyvää lomaa! minulla ei ole valittamista eikä oikein parannusehdotuksiakaan. Tai, hetkinen, voisin ehdottaa samaa kuin Jori, paitsi että esilue ne kirjat, joita minä harkitsen! Tykkäsit kirjasta tai et, juttusi varmasti kiinnostaa.

  Voisin lohduttautua Kultapojalla jos onni suosisi.

  VastaaPoista
 12. Tykkään blogissasi erityisesti siitä, että et ole hampaaton etkä pidä kaikesta. Se tekee kehuistakin kiinnostavampia.

  Käännöskirjojen kohdalla tapasi merkitä ilmestymisvuosi on minusta vähän harhaanjohtava silloin, kun kyseessä on aiemmin ilmestynyt kirja, joka on ilmestynyt tänä vuonna suomeksi. Kun otsikossa on "vanha" vuosiluku, on kirjaa vaikea hahmottaa tämän vuoden sadoksi, vaikka käännösvuosi alapuolella onkin. Kun on erityisen kiinnostunut uutuuksista, tämä tuntuu vähän häiritsevältä. Onkohan vuosiluvun merkitseminen otsikkoon itse asiassa lainkaan tarpeen? Noh, varsin pienihän tämä koko asia on :D

  VastaaPoista
 13. Ai niin, Kristallikuningas lohduttaisi.

  VastaaPoista
 14. Mielestäni blogisi on oikein hyvä tällaisenaan, ainut mitä voisit ehkä harkita muuttavasi, voisi olla kirjailija- ym. gadgettien siirtäminen hieman eri järjestykseen: ensimmäiseksi kirjoihin liittyvät ja alemmas kävijämäärät ja muut. Mutta toimii siis näinki. :)

  Lohdutuspalkinnoksi kelpaisi Kristallikuningas.

  VastaaPoista
 15. Hyvää matkaa! Minustakin olisi ihana olla lukemassa kirjoja jossakin lämpimässä. :)

  Minulla ei ole valittamista Morren maailmasta. En käy kovin usein kommentoimassa, koska kirjamakumme on aika erilainen, mutta en nyt kuitenkaan pyydä sinua muuttamaan makuasi. :D Ehkä tuo sivupalkki on aika runsas ja säläinen, niin kuin muutama muukin on sanonut. Tosin itsellänikin on paljon tavaraa palkissa, joten... Eh.

  Minä olen tällä erää vähän kyllästynyt ns. suuriin blogikeskusteluihin jne. ja iloitsen ihan "rehellisistä" kirjajutuista, mutta suurin osa tuntuu kaipaavan keskusteluavauksia

  Lohtusupalkinnoista kiinnostaisi tosi paljon sekä Hunajaa ja tomua että Kultapoika, smaragdityttö. Kumpi tahansa kelpaisi, mutta jos olisi pakko valita, niin ehkä sitten tuo Hunajaa ja tomua.

  VastaaPoista
 16. Minusta täällä on kaikki mallillaan :) Jos nyt jotain pitää ehdottaa, niin toivon, ettei blogin ulkoasu muutu kovin tummanpuhuvaksi.

  Hauskaa lomaa!

  Ai niin, jos pääsen lohdutudpalkinnoille, niin tahtoisin H.P. Lovecraftin.

  VastaaPoista
 17. Kaikki on täällä kohdillaan, mutta ehkä hienosäätönä muuttaisin tuon kustantamo- ja kirjailijalistan siihen ns. pilvimalliin, niin tuo oikea sivupalkkilista sen myötä vähän lyhenisi.

  Jos onni suosii, muttei lahjakortilla, niin toiveena tuo Hunajaa ja tomua!

