30. marraskuuta 2011

Ennakkojupinaa joulukuusta ja tammikuusta

Marraskuu kääntyy loppuaan kohden ja joulukuu starttaa jouluhulinoineen. Olen oikeastaan vähän anti-joulu-ihminen. En tykkää hössöttämisestä (vaikka sorrun siihen toisinaan itsekin) ja vietämme hyvin ei-perinteistä joulua. Meillä ei ole kuusta, ei tonttukoristeita, emme käy kirkossa tai haudoilla, emmekä varsinkaan kuuntele joululauluja.
Tästä huolimatta joulu on silti perheessämme juhla. Tämä pohjustuksena siis sille, ettei Morren maailmassakaan joulu varmasti juurikaan näy. Ei tonttulakkeja tai muuta vastavaa taustakuviin, ei joulukalenteria, ei joululahjavinkkejä... Niitä on varmasti riittämiin muuallakin.

Graduseminaari on edennyt tässä syksyllä ja minunkin tutkimussuunnitelmani tarkentunut. Tutkin Aino Kallaksen Sudenmorsiamen ja Tuula Rotkon Susi ja surupukuinen nainen -teoksen intertekstuaalisia suhteita. Esittelen seminaarityöni ensimmäisenä ryhmässämme, eli heti helmikuun alussa. Tämä päätettiin viime viikolla, joten tunnustan olevani hitusen paniikissa. Tutkimuskysymykseni ja -kohteeni kun vasta varmistuivat ihan viime hetkellä.
Siispä joulu- ja tammikuussa viihdyn kuvassa olevien (lisää varmasti tulossa...) kirjojen parissa. Tämä saattaa vaikuttaa blogin päivitystahtiinkin. Saatan kyllä blogata muutamasta tuostakin löytyvästä kirjasta, mutta vain jos ajattelen niiden kiinnostavan muitakin kuin kirjallisuudentutkijoita.

Saa nähdä myös, mitä haasteilleni käy, kun olen lukuaikataulustani niiden suhteen jäljessä. Aion suorittaa ne kyllä loppuun, vaikka sitten myöhässäkin. Lisäksi minulla on suunnitelmissa vihdoin oma haaste ensi vuodeksi... Siitä ehkä joulun pyhinä lisää.

Toivotan kuitenkin kaikille oikein hyvää ja omanlaistaan joulun odotusta!

8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen graduaihe! Ehkä pääsemme täälläkin kuulemaan aiheesta lisää? ;)

  VastaaPoista
 2. Olisi tosi mielenkiintoista lukea graduaiheestasi ja sen tekemisestä enemmänkin. Aluksi vaikka, miksi päädyit kyseiseen aiheeseen?

  VastaaPoista
 3. Komppaan Ahmua ja Jaanaa: todella kiehtova aihe! Siitä olisi kiva kuulla lisää blogissasi, samoin kuin työn edistymisestä ylipäätään.

  Olen myös utelias aikanaan kuulemaan, millaisen haasteen olet kehittänyt ;).

  VastaaPoista
 4. *Jupinaa*, kirjoitin jo aiemmin kommentin, mutta sitten tuli joku system error Bloggeriin ja kommentti katosi taivaan tuuliin. Tiivistetysti: Onnea ja tsemppiä gradulle ja lähitavoitteena seminaarityölle. Minua kiinnostaa myös gradusi ja siihen liittyvä kirjallisuus!

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä gradun pakertamiseen!!

  VastaaPoista
 6. Todella kiinnosta aihe. Ja kadehdin avoimesti, että olet tuossa vaiheessa. Minulla gradu lieneee ikuisuusprojekti, jonka perään haikailen turhaan vielä eläkepäivilläkin... Tosin en syytä vain omaa saamattomuuttani, vaan myös logistisia ongelmia Torinossa sijaitsevan haikailupesäkkeeni ja Roomassa sijaitsevan yliopiston välillä. ;)

  P.S. Oli muuten ihana lukea Koko lailla kirjallisesti -blogista, että en ole ainoa Soakie Stackhause -maanikko ja ennen kaikkea Eric-fani ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos samoin :) Minä taas olen henkeen ja vereen jouluihminen. En tarvitse taloa täyteen vilkkuvaloja ja tekopirteitä joululauluja vaan keskityn perheeseen, hyvään ruokaan, suklaaseen, raskasta joulua -joululauluihin, kynttilöihin ja tietenkin kirjoihin ;)

  Onnea gradun tekoon (ihan ymmärrettävä syy hiljaisempaan bloggaustahtiin)!

  Mielenkiinnolla odotan haastettasi!

  VastaaPoista
 8. Kiitos tsempityksistä kaikille :) Gradujupinaa on varmasti täällä aina silloin tällöin luvassa ja voin jossakin välissä esitellä aihepiiriä tarkemminkin, kun se kerran kiinnostusta herättää. Laitan vaikka pätkän johdannostani tms.

  Haasteen ajattelin julkaistakin jo huomenna, kun sopii teemaan hyvin :)

  VastaaPoista