5. heinäkuuta 2011

Palautekeskustelu + arvonta

Jotta näin kesällä Blogistania ei olisi niin pystyyn kuollut ja saisin vähän vipinää teihinkin, niin julistan palautekeskustelun ja arvonnan alkaneeksi!

Morren maailma on nyt ollut toiminnassa muutaman vuoden. Alkuaikojen kirja-arviosta on kehitytty (ainakin omasta mielestäni), mutta onko kaikki valtakunnassa hyvin? Pitäisikö minun antaa kirjoille tähtiä tai arvosanoja? Selkeyttää tunnisteita? Ilmoittaa kirjasta tarkempia tietoja (kustantaja, sivumäärä, sid./nid., kääntäjä...)? Tehdä enemmän lainauksia? Ilmoittaa, minkä kirjan olen saanut kustantajalta juuri tätä blogia varten?
Sana on vapaa! Risut ja ruusutkin ovat tervetulleita. Mikä systeemi on osoittautunut hyväksi?

Houkutukseksi laitan pystyyn arvonnan. Saat arpalipun osallistumalla kommenttilootassa palautekeskusteluun. Jos sinulla ei ole Blogger-tunnistetta, niin keksi kommenttiisi nimimerkki! Kerro myös ottaisitko kakkospalkinnoksi mieluummin vaihtoehdon A, B vai C. (Oletan, että jokaiselle kelpaa ensisijaisesti lahjakortti.)

Palkinnot ovat seuraavat:
1. 30 euron lahjakortti Akateemiseen kirjakauppaan
2a. Taina Haahdin uutuusromaani Kaikki mitä tiedän huomisesta (kovakantinen, kerran luettu siisti kappale)
2b. Riikka Pulkkisen Raja ja Totta (molemmat kovakantisia, Rajassa hiukan kulumaa kannessa)
2c. Kjell Westön Älä käy yöhön yksin (kovakantinen, siisti kappale)

Osallistumisaikaa on 15.7. klo 18 asti. Eli ensi viikon perjantaihin. Arvonta tapahtunee saman illan aikana.

Onnea kaikille ja lämmin kiitos jo etukäteen palautteista. Teen niistä varmasti jossakin vaiheessa myös erikseen postauksen, jossa kommentoin ja pohdin niitä enemmänkin.

39 kommenttia:

 1. Niin hienot palkinnot, että melkein nolottaa osallistua! Jos arpaonni suosisi, ottaisin kirjoista mieluiten Westön.

  Minusta "valtakunnassa on kaikki hyvin". Tykkään lukea arvioitasi, mutta en klikkaa enkä kommentoi jokaiseen koska kirjamakuni on selvästi rajoittuneempi, en esim. lue vampyyrikirjoja enkä vampyyrikirjoista koskaan kenenkään postauksia :). Yhteisiäkin suosikkeja löytyy, esim. goottilainen fiktio jota omakin (tällä hetkellä vintillä pölyttyvä ja aihekin menee kenties vaihtoon, mutta kuitenkin...) graduni käsittelee (yritin kommentoida aiheesta aikoinaan Vainola-postaukseen, mutta tekniikka tökki vastaan) ja yleinen kaunokirjallisuus ja jossain määrin tykkään historiallisista romaaneistakin.

  Ihan yleisestä uteliasuudesta minua kyllä kiinnostaisi tietää, mitkä kirjat ovat arvostelukappaleita :).

  Ja ihan yleisenä huomiona (kirja)blogimaailmasta: useimmille bloggaajille (toki on niitäkin lukijoita, joilla ei ole omaa blogia) on aivan sama, millä tyylillä muut bloggaavat, vaan kiinnostus on ensisijaisesti siinä omassa luomuksessa :) - usein nämä keskustelut menevät siihen, että jokainen pohtii omaa blogiaan.

  VastaaPoista
 2. P.S. Vaihda sinäkin kommentointiin ponnahdusikkuna, meinasi taas kommentointi jumittaa. Monilla se on auttanut :)

  VastaaPoista
 3. Ensiksi: onnittelut konkarille! Muutama vuosi bloggaamista on kunnioitusta herättävä asia, ajattelen. Että jaksaa uusiutua, olla hereillä ja lukea,lukea ja kirjoittaa. Itselläni on vuosipäivä käsillä.