  VastaaPoista
 18. Hauskaa lomaa Kreikan auringon alla! Siellä on varmasti ihanaa lukea aaltojen liplatusta kuunnellen:)

  Valtakunnassa taitaa kaikki olla hyvin. Pidän ylipäätään blogeissa siitä, että teksti on mustaa valkoisella pohjalla, muuten menee melko levottomaksi. Sivuja saa olla, itseäni kiinnostavat yleensä TBR-listat ja meneillään olevat haasteet. Viime vuoden haastelistoilla en lukijana tee mitään, mutta ymmärrän, että se on blogin pitäjälle hauska muisto. Minulla on itselläni lukupäiväkirja, johon kerään lukemani kirjojen perustiedot (kirjailija, julkaisuvuodet, sivumäärät, maa, tähdet), joten minun ei tarvitse säilyttää kyseisiä tietoja blogissa, ja vihosta ne on helppo poimia, kun haluaa tehdä vuosikatsausta yms. Mutta tosiaan ymmärrän, että kaikki eivät toimi samalla tavalla, ja siksi monilla on nuo luetut 2010, luetut 2011 jne.

  Jos pääsen lohdutuspalkinnoille, minua kiinnostaisi Kultapoika, smaragdityttö.

  VastaaPoista
 19. Parasta täällä on tietysti kirjoitustyylisi! Nykyisessä blogipaljoudessa ei millään ehdi joka paikkaan, ja niinpä jutut, jotka otsikon perusteella käsittelevät kirjoja joista en itse ole kiinnostunut, jäävät usein väliin. Tänne tulen silti usein kurkkaamaan niissäkin tapauksissa, sillä vaikka kirja ei kiinnostaisikaan, luen silti mielelläni kommenttisi siitä! :)

  Rauhallinen väritys miellyttää silmää. Eikä sivupalkissakaan mikään ole häirinnyt, mutta jos nyt ihan erikseen rupean syynäämään, niin suosittuja tekstejä ja kävijämäärää en kaipaa - mutta molemmat toki saattavat kiinnostaa itseäsi! :)

  Sivupalkeissa on kyllä itsellänikin paljon tavaraa ja tekisi mieli tiivistää, mutta mitä sieltä nyt sitten poistaisi... Tunnisteita jo innostuin osin tämän keskustelun innoittamana muokkaamaan, ja taidanpa vielä matkia ja pyytää itsekin palautetta!

  Arvontavoitot voin suosiolla luovuttaa vaikka jollekin jolla on vähemmän luettavaa jemmassa...

  VastaaPoista
 20. Fantasia/ scifi ei ole juttuni ja olen usein pihalla kyseiseltä rintamalta. Siksi pidän blogiasi yhtenä tapana pysyä kärryillä fantasia/scifituulista. Sen sijaan suomalaisten kirjailijoiden teoksissa osuu usein yksiin kiinnostus ja niitä arvioita käyn aina lueskelemassa. Tykkään todella paljon tavastasi kirjoittaa.

  En keksi mitään muuta parannettavaa kuin että tuota sivupalkkia minäkin toivoisin kevyemmäksi. Pidän raikkaista väreistä, joten kovin tummaa värimaailmaa en toivoisi tänne. :-)

  Lohdutuspalkinnon osuessa kohdalle toivoisin Kultapoika, smaragdityttöä.

  VastaaPoista
 21. En osaa sanoa mitään parannusehdotuksia. Blogi on selkeä, helposti löytää etsimänsä. Ei voi kuin ihailla!
  Lohdutuspalkinnoista kiinnostaa Kristallikuningasta.
  - Susanna maalta -

  VastaaPoista
 22. Ehdinpäs vielä minäkin tänne kommentoimaan.

  Kuten moni muu onkin jo sanonut, on kirjoitustyylisi ihan parasta antia. Hampaat löytyvät, mutta kuitenkin melko lempeät sellaiset: olen useamman kerran kiinnostunut kirjasta josta et ole pitänyt mutta josta olet kirjoittanut todella mielenkiintoisessti.

  Minä myös kannattaisin pilvimalleja tuonne sivupalkkeihin, ne näyttävät ehkä hieman sekavemmilta mutta onneksi on olemassa mainio ctrl+f-toiminto jos jotain tiettyä kirjailijaa etsii. Oletko miettinyt erillisen yläpalkin tekemistä? Sellainen voisi olla hauska. :) Vihreistä sävyistä täällä pidän myös.

