8. tammikuuta 2012

Satasen arvonta

Hähhää! Hämäännyitte otsikosta kuitenkin vähäsen. Vaikka ei se ihan tyhjästä temmattu ole... Teitä Bloggerin kautta rekisteröityneitä lukijoita on jo sata! Ja hiukan ylikin. Wow!

Lupasin joulukuussa, että lukijoita on rekisteröitynyt sata, niin järkkään arvonnan. Nyt on siis tullut aika lunastaa tuo lupaus. Ja siitä tuli nimitys Satasen arvonta.

Morren maailman Satasen arvonta on tarkoitettu tällä kertaa siis vain niille, jotka ovat rekisteröityneet lukijoikseni Bloggerin kautta. Osallistuaksesi tee näin:
 • rekisteröidy lukijakseni oikealla puolella olevan "Lukijat" laatikossa olevan (aika alhaalla, rullaa reilusti alaspäin) palkin kautta jos et ole jo lukijani
 • ilmoittaudu arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen ja kertomalla oletko saanut täältä lukuvinkkejä (mitä luit tai minkä päätit jättää lukematta), mikä postaus ilahdutti tai vihastutti, tai mistä kirjasta toivoisit minun bloggaavan
 • kerro samalla, minkä lohdutuspalkinnon (pistä varmuuden vuoksi kaksi vaihtoehtoa) haluaisit, jos päävoitto menee huti
Päävoittona arvotaan 30 euron lahjakortti Adlibrikseen (valitettavasti ei siis ihan sataa euroa). Lohdutuspalkintoina arvotaan kolme kirjaa kera yllärin. Osallistumisaikaa on kaksi viikkoa eli 28. tammikuuta klo 18 saakka. Pyrin suorittamaan arvonnan saman illan aikana.

Kirjalista:
Emily Brontë: Humiseva harju
Johanna Sinisalo: Enkelten verta
David Eagleman: Tarinoita tuonpuoleisesta
Mirja Tervo: Huimaavat korot - luksuskenkien vaarallinen viehätys (pokkari)
Helen Moster: Hylky
Juha Vuorinen: Juoppohullun päiväkirja (pokkari)
Raija Oranen: Puhtaat valkeat lakanat
Ulla-Lena Lundberg: Marsipaanisotilas
Dan Simmons: Kalin laulu (pokkari)
Arto Paasilinna: Elämä lyhyt, Rytkönen pitkä
Rebecca Stott -paketti (Korallivaras -pokkari ja Veden muisti)

Sekä muutama lastenkirja:
Jere Jarruvaunu (Tammen kultaiset kirjat -sarjaa)
Juha Itkonen: Taikuri Into Kiemura
Tove Jansson: Vaarallinen matka
Mauri Kunnas: Herra Hakkaraisen aakkoset (kulmissa hieman kulumaa)

Lämmin kiitos siis kaikille lukijoilleni ja tervetuloa teille uusille! Olette tärkeitä, ihan jokainen!


39 kommenttia:

 1. Onnea satasesta! Kiinnostuin blogisi ansiosta ainakin Mikkasen Suomen lasten linnakirjasta ja jostakin tietokirjasta, joka käsitteli muistaakseni sotalapsia, mutta jonka nimen olen unohtanut :).

  Jos saisin lohdutuspalkinnon, se voisi olla Marsipaanisotilas, Herra Hakkaraisen aakkoset tai Taikuri Into Kiemura.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut kolminumeroisesta lukijamäärästä!

  Sinulla on aina hyviä arvioita hauskasti ja suorasukaisesti kirjoitettuna. Taisin tänne eksyä alunperin Bernard Cornwellin kirjoista tehtyjen juttujen perässä, kun itse olin saanut Viimeisen kuningaskunnan luettua.

  Kate Mossen kirjoja olin katsellut pitkään, mutta lukulistalle taisin ne lisätä luettuani sinun arvioisi. Ja tuohon Andrzej Sapkowskiin on tarkoitus tutustua piakkoin :)

  Lohdutuspalkintovalintani ovat Emily Brontë ja Rebecca Stott.

  VastaaPoista
 3. Onnea minunkin puolesta!