  Ulkoasu ei ole koskaan minulle blogeissa se juttu. Sen sijaan se, että tekstit löytyvät helposti, teksti on luettavaa ja käsillä on kiinnostavia kirjoja tai aiheita. Ja mielestäni sinulla, Morre, on oma ääni ja tapa kirjoitella kirjoista. Siitä pidän.

  Arvontaan osallistun enemmän kuin mielelläni! Lahjakortti olisi kyllä aivan unelmapalkinto ja niin on kirjakin. Valitsen kirjoista vaihtoehdon A, sillä nuo kaksi muuta jo hyllyssä komeilevatkin.

  Kesätuulia!

  VastaaPoista
 4. Minä pidän blogistasi paljon tällaisena ja en lähtisi sitä paljoa muuttelemaan. Minusta kirjoitat mielenkiintoisia arvosteluja, ja omalla tyylilläsi. Muutenkin pidän blogisi ulkoasusta, se on selkeä ja raikas. Joskus minua häiritsee, jos sivupalkit vievät liikaa huomiota itse tekstiltä (varsinkin jos niitä on molemmilla puolilla), mutta sinulla tuo vasemmanpuoleinen palkki on mukavan selkeä.

  Yhdyn Marian kommenttiin siitä, että olisi kiva tietää mitkä kirjat ovat arvostelukappaleita. Muuten en kaipaa tarkempia tietoja kirjasta, niitä saa sitten googletettua tai kysyttyä kirjastosta jos niikseen tulee.

  Kirjojen pisteyttämisestä pidän itse, vaikka jämähdänkin yleensä aina siihen neljään pisteeseen, jolloin koko pisteytys ei oikein toimi. Kuitenkin usein kirjojen pisteytys tuo arvosteluun sen viimeisen silauksen, varsinkin lyhyemmissä arvioinneissa. Pidän siis blogeista, jossa pisteytetään kirjat. Mutta sinun blogisi toisaalta kertoo melko tarkkaan suusanallisesti mitä ajattelet, joten ei pisteytys ole mitenkään olennainen. Miten vain itsestäsi tuntuu. :)

  Jos arpaonni suosii, niin koettaisin vaihtoehtoa A.

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä tuumailen kun muutkin jo, että hyvä näin. Nuo pisteet ovat kiva lisä arvosteluun, olen itse niitä jo pitkän tovin miettinyt, että otanko omassa blogissa käyttöön vaiko en.

  Tärkeintä yleensäkin kirjablogien jutuissa on mielestäni ns. kuulla se blogin pitäjän oma aito mielipide kulloinkun luetusta kirjasta ja se sinunkin blogissasi toteutuu, kiitos!

  VastaaPoista
 6. On aina mukava lukea blogia koskevia pohdintoja, koska itsekin mietin jonkinlaisia pieniä uudistuksia "syyskaudelle". Pidän blogistasi aika lailla sellaisena kuin se on, mutta ehkä teosten nimien yhteydessä voisit aina kertoa kustantajan ihan sillä, että ainakin itse tykkään lukea myös kustantamoiden esittelyn ko. kirjoista ja pidän myös oman pääni sisäistä "listaa" siitä, mistä tulevat parhaimmat kirjat. :)

  Tähtien / pisteiden antaminen kirjoille miellyttää minua sikäli, että siitä näkee pikaisesti, mitä mieltä bloggaaja kirjasta on ollut. Toisaalta ainakin itse olen huomannut sen vaikeaksi, koska luen lähtökohtaisesti itseäni kiinnostavia kirjoja ja melkein kaikki kirjat tuntuvat mahtuvan välille ***½-****½. Onneksi eivät sentään ihan kaikki. ;)

  Tuota Sinisen linnan kirjaston Marian suosittelemaa ponnahdusikkuna-kommenttilootaa suosittelen minäkin. Ennen kaikkea siksi, että silloin voi kommenttia kirjoittaessaan pitää lootan auki ja samalla lukea blogitekstiä ja hakea kommentoitavat kohdat nopeasti. Tällaisen "alalaatikon" kohdalla täytyy aina skrollailla ylös alas.