  Jos lohdutuspalkinto sattuu kohdalle luotan siihen, että osaat valita joko minulle sopivimman tai minua haastavan opuksen. ;)

  VastaaPoista
 23. Seuraan blogiasi säännöllisesti, mutta hiukan valikoiden luen kirja-arvioitasi. Makumme ei joka rintamalla kohtaa, mutta välillä innostun lukemaan arviosi jostain täysin minulle tuntemattomasta kirjasta tai lajista. Kirjoitat hyvin ja selkeästi - olet yksi netin parhaista kirjabloggaajista. Tunnustaudun äärimmäisen nihkeäksi lukemaan mitään itselle vierasta (aloittaminen on kauhean vaikeaa), mutta tekstisi eivät ole tuottaneet pettymystä.

  Jos jotain parannusehdotuksia pitäisi keksiä, niin tuo blogin otsikko on aika tylsällä fontilla kirjoitettu. Toivoisin kauniimpaa, mutta ehdottomasti edelleen selkeää fonttia. Ulkonäköuudistukseen voisin myös kommentoida sen verran, että toivon selkeitä fontteja kaikkeen ja myös miellyttävää värimaaimaan, josta saa helposti selvän (nykyinen on oikein onnistunut).

  Ja lopuksi voisin kommentoida, että minua ei yleensä kiinnosta kenenkään kohdalla mitkään satunnaiset faktat yms. Viittaan nyt siis kaikenmaailman haasteisiin sun muihin. Olen kiinnostunut vain kirja-arvioista sekä välillä kiinnostavista keskusteluista niiden ympärillä. Mutta osaan hyppiä sellaisten kirjoitusten yli, jotka eivät innosta, joten kunhan blogisi ei aivan niistä täyty, niin minua ei haittaa. :)

  Hunajaa ja tomua voisi olla kiinnostava lukukokemus.

  t. Laura

  VastaaPoista
 24. Kiitos vielä paljon näistä ihanista ja punastuttavistakin palautteista!

  Kirjailijalista on tosiaan hillittömän pitkä. Kokeilin nyt heti alkuunsa muuttaa se niin, että laitan sen pilveksi.

  Fonttiasia on omalla koneellani ainakin juuri nyt erittäin ärsyttävässä tilassa! Blogin nimen kuuluisi olla kaunis, sitä keskiaikaista tekstityyppiä olevalla fontilla (sillä on joku hienompikin nimi, mutta juuri nyt en muista mikä).
  Yläpalkin fontit pitäisi taas olla kursiivilla ja vähän koukeroisemalla (mutta selkeällä) fontilla nekin.
  Nythän nuo ovat susirumia!
  Tutkitaan, tutkitaan...

  VastaaPoista
 25. Heippa! Mäkin välillä eksyn tänne jos ylimääräistä aikaa jostain liikenee. Blogin selkeys ja suorasanaisuus on kivaa. Itse haluaisin lukea aina enemmän myös runokirjoista.
  Lohdutuspalkintona kalastelisin Nekoa.
  - Venla

  VastaaPoista
 26. Olen vieraillut täällä nimettömästi jo kohta vuoden, vaikka kirjauduin vasta aika äskettäin. Parasta täällä on kirjoitustyyli, suoruus ja rehellisyys. Kyllähän se aina vähän kirpaisee, jos itselle mieluista kirjaa kuritetaan, mutta ei voi mitään. ;-)

  Siitä pidän myös, että kirjat ovat monipuolisia ja vanhoja klassikoitakin on mukana. Minusta yleisluontoisemmat keskustelut ovat silloin tällöin ihan paikallaan, eikä aiheiden tarvitse välttämättä olla mitään poleemisia. Välillä on mukavaa keskustella vähän laajemmasta näkökulmasta käsin kuin vain yhden kirjan kautta.

  Blogin ulkoasusta en osaa sanoa sen kummempaa, kuin että kunhan se on tekijänsä näköinen. Tietysti sen pitää olla riittävän selkeä lukijoille, mutta siinä suhteessa en näe mitään ongelmia täällä.

  Lohdutuspalkinnoista kiinnostaisi Neko.

  VastaaPoista
 27. Onneksi vielä ehtii osallistua!

  mä kyllä diggaan tässä blogissa selkeyttä ja suoraan sanomista. myös vaihtelvuus kirjoissa (tulee kai opintojen kautta) on tervetullutta ja muutenkin luet hauskan monipuolisesti. että jatka vaan sillä radalla. ulkoasuuudistus voisi tuoda jotakin visuaalista mukanaan, kunhan selkeys säilyy.