  On hankalaa sanoa, mitkä postauksesi ovat saaneet minut kiinnostumaan jostakin kirjasta, enkä myöskään muista kuinka päädyin tänne. Kai se liittyy jotenkin siihen, että etsin kirjallisia blogeja ja sanotaan vaikka näin, että kaikkihan sinut tietävät. :)

  Varapalkintotoiveeni: Humiseva harju ja Tarinoita tuonpuoleisesta.

  VastaaPoista
 4. onnea!

  ihmettelen, että tykkäät niin kovasti hotakaisesta ja mietin, että minunkin pitäisi oikeasti kokeilla taas lukea sitä. minä pidän myös kovasti klassikkoarvioistasi.

  lohdutuksesksi haluan enkelten verta tai vaarallisen matkan.

  VastaaPoista
 5. Onnea satasesta. :)

  Olet saanut minut ainakin innostumaan True Bloodeista. Olin muutenkin ajatellut joskus hamassa tulevaisuudessa tarttua sarjaan, mutta blogistasi sain kipinän lukea sen viime kesänä. ;)

  Lohdutuspalkintona haluaisin Janssonin tai Sinisalon.

  VastaaPoista
 6. Kyllähän täältä vinkkejä saa, vissiin toisinkin päin. Ja vaikka mielipiteet eroaakin välillä aika rutkasti niin ei kai se mitään haittaa :)

  Omaan hyllyyn mahtuisi Ehkelten verta tai Tarinoita tuonpuoleisista.

  VastaaPoista
 7. Vinkkejä minäkin olen saanut, tai pikemminkin kannustusta, sillä esimerkiksi kesken jääneet Kotiopettajattaren romaani, Ylpeys ja Ennakkoluulo ja Rakas Henrietta ovat päässeet takaisin lukulistalleni.

  Lohdutuspalkintona minulle kelpaisi Marsipaanisotilas tai Humiseva harju

  VastaaPoista
 8. Onnea satasesta! :)

  Minä en ole varsinaisesti vihastunut mistään blogisi arviosta, vaan tykkään tyylistäsi. Pidän siitä, että kehut silloin kun kehuttavaa on, mutta et epäröi moittiakaan, jos kirja on sinulle huti. Erityisen ihastunut olen postaukseesi Michael Enden Tarinasta vailla loppua, joka on itselleni rakas.

  Jos lohduspalkinto osuu kohdalleni, niin silloin tavoittelen 4-vuotiastani varten Jere Jarruvaunua ja/trai Lundbergin Marsipaanisotilasta.

  VastaaPoista
 9. Onnea sadasta! :) Pidän kovasti siitä, että uskallat antaa kirjalle vaikka vain yhden pisteen! Meyerin Houkutus olisi kyllä ansainnut edes 1 1/2 pistettä! ;)

  Toivoisin että lukisit Sabira Ståhlbergin Pilvivaeltaja-kirjan jos et ole vielä lukenut. Se teki minuun vaikutuksen mutta blogeissa siitä ei ole paljon kirjoitettu.

  Lohdutuspalkinnoksi toivoisin lastenkirjan eli joko Janssonia tai Itkosta :)

  VastaaPoista
 10. Enpä ihmettele lukijoittesi määrää :) Onnittelut komeasta luvusta!

  Minä tykkään aidosta tyylistäsi: ympäripyöreitä arvioita en muista täällä lukeneeni vaan aina olen saanut selvän käsityksen siitä, onko kirja ollut hyvä vai ei.

  Lukuvinkkejä olen saanut paljon, mm. Lovecraftin teokset, joita en tosin vieläkään ole ehtinyt lukemaan. (Mutta yhden ostin kirjaston poistoista odottamaan sopivaa hetkeä.)

  Mikäli arpaonni suosii lohdutuspalkinnon verran, tahtoisin Dan Simmonsin (koska tuota en ole vielä lukenut) tai Rebecca Stotteja.

  VastaaPoista
 11. Onnittelut! Ansaittua menestystä, juttusi ovat aina railakasta luettavaa ja antavat yleensä jotain uutta vaikka kirjasta olisi jo muualtakin lukenut.