  Jos olen onnekas arvonnassa, niin kakkosvaihtoehtona haluaisin b:n. Raja minulla jo on, mutta Tottaa ei ja sen huolisin mieluusti omaan hyllyyni. :)

  VastaaPoista
 7. Tykkään hirmuisesti blogistasi, jo ihan siksi että tämä on niitä harvoja kirjablogeja, joissa luetaan myös fantasiaa, kauhua ja niitä ihania vampyyreita (toivon lisää Ericiä, kiitos ;)! Eli niitä kirjoja joista minäkin kovasti pidän ja jotka minua kiinnostavat (toki luen paljon kaikkea muutakin, niin kuin sinäkin). Tykkään myös kovasti tyylistäsi kirjoittaa.

  Minustakin olisi mielenkiintoista kuulla, mitkä lukemistasi kirjoista ovat arvostelukappaleita. :) Ja kuten Maria, minäkin toivon blogisi kommenttiboksiin ponnahdusikkunaa, kun en pysty täällä kommentoimaan muuten kuin tuon Nimi/URL-osoite vaihtoehdon kautta (sentään edes siten, blogeissa, joissa sitä vaihtoehtoa ei ole, en pysty kommentoimaan ollenkaan).

  Oih, upeat palkinnot! Kakkospalkinnotkin ovat toinen toistaan kiinnostavampia, mutta eniten kiinnostaa ehkäpä Westö ja Älä käy yöhön yksin.

  Sara / P.S. Rakastan kirjoja

  VastaaPoista
 8. Kuten aika moni on jo sanonut: blogisi on hyvä eikä mielestäni kaipaa mitään suuria muutoksia. Tosin jonkinlaisen pisteytyksen/tähtien antaminen olisi kiva bonus, koska se tavallaan kiteyttää koko mielipiteen ja joskus kun on vähemmän aikaa perehtyä lukemaan pidempiä arvioita, niin jo siitä näkee lukijan mielipiteen. Mielestäni se toimii myös silloin, jos arvio sisältää spoilereita. Tällöin ei ole pakko lukea arviota, vaan voi vilkaista pisteet.

  Lainausten määrää mielestäni ei pitäisi lisätä ja mielestäni yleensä kirjan perustiedot riittää kuten kirjailija ka kirjan nimi. Kansikuvahan on aina vaan plussaa! Sivumäärä on mielestäni kiva ilmoittaa ainakin silloin, jos sanoo vaikka kirjaa hyvin nopealukuiseksi. Silloin kiinnostaa, että lukiko se toinen nyt 100 sivua vai 500 sivua nopeasti.

  Mutta sellaista. Mielestäni blogissa on perusasiat kohdillaan!

  Ja kivat palkinnot todellakin! Minulle kakkospalkinnoksi kelpaisi kyllä Pulkkisen kirjat. Häpeäkseni en ole kumpaakaan lukenut!

  VastaaPoista
 9. Sivumäärä on sellainen tieto, jonka minä yleensä haluaisin nähdä heti. Mikäli e-kirja joskus yleistyy meidänkin pikkuruisella kielialueellamme, niin sen mukanaan tuoma sanamäärä on vielä parempi mittari. Minä ainakin luen kirjablogeja saadakseni vinkkejä omaan lukemistooni ja siinä kirjan pituus auttaa; lyhyille kirjoille kun on helpompi löytää tilaa.

  Arvosanan antaminen olisi ihan kiva juttu. Nimenomaan vain 'ihan kiva', en halua mitenkään painostaa siihen. Itse olen syyllistynyt sellaiseen, että olen puuttunut arvostelussa johonkin yksittäiseen asiaan ja sen myötä kokonaisuudesta on välittynyt turhan negatiivinen kuva. Sellaisessa tapauksessa arvosana kertoisi kokonaisfiiliksen.