  Toi Neko voisi kiinnostaa.

  VastaaPoista
 28. Pakkohan se on minunkin osallistua tähän :D Morrelassa on kaikki vimpan päälle hyvin, en osaa ehdottaa muutoksia. Tykkään blogistasi juuri sen takia, että luet paljon kirjoja joita itse en voisi kuvitellakaan lukevani. Ja kun olen lukenut sinun arviosi, voin esittää, että olen itsekin lukenut kyseisen kirjan ja täten saavutan vahvemman statuksen ystävieni kesken XD

  Arvathan eivät minua suosi, mutta jos nyt niin omituisesti käy, että lohdutuspalkinnolle sijoitun, niin luotan siihen, että osaat valita listasta sen kirjan joka minua voisi kiinnostaa :P

  VastaaPoista
 29. Ehdinpä minäkin vielä!

  Minäkin käyn Morrelassa usein lueskelemassa, pidän tyylistäsi kirjoittaa ja nasevista mielipiteistäsi. Harvemmin tulen tosin kommentoineeksi, monesti siksi etten ole ko. kirjaa lukenut. Pidän kovasti siitä että blogillasi on oma selkeä linjansa.

  Lohdutukseksi toivoisin Hunajaa ja tomua.

  VastaaPoista
 30. Blogisi on aika uusi tuttavuus joten en osaa sanoa oikein mitään parannettavaa, ehkä taustakuva voisi olla vaalean värinen tai muuten hillitympi.

  Lohdutuspalkinnoista ei oikein mikään kiinosta, kun luen enempi askartelu ja käsityö aiheisia kirjoja. Hyvää kesää kaikille.

  VastaaPoista
 31. Risuja en halua jaella, koska en sellaiseen aihetta keksi. Tyylisi on selkeä, suora ja looginen, ja esimerkiksi postauksissa käyttämäsi tunnisteet tuntuvat toimivan oikein hyvin. Odotan kiinnostuneena, millaisia ulkonäöllisiä uudistuksia keksitkään. :) Sisältö ei toivottavasti sinänsä muutu, pidän tosi paljon siitä, että annat oman äänesi kuulua ja luet niin laajasti.

  Mikäli arpaonni suosii, voisin tarttua Kultapoika, smaragdityttöön.

  VastaaPoista
 32. Ja täällä vielä yksi mattimyöhäinen! :) Eipä minullakaan mitään parannusehdotuksia ole, tykkään blogistasi juuri tällaisena. Kirjailijatunnistepalkki näyttää nyt hyvältä (itselläni lista on vielä yhtenä pitkänä pötkönä, taidan ottaa sinusta esimerkkiä ja vaihtaa pilveen :), ja muutenkin blogistasi on helppoa etsiä vanhoja juttuja hyvien tunnistemerkintöjen ansiosta. Ennen kaikkea pidän täällä kuitenkin kirjoitustyylistäsi - kuten varmaan kaikki muutkin. Itse olen nykyisin niin laiska etten jaksa lukea huonoina pitämiäni kirjoja edes loppuun, mutta Morren maailmasta on hauskaa lueskella myös niistä onnettomista yhden pisteen kirjoista. :) Ja ajatella, niissäkin on sellaisia joiden lukeminen on alkanut kiinnostaa juuri sinun arviosi luettuani. :)

  Arvontaankin toki mielelläni osallistuisin, ja jos lohdutuspalkinto kohdalle napsahtaa, valitsisin Hunajaa ja tomua.

  VastaaPoista
 33. Minullakaan ei ole mitään sen kummempia parannusehdotuksia, varsinkaan nyt kun sivupalkkikin selkiytyi pivien myötä. Tykkään kirjoitustyylistäsi, ja jaksan usein lukea juttujasi sellaisistakin kirjoista jotka eivät itseäni lähtökohtaisesti lainkaan kiinnosta. Ja suorasanaisuus ilahduttaa aina.

  Lohdutuspalkinnoksi voisin ottaa Hunajaa ja tomua.

  VastaaPoista