  Kirjasta, josta eniten odotin juttuasi, ehditkin jo kirjoittaa; se oli tietysti Y&E! =)

  VastaaPoista
 12. Onnittelut huimasta satasesta! :-)

  Minä kiinnostuin blogistasi, koska huomasin, että luet paljon mm. fantasiaa, johon itse en vapaaehtoisesti kovin helposti tartu. Mutta koska tulevaisuuden ammattini takia minun olisi syytä olla perillä fantasiakirjallisuudenkin tuulista, naputin blogisi itselleni muistiin ja itseni lukijaksi. Olen poikaystävällenikin vinkannut sinun blogiasi, koska kirjoitat juuri niistä kirjoista, joita hän tykkää lukea. :-) Ja olenhan minä täältä lukenut paljon arvioita sellaisistakin kirjoista, joita itse luen. Muistan ainakin Parvekejumaliin tarttuneeni kirjastossa luettuani sinun arviosi.

  VastaaPoista
 13. Onnittelut minunkin suunnaltani! Vihastunut olen - en sinuun vaan Googlen syötteenlukijaan. Luen sitä kautta kaikkia blogeja, ja jostain syystä en pääse sinun enkä Valkoisen kirahvin blogeihin sitä kautta ja vierailut ovat nyt lähiviikkoina jääneet tämän ongelman takia. Täytyy vain toivoa, että ongelma katoaa johonkin. Jotkut muut blogit menevät joskus tukkoon muutamaksi päiväksi, mutta jostain syystä teidän blogit jumittaa sitä kautta koko ajan. Tämä ei varmasti liity mitenkään teidän tekosiin vaan on Syötteenlukijan ongelma:)

  Mukavia kirjoja lähdössä lohdutuspalkinnoksi. Minua kiinnostaa varsinkin Hylky ja Humiseva harju.

  VastaaPoista
 14. Bloggauksesi Marianne Backlénin Karmasta on ainakin johtanut suoraan lukemiseen minun kohdallani. Muitakin vaikutteita tuntuu tulleen runsaasti. :)

  Minusta olisi mukava lukea mielipiteesi jostakin laadukkaasta sarjakuvasta, joten heitän toiveena M.A. Jeskasen Perkeleen.

  Lohdutuspalkinnoista minua kiinnostaisi Enkelten verta, jos arpaonni ei sen kohdalla suosi niin en tarvitse mittään.

  VastaaPoista
 15. Ai niin, se lohdutuspalkinto! Unohdinpa melkein. Eli Janssonia ja Parsipaanisotilasta. :-)

  VastaaPoista
 16. Onnea mahdottomasti! Sinulla on ihan omanlaisensa ja herkästi mieleenjäävä blogi, joten pakostakin täältä jää mieleen kaikenlaisia lukuvinkkejä. Ensimmäisenä mieleeni tulee positiivinen arviosi Joe Hillin Sarvista. Olen lukenut häneltä aiemmin Sydämen muotoisen rasian (en hirveästi innostunut) ja tää Sarvet lähinnä nauratti nimensä ja kantensa perusteella. Arviosi lukemisen jälkeen kirja on kuitenkin kummitellut tuolla takaraivossa :)

  Kirjalistaltasi kiinnostavat eniten Marsipaanisotilas ja Vaarallinen matka.

  VastaaPoista
 17. Mahtavaa! Satku on hyvä saavutus. Omassa blogissani seuraajamäärä vaihtelee 58 ja 59 välillä. :)

  Blogistasi olen lukenut vähintään kaikki silmiini osuneet klassikkolistan teoksia käsittelevät jutut. Minun on pakko kyllä tunnustaa olevani sellainen hatarapää, että jälkeenpäin en enää muista kenen blogista mitäkin on tullut milloinkin luettua. Sinun blogistasi on kuitenkin oikein positiivinen mielikuva ja tuntuma!

  Jos arpaonni usuttaa kohdalleni lohdutuspalkinnon, olisin kiinnostunut Rebecca Stott -paketista sekä lastenkirjoista:
  Tove Jansson: Vaarallinen matka
  Mauri Kunnas: Herra Hakkaraisen aakkoset

  VastaaPoista
 18. Onnittelut hienosta blogista! En ole niinkään kiinnittänyt huomiota yhteen arvosteluusi, vaan yleisesti pidän siitä kuinka monipuolisesti arvostelet eri genren kirjoja! Olen saanut paljon hyviä lukuvinkkejä!

