4. elokuuta 2011

Uusia tuulia ja vanhoja murheita

Elokuu on lähtenyt käyntiin. Moni haistaa jo syksyn, vaikka lomatkin saattavat olla vielä kesken (kuten omassa perheessänikin). Syksyllä sitä usein innostuu uusiin asioihin ja tapaa ryhdistäytyä vanhoissa. Vähän samaan tapaan kuin vuodenvaihteessa.

P.S. Rakastan kirjoja -blogissa lähti käyntiin ihana musiikkihaaste, johon minunkin on tartuttava. Olen jo jonkin aikaa ajatellut musiikin liittämistä tähän blogiin ihan pienellä teemalla. Nyt syksyn kunniaksi taidan ottaa mukaan kaksi pientä musiikkiteemaa.
MusaMaanantai liittyköön tuohon haasteeseen. Kerran viikossa vastaan haasteen kysymykseen ja näin se kestää vielä ensi vuoden puolellekin. Tämä alkaa ensi maanantaina.
LyriikkaLauantai on pyörinyt mielessä jo pitkään. Katson sen liittyvän kirjallisuuteen, sillä lyriikathan ovat tavallaan runoutta. Lyriikoilla on minulle aivan erityisen vahva merkitys musiikissa ja moni, etenkin suomalainen suomeksi laulava bändi, on minulle tärkeä juuri lyriikoiden takia. En ole varma ilmestyykö LyriikkaLauantai joka viikko, mutta ainakin kerran kuukaudessa kumminkin. Siinä siis esittelen jonkun laulun sanoitukset ja kerron hiukan ajatuksiani niistä.

Kesä tuntuu melkein menneen jo ohi. Minunhan piti kirjoittaa kesällä. Ei siitä tullut mitään. Sain aikaan yhden onnettoman dialoginovelliyritelmän. Energiaa kyllä kului toiseen kirjoitusprojektiin, mutta olisin halunnut jotakin muutakin. Turha itkeä, kun paskat on jo housussa - näin suoraan sanottuna. En vain osaa keskittyä kahteen luovaan projektiin yhtä aikaa. Tempaudun liikaa mukaan vain toiseen ja näin olen ihan niissä maailmoissa.

Lisäksi kesällä aikaa kului fyysiseen kuntoutumiseen. Minulla on ollut toisen polveni kanssa hiukan ongelmia, mutta kesän aikana fysioterapia auttoi niin hyvin, että vältän polvileikkauksen ainakin toistaiseksi. Lisäksi pudotin painoa lähes 10 kiloa (ja projekti jatkuu...). Kiitos näistä kuuluu myös ihanalle fysioterapeutilleni ja mahtavalle personal trainerilleni.

Toivon, että syksyllä voisin jatkaa omia kirjoitusprojektejani opiskelun ohessa. Opiskeluhan ei ole luovaa toimintaa... Opiskelussa tavoitteenani on saada kanditutkinto valmiiksi jouluun mennessä ja gradukin olisi syytä saada hyvään alkuun syksyn aikana. Syksyn aikana opintoihin kuuluu myös uusi vieras kieli! Hui! En ole kieli-ihmisiä ollenkaan, mutta kun se tutkintoon kuuluu, niin on turha vinkua.

Syksyllä tietysti myös luetaan, kuinkas muuten! Luvassa on hienoja uutuuksia sekä todellisia klassikoita suorastaan antiikin ajoilta saakka! Haasteissakin on vielä tekemistä ja TBR-lista vaan paisuu ja paisuu...

Toivotan kaikille värikästä syksyä ja toivottavasti pysytte menossa mukana!

13 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Lyriikkalauantaita odotan kaikkein innokkaimmin. Rakastan hyviä lauluntekstejä! :-)

  VastaaPoista
 2. Kuuluuko nykyään Huk/FM-tutkintoon muitakin vieraita kieliä kuin yksi (+ toinen kotimainen)? Muistan käyneeni vain englannin suullisen kielitaidon kurssin ja ruotsin suullisen ja kirjallisen - mutta ehkä sain ranskan kuitattua ylppäreillä tms.? Aika hurjaa opetella kokonaan vieras kieli yliopistossa kaiken muun ohella, tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Paula, kiva että joku jo odottaa :)

  Maria, kuuluu. Siis kaksi vierasta kieltä + toinen kotimainen. Yksi vieraista kielistä on ns. pitkä kieli (useimmilla kaiketi englanti, kuten minullakin) ja toiseen kyllä riittää vain ihan peruskurssi (alkeet). Pähkäilen vielä hiukan saksan ja espanjan välillä. Olisin halunnut kreikan, mutta sitä ei hyväksytä ja toisaalta ne aakkoset hiukan hirvittävät :D

  VastaaPoista
 4. Täällä toinen joka odottaa lyriikkalauantaita. Itselleni laulujen tekstit ovat myös todella tärkeitä ja mielenkiinnolla odotan, mitkä ovat sinun suosikkejasi.

