8. elokuuta 2011

MusaMaanantai 01: suosikkikappaleesi

No sehän on selvää, että vain yhden valinta on vaikeaa - suorastaan mahdotonta. Harkitsinkin ensin laittavani tähän jonkinlaisen TOP5-listan, mutta taidanpa säästää niitä muita suosikkejani haasteen myöhemmille kierroksille.

Näinpä suosikkikappaleeni perustuu tämän hetkiseen tunnetilaan ja ajatukseen. Huomenna, ensi kuussa tai ensi vuonna se voi olla jo jokin muu.

Kesä alkaa olla lopuillaan ja syksy on tulossa. Pidän silti hiukan vielä kesästä kiinni, sillä lomaakin on vielä hitunen jäljellä. Niinpä paras biisi tällä hetkellä on:


Aknestikin Suomirokkia.

Tässä biisissä on kohdallaan melodia, sanat ja tunnelma. Siis kaikki. En noin muuten ole Aknestikin suuri fani, vaikka heiltä löytyykin joitakin ihan hyviä biisejä.

Ajattelen tämän kohdalla aina sitä, kuinka suomirock on muutakin kuin vain musiikkia. Se on kokonainen asenne, maailma. Suomirockia kuuntelevat leimataankin yllättävän usein junteiksi ja ties miksikä. Aivan vapaasti minun puolestani. Aion kuunnella (ja laulaa!) suomirockia jatkossakin. Ja niin tuntuu tekevän moni muukin. Sen verran vahvoilla yhä ovat Yö, Alangon veljekset, Eput, Popeda, Dingo, Aknestik ja monet muut. Suomirock herättää vahvoja tunteita laidasta laitaan - ja jo se kertoo asian merkityksestä meille.

8 kommenttia:

 1. Totta, suomirock herättää monenlaisia tunteita ja sitä kuuntelevia ihmisiä saatetaan pitää vähemmän "katu-uskottavina" tapauksina. Aknestikiä en ole koskaan kuunnellut, mutta Eput, Alangot (etenkin Ismo kaikkine bändeineen), Kolmas Nainen, Miljoonasade ja Eput vetoavat minuun kaiken kuuntelemani taidesynkistelyn lisäksi. :)

  VastaaPoista
 2. Mainio valinta!
  Ja olet oikeassa, suomirock on enemmän kuin pelkkä musiikkilaji. Rippikoulun jälkeen kun sain alkaa käydä discossa pääsin katsomaan monia suomirockin helmiä livenä. Ehkäpä juuri siksi monissa biiseissä (kuten tässä Aknestikin Suomirockissakin) on mukana aimo annos nostalgiaa :)

  VastaaPoista
 3. Aknestik ei ole minullekaan tuttu, mutta muuten olen Suomi-rockin suurkuluttaja, 80-luvulla aloittaneet bändit ovat suosikkejani, Kolmas nainen, Eput, Hassisen kone/Siekkarit/Teholla, mutta on niitä uusiakin suosikkeja aina välillä noussut pintaan, viime aikoina listalleni on noussut esim.PMMP ja Paleface (en tiedä meneekö Paleface Suomi-rockin genrerajan sisäpuolelle?Mutta tosiaalta onko sillä väliä?)

  VastaaPoista
 4. Pitää tulla lisäämään erikseen että "Apulanta"! :-)

  VastaaPoista
 5. Mukava kappale :)

  Minusta Arttu Wiskarin Mökkitiehen on saatu jotakin samaa tunnelmaa ja sävelkulukua kuin tähän Suomirokkia biisiin.

  Wiskari ja Paleface ovat Suomirokista, mitä kuuntelen. En tiennyt, että Shangri la on joku utopiapaikka, mutta kaikkea oppii.

  VastaaPoista
 6. Kirjablogissani on sinulle tunnustus! :)

  VastaaPoista
 7. Katja, en oikein käsitä suomirockin voimakasta junttileimaamisen tarvetta. Ei kaikesta tarvitse tietenkään pitää, mutta...

  Susa, näin on :)

  Maija, rippikoulun jälkeen minullekin alkoi tulla enemmän vapauksia :D Nykyään se sääntö taitaa olla mennyttä...

  jaana, PMMP kolahtaa osin minuukin. Pidän siitä, että he tekevät biisinsä itse (vaikkein niistä kaikista pidäkään) ja että he myyvät jollakin muulla kuin seksillä :) Sama tosin pätenee Palefaceen :D

  Booksy, kolahtaa täälläkin. Poikamme oli päiväkodissa jo 4-vuotiaana laulanut "Viisaus ei asu meissä...". Kiitos SingStarin :D

  Jokke, parasta onkin kun biiseistä vielä oppii jotakin uutta! Se siitä juntteudesta...

  Jenni, kiitos :)

  VastaaPoista