1. helmikuuta 2012

Blogistanian Globalia 2011 -ehdokkaani

Blogistanian Finlandian ohella julkaistiin myös Blogistanian Globalia -äänestys, jota emännöi Kirjavan kammarin Karoliina. Ideana on nostaa ehdolle 2-6  Suomessa vuonna 2011 julkaistua käännöskirjaa ja eniten ääniä saanut teos voittaa.

Yleensä lukemistoni painottuu kotimaisiin kirjoihin johtuen jo pääaineestani. Ulkomaisten suhteen olen nirsompi ja ennakkoluuloisempikin. Mitä enemmän jotakin "kansainvälistä bestselleriä" hehkutetaan, sitä epäluuloisemmaksi käyn. Ulkomainen kirjallisuus painottuukin minulla lähinnä fantasiaan ja kauhuun; tuttu genre tuntuu luotettavammalta. Tämä näkyy myös nyt ehdokasasettelussani.

Ehdokkaani ovat satunnaisessa järjestyksessä:

 • Charlaine Harris: Veren imussa - Sarjat menestyvät näissä äänestyksissä yleensä huonosti, sillä ne vaativat usein koko kokonaisuuden lukemista. Veren imussa on neljäs ja mielestäni paras Sookie-kirja. Siinä yhdistyi kevyen viihdekirjallisuuden parhaat puolet; toiminta, romantiikka, huumori ja jännitys.
 • Joe Hill: Sarvet - Tässä teoksessa on veikeä idea, jonka kehittely kantaa loppuun asti. Vaikka pirutarinoihin luulisi jo kyllästyvän, niin Joe Hill saa tästä jotakin uutta irti omalla persoonallisella tyylillään.
 • Stephen King: Kuvun alla - Vaikka massiivisessa koossa oli haittapuolensakin, kuuluu tämä viime vuoden ehdottomiin merkkitapauksiin. Kuvun alla on onnistunut kuvaus siitä, kuinka ihminen itse on ihmisen pahin vihollinen.
 • Andrzej Sapkowski: Kohtalon miekka - Jälleen sarja ja sen toinen osa, joka ylsi edeltäjäänsäkin paremmaksi. Omaperäinen fantasia on aina raikas tuulahdus ja tämän suomentamista voi jo sanoa kulttuuriteoksi.
 • John Ajvide Lindqvist: Kultatukka, tähtönen - Kauhuksikin laskettava teos, joka jää mieleen pitkäksi aikaa. So I say thank you for the music...
Ja nyt ei sitten muuta kuin jännäämään tuloksia, jotka julkaistaan 2. helmikuuta Kirjavassa kammarissa!

12 kommenttia:

 1. Kohtalon miekka löytyy monelta fantasian lukijalta. Kultatukka, tähtönen on varmasti kiehtova, mutta en ole sitäkään näistä lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtalon miekka on vaan niin poikkeuksellisen hyvää fantasiaa!

   Poista
 2. Tosi hyvä maku sulla Morre! :D

  VastaaPoista
 3. hei jee, Kultatukka tähtönen sinunkin listallasi!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sen verran puistattaa vielä näin jälkikäteenkin...

   Poista
 4. Alkaa vaikuttaa siltä, että Noituri-sarjan lukeminen on pakko aloittaa pian...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ehdottomasti! Kesällä tulee jo kolmas :)

   Poista
  2. Kyllä, pakko. Huomenna ei ole liian aikaisin. :)

   Poista
 5. Jee, Ericille ääni! ;) Tarkemmin ajatellen, olisin itsekin voinut antaa Eri... köh, siis Veren imussa -kirjalle äänen. :)

  VastaaPoista