  VastaaPoista
 5. Peukut lyriikkalauantaille!!

  Itse aina netistäkin lueskelen monien biisien lyriikoita ajatuksella ja fiilistelen ;)

  VastaaPoista
 6. Hahaa! Tartun musahaasteeseen ilman muuta, ja viikkomeinigillä mennään. Minulla kevään mittaan onkin ollut jo tuo lauantain laulut, joka saa nyt sitten haasteen mukaansa.

  Lyriikkalauantai kuulostaa lystikkäältä :)

  VastaaPoista
 7. Tuo musiikkihaaste on kyllä kiehtova. Täytyy miettiä... Olen kyllä aina ollut vähän musiikkifiikki. :)

  Meilläkin muuten kuului toisenkin vieraan kielen tekstinymmärtämisen suorittaminen HuK- ja FM-tutkintoon jo 90-luvun lopulla. Luonnontieteilijämieheni selvisi vain englannin sekä toisen kotimaisen suorittamisella.

  Tsemppiä kirjoitusprojektien kanssa! Ja onnea painonpudotuksesta. Minunkin pitäisi, mutta se itsekuri, se itsekuri...

  VastaaPoista
 8. Mie sain sen toisen vieraan kielen aiemmasta pääaineestani. Juri joutuu kans aloittamaan nyt syksyllä jonkun uuden kielen, koska AMK-tutkintoon hänelle riitti vain ruotsi ja englanti. Ehkä olette syksyllä samalla saksan kurssilla, mikäli sen kielen valitset.

  Mut huih, ei vielä syksytoivotuksia. :)

  VastaaPoista
 9. Onnea hyvinedistyneestä kuntoutumisesta ja kadonneista kiloista! Minulla ei taida paino pudota, ellen liitä blogiini osiota "Painoni tänään" ;)

  Lyriikkalauantaita odotan mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
 10. Lyriikkalauantai on hieno idea, nykyään suomalaisissa biiseissä on todella upeita sanoituksia.

  Ja tsemppiä kuntoiluosuuteen myös, äherrän itsekin samantapaisen projektin parissa. Aloitin vain liian ärhäkkäästi kuntosalilla. Ehdin käydä kuukauden aika tiiviisti, mutta viime viikolla oli pakko lopettaa. Toinen olkapää kipeytyi niin kovin, etten olisi uskonut olevan edes mahdollista! Hengittäminenkin sattuu! Eli kolmeen viikkoon en saa nyt tehdä just mitään missä tarvitaan käsiä,tämä kirjoittaminenkin taitaa olla pahasta...

  VastaaPoista
 11. Ihanaa kun lähdin tähän musahaasteeseen mukaan! Sen verran tosin korjaan että haaste lähti alunperin Mari A.:n kirjablogista, jossa minä tartuin haasteeseen. :) Ja LyriikkaLauantai kuulostaa erittäin hyvältä, minullekin kauniit ja osuvat lyriikat ovat erittäin tärkeitä, ja mielelläni luen sinulle tärkeistä lyriikoista.

  Ja oi mikä painonpudotus, nostan hattua! Tuntuu että muutama pudottamistasi kiloista on tullut suoraan tänne. ;) Olen normaalisti tosi kova liikkumaan, mutta tämä kesä (ja oikeastaan jo kevätkin) on mennyt ihan löysäillessä - ja se näkyy! Nyt on minunkin korkea aika tehdä ryhtiliike!

  Tsemppiä syksyyn ja sen haasteisiin! <3 (Ja nyt tarkoitan siis muitakin kuin kirjahaasteita... ;)

  VastaaPoista
 12. Argh!! Painovirhe!! Siis ihanaa kun lähdiT musahaasteeseen mukaan! :D

  VastaaPoista
 13. Oi, lyriikkalauantai kuulostaa kivalta! Mielenkiinnolla odotan postauksiasi.

  Minusta tuntui, että minulta kuumuus vei kaikki mehut kirjoittamiselta. Yritin kyllä räpeltää jotakin, mutta tuntui, että aivot olivat ihan puuroa. Olen huomannut itsekin, ettei kannata työstää kahta projektia yhtä aikaa. Tosin yleensä mulla käy niin, että kun projekti ei eteni, siirryn toiseen. Koneelta löytyykin lukemattomia tarinasuunnitelmia ja kesken jääneitä tarinoita.

  VastaaPoista