  Lohdutuspalkinnoista minua kiinnostaa eniten Humiseva harju tai Enkelten verta.

  VastaaPoista
 19. Onnittelut! Satanen on hyvä luku!

  Pidän napakasta tyylistäsi yleisesti, ja kaikkein eniten olen diggaillut klassikkoarvioistasi. Pääasiassa varmaan siksi, että viime vuonna tahkosin klassikkokirjoja itsekin läpi, joten tunsin saavani vertaistukea, vaikka mielipiteet olisivatkin eronneet toisistaan.

  Mikäli arpaonni suosii, kiinnostusta on Enkelten vereen tai Tarinoita tuonpuoleisesta.

  Kiitos vielä erinomaisesta bloginpidosta, tänne on aina kivaa tulla lukemaan!

  VastaaPoista
 20. Onnea satasesta! Minä innostuin blogikirjoituksesi ansiosta Kerro minulle Zorbaksesta. En ole sitä vielä lukenut, mutta arviosi oli hyvässä muistissani kun bongasin kirjan kirpparilta ja kotiutin sen;)

  Lohdutuspalkintona ottaisin mielelläni Sinisalon tai Rebecca- Stottin.

  VastaaPoista
 21. 200 ensi vuonna? :) Toisen blogin kautta päädyin tänne ja pidin jämpteistä arvioistasi. En ole pitkien arvosteluiden ystävä, silloinhan voi lukea jo itse kirjan!

  Lukulistalleni olen arviosi perusteella tuupannut Marko Nenosen Noitavainot Euroopassa. En tiennyt, että tällaisia markkinoilla edes oli (suomalaisilta siis).

  Kirjavalinta: Johanna Sinisalo: Enkelten verta

  VastaaPoista
 22. Heippa!
  Oon lueskellu sun blogia jo tovin, mutten kovin aktiivisesti. Koska oma lukemattomien kirjojeni lista vain kasvaa, en ole lukuvinkkejä hyödyntänyt, mutta jos jokin kirja vaikuttaa hyvältä, lisään sen siihen listaani. Jatka samaan malliin ;)

  Jos onnetar sattuisi suosimaan toisena tai kolmantena, niin tässä olisi "lohdutuspalkintotoiveeni".
  1. Tove Jansson: Vaarallinen matka
  2. Johanna Sinisalo: Enkelten verta

  VastaaPoista
 23. Minulle on jäänyt aivan erityisesti mieleen Ylpeys ja ennakkoluulo -juttusi: luin sen miehellenikin ja nauroimme ääneen. "Joku herra Darcy josta kaikki naiset kohkaavat" on jäänyt suorastaan elämään tässä taloudessa :)

  Myönnän myös usein nauttivani yhden pisteen arvioistasi.

  Lohdutuspalkintona voisin ottaa joko Sinisalon tai Mosterin.

  VastaaPoista
 24. Onnea! Olen lueskellut paljon kirja-arvosteluja kirjoista, jotak minua ovat jollakin tasolla kiinnostaneet ja sitten olen lukenut tai jättänyt lukematta tekstin perusteella. En nyt osaa tarkemmin sanoa että mitk'ä tekstit ne ovat, luen liikaa blogeja selvästikkin..

  Lohdutuspalkinto olisi Tove Janssonin Vaarallinen matka tai Humiseva harju :)

  VastaaPoista
 25. Onnea satasesta! En muista äkkiseltään mitään tiettyä, mutta olen kyllä sinunkin blogistasi lukuvinkkejä poiminut ja erityisesti nautin omintakeisesta tyylistäsi kirjoittaa. Ja vieläkin kaipaan jatkoa siihen sinun aikanaan julkaisemaasi tarinaan siitä perheen äidistä joka vähän "seikkaili" ;)

  Lohdutuspalkintona Sinisalon Enkelten verta tai Jere Jarruvaunu.