  Edeltävistä kommenteista tuli itselleni yllätuksenä se, että tieto arvostelukappaleesta kiinnostaa lukijoita noin paljon.

  2C.

  VastaaPoista
 10. Minä tarkennan omaa kommenttiani sen verran, että minua ei kiinnosta, onko kirja tullut arvostelukappaleena, kirjakaupasta, kirjastosta vai mistä, vaan kustantajan nimi olisi muuten mukava saada tietoon. :)

  VastaaPoista
 11. Minunkin mielestäni valtakunnassa kaikki hyvin! Hyviä ja selkeitä tekstejä. :)

  Minusta kirjoista pitää aina ilmoittaa kirjailijan ja kirjan nimen lisäksi kustantaja selvyyssyistä ja suomentaja kohteliaisuussyistä, mielellään myös kannen tekijä (jonka aina itse unohdan, viimeksi juuri äsken). Kuitenkin kirjailija, kirjan nimi ja kustantaja ovat niitä, joilla kirjan löytää netistä tai kaupasta. Ihmettelen aina suuresti kun esim. Hesari ei ilmoita ko. tietoja säännönmukaisesti.

  Minua ei kiinnosta yhtään, onko kirja arvostelukappale vai ei. Melkeinpä ajattelisin, että ko. ilmoitus voisi hämmentääkin ihmisiä. Joku voi ajatella, että lahjaksi saatu on arvioitu positiivisesti jo siksi, että se on lahjoitus. Joku toinen taas voi vertailla, että tuo sai arvostelukappaleen ja tuo ei... Kyllähän niitä kaikki bloggarit halutessaan saavat, mutta itselläni ainakin osa uutuuksista on omia, osa arvostelukappaleita ja osa kirjastosta lainattuja, enkä näe syytä ilmoittaa niiden alkuperää blogissani.

  En osallistu kirjapaketin arvontaan, koska minulla on jo ko. kirjat. Hienoja paketteja kuitenkin! :)

  VastaaPoista
 12. Tähän väliin kiitäs palautteista <3
  Ja ilmoitan, että otan ponnahdusikkunasysteemin nyt heti käyttöön, kun sitä on näin paljon toivottu.
  Onhan siinä tosiaan puolensa :)

  VastaaPoista
 13. Sinulla on hyvä ja omannäköisesi blogi, johon ei tarvitse paljon muutoksia suunnitella. Uusiutuminen ja kehittyminen on aina kuitenkin paikallaan. Ihan yleinen vinkki verkkokirjoittamiseen on se, että teksteissä kannattaa käyttää otsikoita, varsinkin jos teksti on pitkä. Itsekin hapuilen tässä asiassa :-), käytän otsikoita tai olen käyttämättä, vähän fiiliksen mukaan, mutta pitkät kirjoitukset pätkitän aina. Otsikoidut on helpompi ja keveämpi lukea. Tähdistä en erityisesti piittaa, mutta eivät ne häiritsekään. Jokin lyhyt kommentti yleisfiiliksestä on kuitenkin paikallaan, jos ei tähtinä niin jotenkin muuten sitten. Sinulla on tainnutkin aina ollakin tämä esillä.

  Vaihtoehdoista C olisi mieluisin.

  Kiitos palautekyselystä! Tästä saa vinkkejä omaankin blogiin. Laitan vastedes mm. sivunumerot ja kannen tekijän esiin kirjabloggauksiin :-).

  VastaaPoista
 14. Tuo arvostelukappale-asia kiinnostaa itseäni siksi, että haluaisin tietää kuinka paljon niitä blogisteille jaellaan ja ovatko jotkut kustantajat mahdollisesti valmiimpia antamaan niitä kuin toiset ;). En siis epäile bloggarin puolueettomuutta.

  Arvosana-asiassa olen oppositiossa: minulle kirjoille jaetut tähdet eivät kerro oikeastaan yhtään mitään (mieluummin luen/silmäilen itse jutun saadakseni tietää, mikä kirjassa on hyvää tai huonoa, siitä saan paremman käsityksen tykkäänkö itse). Ja useimmat tuntuvat lukevan niin tasaisen hyviä kirjoja, että tähtiä on aina se neljä ja puol. Mutta eivät ne minua blogeissa sen kummemmin ärsytäkään, että jos itse haluat niitä antaa niin palaa :)!

