22. joulukuuta 2011

Charlaine Harris: Veren perintö (2007)

Definitely Dead
Suomennos: Sari Kumpulainen
Käännösvuosi: 2011
Kustantamo: Gummerus
Sivumäärä: 384
Pisteet: 3½ /5
Mistä minulle: arvostelukappale

Herttinen! Tämähän on jo kuudes Sookie-kirja (jos et ole lukenut aiempia osia, niin kannattaa jättää tämä arvio väliin). Puhun mieluummin Sookie-kirjoista, sillä The Southern Vampire Mysteries on liian pitkä nimi. Tällä kertaa telepaattineitonen seikkailee New Orleansissa ja tuttuun tapaan ryminä jatkuu. Mukana seikkailevat niin ihmistiikeri-Quinn, Eric (jota on tässä aivan liian vähän, nih!) kuin Sookien vanha heila Bill, josta paljastuu ikävä juttu.

Veren perinnön ydinjuonet olivat jälleen melko löyhiä eikä tämä muutenkaan minusta ollut sarjan parhaimmistoa. Tämä nyt ei johdu vain Ericin osuuden vähyydestä, vaan siitä, että kohtuullisen oleellisia taustatietoja puuttui. Marjis viittasi tähän jo Kirjamielellä -blogissaan, mutta olin yllättynyt siitä paljonko novellin lukemattomuus vaikutti. Kyllähän tämän pystyi lukemaan, sillä perin amerikkalaiseen tapaan asioita kerrataan paljon. (Olen jo ehkä hitusen kyllästynyt siihen, että Sookien on joka kirjassa kerrattava sitä, kuinka vaikeaa telepaatikkotytön on treffailla tavallisten ihmismiesten kanssa.) Mutta olisi ollut kiva lukea se novelli ensin.

En myöskään tykännyt Quinnista, josta on hyvää vauhtia tulossa Sookien uusi poikaystävä. Ihmistiikerikorsto vaikuttaa komealta ja maskuliiniselta, mutta on aivan liian lipevä minun makuuni. Sen sijaan Billiin liittyvä paljastus oli saada sydämeni särkymään. Tunnustan todella järkyttyneeni ja loukkaantuneeni. Sookiestakin paljastuu uusi puoli, jota varmaankin seuraavassa osassa vatuloidaan vielä vähän lisää. Ihan hauska lisä kyllä minusta.

Tarinan hedelmällisimmät puolet olivat siis paljastuksissa, mutta ei tämä silti tylsä tai pitkäpiimäinen ollut. Oivallinen välipala hömpällä toimintarymistelyllä. Seuraava osa, Pahaa verta Chicagossa, ilmestyykin sitten huhtikuussa 2012. Ehkä siinä päästään tutustumaan Sookien uuteen noitaystävä-Amelieenkin paremmin.

The Southern Vampire Mysteries:
Veren voima
Verenjanoa Dallasissa
Kylmäveristen klubi
Veren imussa
Verta sakeampaa
Veren perintö

Pahan veren valtakunta (huhtikuu 2012)

3 kommenttia:

  1. *grin* Voit rentoutua, Morre, Eric on joissain myöhemmissä osissa enemmän mukana... olen lueskellut näitä nyt melkein viimeiseen asti. Nam!

    VastaaPoista
  2. Ah! Heti helpotti! Pelastit ehkä ensi vuoteni ;-)

    VastaaPoista
  3. Itse olen nyt lukemassa sarjan yhdeksättä osaa - ja kyllä, Amelienkin tarina valottuu vielä myöhemmin :)

    VastaaPoista