  VastaaPoista
 26. Onnittelut Morre! Sinun blogiasi on kiva lukea juuri räväkkyytesi takia ja klassikkojen ravistelusta, vaikka en olisikaan aina samaa mieltä!:) Minulle on jäänyt mieleen kun kirjoitit Anne Ricen kirjoista. Silloin aloin juuri seurata blogiasi. Yritin löytää nyt sen jutun, mutta en onnistunut. Tarkoituksenani on lukea siis jatkoa Veren vangeille, kun ehdin!

  Lohdutuspalkinnoksi haluaisin Sinisalon Enkelten verta tai Kunnaksen Herra Hakkaraisen aakkoset.

  VastaaPoista
 27. Onnea satasesta Morre! :)

  Olen saanut blogistasi vaikka mitä lukuvinkkejä! Uusimpana tulee mieleen Kerro minulle Zorbas, jonka haluaisin lukea nyt kevään aikana (kesää ja kaikkia ihania matkoja kaivatessani :). Tuli muuten mieleeni hassu juttu; lueskelin joskus blogistasi kaikki kirja-arviosi, joissa kirja on saanut yhden pisteen. Niistä lukulistalle poimin Ajattoman kaupungin varjot ja Huonosti käyttäytyvät jumalat. Olen ehkä vähän juntti ja kaivan verta nenästäni, mutta haluan itsekin lukea samat kirjat ja katsoa ovatko ne minustakin yhden pisteen kirjoja. :) Muutenkin minulle tulee usein kummallinen vastareaktio, jos joku kirja saa huonon arvostelun, haluan lukea sen. Outoa!

  Lohdutuspalkinnoksi haluaisin ehdottomasti Marsipaanisotilaan! Ja Hylkykin kiinnostaa, eikä Humisevaa harjuakaan taida hyllystäni löytyä. :)

  VastaaPoista
 28. Mulla tulee ensin mieleen ihana Kreeta-suosituksesi, jonka ansiosta rupesin blogisi lukijaksi. :)

  Hylky haluaisi muuttaa luokseni, hyvänä kakkosena Marsipaanisotilas.

  VastaaPoista
 29. Onnea sadasta!

  Minulle on jäänyt parhaimmin viime ajoilta mieleen postauksesi Jane Austenin Ylpeydestä ja ennakkoluulosta, sillä se kaatoi niin riemukkaan itseironisesti juuri ennakkoluuloja, ja tietenkin kohdallani asiaa edisti se, että olen itse pitänyt ko. teoksesta. :)

  Lohdutuspalkintona kelpaisi Sinisalon Enkelten verta tai Brontën Humiseva harju (joka mulla on englanniksi, mutta jonka haluaisin hyllyyn myös suomeksi ihan jo tytärtäkin odottamaan).

  VastaaPoista
 30. Onnea satasesta :)

  Sinultahan saa lukuvinkkejä vaikka kuinka! Mm. suomalainen kauhu on pompannut tietoisuuteeni ihan sinun ansiostasi, vaikkakaan en sitä ole vielä ehtinyt lukemaan. Tykkään ihan hirveästi sinun kirjoitustyylistä, et turhaan säästele sanojasi tai pyöristele kulmia vaan sanot suoraan ja tunteella mitä kirjasta pidät. Erityisesti Eric-postaukset ovat loistavia ja ilahduttavat aina ;) Plussaa myös siitä, että esittelet kirjoja laidasta laitaan - uusia, vanhoja ja eri genren kirjoja.

  Osallistun kahdella arvalla. Mikäli menee lohdutuspalkintolinjalle, niin kotiuttaisin mielelläni Tove Janssonin Vaarallisen matkan tai Johanna Sinisalon Enkelten verta -kirjan.

  VastaaPoista
 31. Vau, 100, ei lainkaan hullummin.

  Vaikka olen huono muistamaan, mistä blogista olen juuri saanut inspiraatiota lukea jotain tai jättää lukematta, niin sen muistan, että kirjoitettuasi Tiilikan Punaisesta mekosta minä päätin jättää sen lukematta :D

  Lohdutuspalkintona kiva olisi joko Janssonin kirja tai Orasen!

