26. syyskuuta 2011

MusaMaanantai 07 ja 08, sekä ruusuinen tunnustus

Viime maanantaina jäi jostakin käsittämättömästä syystä musiikkiosio väliin. Niinpä lyön nyt sitten kaksi kärpästä kerralla.

MusaMaanantai 07: Kappale, joka tuo mieleeni tietyn tapahtuman

Palaan henkilökohtaiseen linjaan valitsemalla kappaleen, jonka hyvä ystäväni lauloi häissämme. Valitettavasti saatavilla ei ole hänen versiotaan, joten on tyytyminen alkuperäiseen:
In Joy And Sorrow sopi meistä häihin hyvin, vaikka sävy onkin aavistuksen synkkä. Olemmehan mekin hiukan synkistelijöitä, hah!
(Ah! Videossa Villekin on vielä niiiiin söpö!)

MusaMaanantai 08: Kappale, jonka sanat osaan ulkoa

Tähän voisi vastata moniakin suomirockin klassikkoja, mutta otanpa esille kappaleen joka on huvittanut lapsuudesta saakka, jota en ole kuullut vuosiin ja nyt kuunnellessani tajusin yhä edelleen osaavani sanat ulkoa.
Raptori oli aikanaan kova juttu. Osaan Ranen ja monta muutakin itse asiassa yhä ulkoa. Jestas!

Lisäksi minulla oli ilo ja kunnia saada ruusuinen tunnustus sekä Booksylta että Jossulta.
Tuttuun tapaan taas pitää tunnustella mukavia juttuja.

Lempiruoka: Vaihtelee paljon. Kestosuokki on lasagne, mutta mahtavaa on myös oikein hyvä moussaka ja tortillat kelpaavat aina.

Lempimakeinen: Olikohan tässä luetteloinnissa ylärajaa? Mä rakastan irtokarkkeja, Fazerin Geisha-suklaata, salmiakkia ja lakuja. Kermaiset toffeet kelpaavat myös, samoin tumma suklaa.

Lempilukeminen: Hauska kysymyksen asettelu. Luen mielelläni kauhua, fantasiaa ja historiallisia romaaneja (ette varmaan ole huomanneetkaan?).

Lempipaikka käsitöille: Että mille?? En harrasta käsitöitä lainkaan. Saan ommeltua kyllä irronneen napin takaisin (jos äiti ei ole kätevästi lähettyvillä), mutta siihen se jääkin. Tässä suhteessa omena on kyllä lentänyt kauas puusta. Äitini on kova käsityöihminen ja aikanaan ollut kangaskauppiaskin, mutta minä olen niiden hommien kanssa täysin avuton.

Lempielokuva: Katson aika vähän elokuvia ja jaksan aina alituiseen hämmästyttää miestäni kertomalla, mitä EN ole nähnyt. Suosikkejani kuitenkin ovat ainakin: Tuulen viemää, Matrix-elokuvat, Pan's Labyrinth, Zombie ja kummitusjuna, Kill Bill -elokuvat, ja lisäksi hupia tuovat Terence Hillin & Bud Spencerin elokuvat.
Huomaatteko? Ei kauhua. Luen mielelläni kauhua, mutta elokuvien kanssa en tule juttuun. Elokuvaelämys vähän kärsii, kun yli puolet ajasta pitää silmiä kiinni.

6 kommenttia:

 1. Minä en lue kauhua, mutta vielä vähemmän katson sitä - poikkeuksena The Others -elokuva, joka on todella hyvä kummitustarina ja sopii vähän heikkohermoisemmillekin :).

  VastaaPoista
 2. Voi Rane! :D Löysin viime talvena kirpputorilta Raptorin Moe! LP:n ja hämmästys oli melkoinen, kun kaikki biisit olivat edelleen niin hyvässä muistissa :D Kiva, etten ole ainut, muistikapasiteettiin kertyy tällaista ei välttämättä niin laadukasta tietoutta ;)

  VastaaPoista
 3. Loistavia musiikkivalintoja! Him on yksi suosikkibändini ja Raptoria olen minäkin lauleskellut, sanatkin ovat edelleen muistissa. Eiköhän sitäkin aivokapasiteettia jo tarvitsisi johonkin muuhun ;) Voi niitä aikoja...

  VastaaPoista
 4. Hih, minunkin täytyi tulla sanomaan, että osaan useimmat Raptorin kappaleet yhä ulkoa. :D Toisaalta minulla on kyllä hyvä muisti myös tai erityisesti laululyriikoissa, joten Raptori ei ole suinkaan yksin kohonnut tällaiseen kunniaan. :D

  VastaaPoista
 5. Itse lauleskelen Raptorin Armeijan tahtiin...

  Minä olen täysi susi mitä tulee käsitöihin. Käsityötunneilla olo oli lähinnä kädetön. Äitini sen sijaan on ompelija, isäni tekee tarkkuutta ja kädentaitoa vaativaa rakennustyötä, sisareni ovat kaikki lahjakkaita niin piirtämisen kuin käsitöidenkin suhteen (itse osaan piirtää tikku-ukko ketun!). Olen suvun mustalammas.

  Harkitsin opettelevani kutomaan sukat. Mutta totesin, että se täytyisi tehdä salassa, sillä läheiset repisi siitä huumoria varmaan muutaman vuoden verran...

  Sellaisia käsityöihmeitä täälläkin päin!

  VastaaPoista
 6. Ihania Raptori-kolahduksia :D

  Maria, The Others oli tosiaan ihan ok. Samaa ideaahan noudattaa Kuudes aisti (Bruce <3). En tiedä vaan osaanko laskea niitä kauhuksi?

  Maija, että vielä LP:n! Ihana!

  Villasukka, on vain hyvä, että aivokapasiteetti kuormittuu myös vähän kevyemmällä hötöllä ;)

  Karoliina, jotenkin se räp-rytmi tarttuu niin, että nämä tuntuvat aika helpoilta :)

  Katri, kuulostaa tutulta käsityösuhteelta :D Ei vaan osaa. En myöskään piirrä, kun se tikku-ukkokin onnistuu kyseenalaisesti...

  VastaaPoista