7. lokakuuta 2011

Lokakuisia höpinöitä

Näin perjantain kunniaksi ajattelin höpistä lokakuusta, joka onkin tässä käynnistynyt ryskyen. Ainakin täällä Espoossa ryskyy tänään tuulen tuivertaessa melko voimalla.

Lokakuussa Morren maailma taantuu ihan antiikin aikaan asti. Lisäsin sitä varten ihan oman tunnisteensakin tuonne vasempaan laitaan. Toivottavasti se ei hämää huonekaluista kiinnostuneita nettisurffaajia.
Yleisen kirjallisuustieteen perusopintoihin kuuluu myös antiikin kirjallisuuden tuntemus ja sitä täällä nyt sitten tahkotaan.

Järkkäilin aikani kuluksi muutenkin tuota vasemmalla olevaa laatikkohelvettiä. Miten niitä nyt onkin taas kertynyt? Mitään ei siis ole poistettu, mutta esim. "Kurkkaa kirjastooni" kohta putosi roimasti alaspäin.

Lisäksi tuonne ylös ilmestyi uusi sivu Morre, missä avaudun itsestäni ja Morren maailmasta. Se on ollut suunnitteilla jo pidempään ja lopullisen inspiraation antoi Kirjamielellä -blogissa käyty keskustelu mm. arvostelukappaleista.

Lokakuussa koitan ryhdistäytyä myös kirjoittamisen saralla. Tuleva viikonloppukin kuluu fantasiakirjoittamisen "työpajassa", joten jospa sieltä saisi vähän potkua omaan kirjoittamiseen. Sen suhteen olen ollutkin aivan retuperällä.
Kirjoitan siitä työpajasta ja sen antimista lisää, kunhan se on ohi. Se vie pari viikonloppua; ensin tässä lokakuun alussa ja sitten lopussa.

Lokakuussa on myös Helsingin kirjamessut, jonne tietysti pitää mennä. Nautinkin pitkästä aikaa siitä, etten ole töissä siellä, vaan voin kierrellä ihan vapaasti omaan tahtiini. En tiedä sitten paljonko lompakkoni siitä nauttii, sillä tyhjin käsin en ole ikinä messuilta päässyt ulos.

Tällaisia päivämyrskytunnelmia täällä. Syksy on ihanaa lukemisen aikaa. Parasta on kääriytyä mukavaan vilttiin, pistää villasukat jalkaan, ottaa käden ulottuville viiniä ja suklaata, ja uppoutua hyvään kirjaan.
Arvatkaa mikä on erityisen hyvän kirjan merkki? Se kun viini ja suklaa jäävät koskematta...

2 kommenttia:

  1. Olis kyllä tosi kiva treffata kirjamessuilla :-) Ja erityiskiitos muuten Odysseuksen tuulettamisesta; luulen että joudun vähän pöllyttämään yhtä klassikkoa tässä piakkoin... mutta reitti on nyt selvä, kiitos Morren :D

    VastaaPoista
  2. Odotankin jo innolla pöllyytystäsi! Ja tavataan ihmeessä messuilla, jos vaan osutaan samoihin päiviin... Ja eiköhän me ;)

    VastaaPoista