  VastaaPoista
 32. Tähän hätään en nyt osaa oikein keksiä mitään, mikä postauksesi olisi erityisesti vaikuttanut lukemisiini, mutta tykkään tyylistäsi ja ilahdun joka kerta, kun näen blogini sivupalkissa tai Facebookissa sinulta uuden postauksen. Jatka samaan malliin vain siis! :)

  Lohdutuspalkinnoksi valitsisin Orasen tai Stott-paketin.

  VastaaPoista
 33. Onnittelut satasesta!

  Olen kovin huono muistamaan mistä mikin kirja on lukulistalleni päätynyt, mutta Morrelan johdosta olen lukenut ainakin Kari Nenosen Ken kuolleita kutsuu. Näppituntuma on, ettei se ole suinkaan ainoa, mutta kirjallisia todisteita en muista löytänyt. TBR-listalleni olen kirjannut ylös mistä vinkki on peräisin, mutta nyt vasta huomaan miten hölmöä on poistaa ne merkinnät kokonaan kun kirja on luettu.

  Lohdutuspalkinnoista houkuttelevat eniten Enkelten verta ja Tarinoita tuonpuoleisesta.

  VastaaPoista
 34. En ole minäkään kovin hyvä muistamaan mistä ja miten joku yksittäinen kirja on tietoisuuteeni noussut ja / tai lukulistalle päätynyt. Sen muistan, että innostuin laittamaan lukulistalle Tuhat loistavaa aurinkoa blogissasi olleen keskustelun perusteella.
  Luen mielelläni postauksia historiaa tavalla tai toisella sivuavista kirjoista. Esim. Aino Kallaksen kirjojen esittely on juuri tällaista, vaikka en itse kirjoja aiokaan lukea.. Lohdutuspalkintona kiinnostaisi Huimaavat korot (hei, tästähän innostuin muuten muistaakseni juuri sinun postauksen perusteella, olin jo ehtinyt unohtaa koko kirjan..) ja Rebecca Stott -paketti (vaikket itse muistaakseni tainnut näistä kirjoista erityisesti pitää..)

  VastaaPoista
 35. Luen blogistasi mieluiten klassikoista, kuten Odysseus ja Pimeyden sydän. Kirjoituksesi ovat ilahduttavan erilaisia. Uutuuskirjoja käsitellään niin monessa blogissa muutenkin.

  Lohdutuspalkinnoksi valitsisin Sinisalon tai Paasilinnan.

  VastaaPoista
 36. Olen saanut lukuvinkkejä ja erityisesti haluan lukea niitä kirjoja, joita moitit, sillä silloin olet sanankäyttäjänä yltiömäinen. :)

  Osallistun arvontoihin!

  VastaaPoista
 37. En osaa nimetä yksittäistä lukuvinkkiä, useimmat kirjat päätyvät lukulistalleni sen kautta, että useammassa blogissa on kirjaa käsitelty jolloin se jää mieleen ja päätyy lainauskoriin kirjastossa vastaan tullessa. Lohdutuspalkintona kiinnostaisi monikin listalta, mutta valintani taitaisi olla tuo Huimaavat korot.
  Onnea lukijamäärästä.

  VastaaPoista
 38. Kirjamakuni on ehkä sinun valikoimaasi hieman kevyempi, joten en osaa nimetä yksittäisiä lukuvinkkejä, joita olisin blogistasi poiminut. Sen muistan, että olen päätynyt lainaamaan Sotalapsista kertovan kirjan sinun esittelysi perusteella (joskus viime kesänä taisi olla esittelyssä).
  Arvonnassa lohdutuspalkinnoista kiinnostaa erityisesti Lundbergin Marsipaanisotilas.

  VastaaPoista
 39. Minulla ei ole nimetä yhtään suoraa lukuvinkkiä, jonka olisin muistaakseni poiminut täältä sinun blogistasi. Ehkäpä koska minusta sinun painopisteesi on aika lailla klassikoissa. Lukuvinkkien metsästyksen sijaan luen blogiasi kuin kaunokirjallista teosta; pidän sujuvasta ilmaisustasi.
  Lohdutuspalkintona valitsisin mielenkiintoiselta listalta ehkä Marsipaanisotilaan.
  Onnea lukijamäärän tasaisesta, kiihtyvästä kasvusta.

  VastaaPoista