  Minäkin muuten onnittelen pitkästä blogitaipaleesta!

  VastaaPoista
 15. Pidän blogistasi paljon! Ulkoasussa ei ole mitään moitittavaa, hyvin selkeää. Joissakin blogeissa tuo Tunnisteet-laatikko menee pieneksi piiperrykseksi, mutta ei onneksi sinulla. Se on hauskan näköinen.

  Blogiarviosikin ovat hyviä ja sinua. Muutenkaan en lähtisi arvostelemaan sitä, miten toinen kirjoittaa, sillä jos blogin pääasia, tekstit, eivät miellytä, niin enhän minä sitä blogia sitten lukisi :--D

  No ehkä olisi ihan kiva tietää arvioissa lisää tietoja kirjasta, siis kustantamo, sivumäärä ehkä. Jotain tällaista!

  Voittaessani ensisijalla on tietenkin lahjakortti, toisena Pulkkisen kirjat eli 2b.

  VastaaPoista
 16. Minä viihdyn blogissasi oikein mainiosti nykyiselläänkin. Tykkään siitä, miten eläydyt arvioita kirjoittaessasi. Sinulla on omanlaisesi tyyli ja minun makuuni osuva huumori :)

  Minua kiinnostaisi kyllä kuulla, mitkä kirjat ovat olleet arvostelukappaleita ja kuinka sait ne. Pisteytys on ihan kiva lisä, varsinkin silloin kun lapset ei anna rauhassa lukea arvioita ja pitää vain silmäillä tekstiä - saa jonkinlaisen yleiskäsityksen.

  Jos arpaonni osuu kohdalle, niin kaikkein eniten - lahjakortin jälkeen - toivon Pulkkisen kirjoja. :)

  Ja kiitos ponnahdusikkunan käyttöönotosta, heti on näppärää tämä kommentointi! :)

  VastaaPoista
 17. Kaikki ehdotukset on jo sanottu ja sain itsekin aika hyviä vinkkejä, esim.tuosta kannen tekijästä.
  Kakkospalkinnoksi ottaisin Pulkkiset. :)

  Mie haluaisin, että ehkä välillä jättäisit takakannen laittamatta ja kirjoittaisit sen itse auki, koska olet tosi taitava kirjoittaja. Hyppään aina tuon aloituksen ohi ja siirryn mehukkaimpiin osioihin, koska jaksat aina yllättää. Saatat kirjoittaa hyvin yllättävän tarkkanäköisen, perustellun ja kriittisen sellaisesta kirjasta, josta on lukenut jo monia kehupostauksia. Kiinnostavaa!!

  VastaaPoista
 18. Lehdissäkään ei ilmoiteta, että mistä kirja on saatu kritiikkiä varten, joten en kaipaa sitä blogeissakaan. Tiedän myös nyt itse kustantamossa töissä ollessani, ettei siitä kauheasti edes tykätä, että mainintoja arvostelukappaleista blogeihin/lehtiin/kritiikkeihin lisättäisiin.

  VastaaPoista
 19. Hei!
  Blogisi on oikein kiva ja muutenkin "valtakunnassa kaikki hyvin." Ulkoasu on raikas ja selkeä, pidän siitä miten olet järjestänyt sivupalkit ja käytät kuvia.

  Tähdistä en niin välitä. Niihin kiinnittää huomiota vain, jos joku saa erityisen hyvät tai huonot pisteet ja sehän käy esiin teksitissäkin. On hauskaa lukea välillä hauskoja ja välillä pureviakin tekstejäsi.

  Parannusehdotukset on jo esitetty, eli tämä kommenttiloota ja kirjan tiedot.

  Jos onnetar potkaisee tahtoisin Westön kirjan.

  VastaaPoista
 20. Hei! Onnea pitkästä taipaleesta!

  Minunkin täytyy todeta, että blogisi on hyvä tällaisenaan. Se on selkeä ja siisti, mutta kirjojen pisteytys olisi kiva juttu.

  Voittaessani haluaisin eniten Pulkkisen kirjat eli 2b.

  VastaaPoista
 21. Minäkään en toivoisi muutoksia blogiisi. Perusasiat näyttäisivät olevan kunnossa eli selkeä ulkoasu ja kirjoitustyyli. Mitäpä sitä muuta kaipaamaan:) Ponnahdusikkunat olen huomannut itsekin käteväksi kommentoidessani. Ja lainaukset ja takakansitekstit on minullakin tapana hyppiä suoraan yli. Pisteytyskin on hieman sellainen juttu, että jos ei osata antaa arvosanaksi kokonaisia lukuja niin ne pienet piiperrykset jotenkin vain ahdistaa:D Siis arvosanat tyyliin 4+ tai 4½ tai 5-. Kokonaiset luvut ovat selkeämpiä ja esimerkiksi luku 5 kertoo, että kyseessä oli tajunnanräjäyttävä kirja, 4 että oli todella todella hyvä lukukokemus, 3 että oli ihan peruskauraa mutta nautittavaa jne. Olen itsekin pohtinut useasti pisteytyksen lisäämistä, mutta toistaiseksi se on jäänyt.

  2b

  VastaaPoista
 22. Minäkin pidän blogistasi paljon juuri tällaisena. Ulkoasu on minun silmääni miellyttävä ja kirjoitat mielenkiintoisesti ja omalla tyylilläsi. Eli kaiken kaikkiaan valtakunnassa on asiat erinomaisesti. Minäkään en kaipaa tietoa, onko kirja arvostelukappale vai ei enkä niitä arvosanojakaan välttämättä. Hyviä ehdotuksia on jo tullut ja Hannan tavoin sain vinkkejä myös itselle. :)

  Kakkosvaihtoehdoksi valitsen C:n.

  VastaaPoista
 23. Onnittelut pitkästä blogitaipaleesta! Seuraan blogiasi, mutta aika eriävästä kirjamausta johtuen minulla ei ole kauhean usein kommentoitavaa. :)

  Minustakin on korrektia mainita ainakin kustantaja kirja-arvioiden yhteydessä, ja olen iloinen myös muusta perusinformaatiosta, kuten julkaisuvuodesta, kääntäjästä, sivumäärästä - ja minusta on tosi kiva, jos annetaan arvosanakin. Tuon Jennin mainitseman kannentekijän voisin alkaa minäkin lisätä rutiininomaisesti. Nyt olen yleensä maininnut sen vain silloin, jos kannesta on ollut erityistä sanottavaa.

  Minullahan on ollut myös jonkinlainen genremääritelmä omissa arvioissani, mutta vaikka sekin olisi minusta ihan kiva, ymmärrän sen olevan myös vähän hankalaa, kun suomeksi ei ole monia vakiintuneita genremääritelmiä. Hyödyllisintä (niin kuin muukin perusinfo) tämä onkin mielestäni ulkomaalaisissa kirjablogeissa, joissa esiteltyä valikoimaa ei niin hyvin tunne, eikä kirjoja/niiden kustantajia löydä netistä yhtä helposti kuin suomalaisia.

  Kirjapalkinnoista mieluisin olisi 2B.

  VastaaPoista
 24. Onnea blogillesi minunkin puolestani! :)

  Oli kiva lukea noita kommentteja, koska en tiennyt, että sivumäärä kiinnostaisi lukijoita. Aoin nyt itsekin lisätä sen ja kannen tekijän tuohon arvostelujeni loppurimpsuun, vaikka se onkin jo aika pitkä. Olen merkinnyt sinne nimittäin myös alkuperäisen nimen ja julkaisuvuoden, suomentajan ja kustantajan ja suomennoksen julkaisuvuoden. En tiedä onko se kaikki tieto edes tarpeellsita, mutta toisaalta eihän sitä kai koskaan voi olla liikaa. :D

  Minua kiinnostaa blogissasi eniten sinun hauskat ja terävätkin arviosi. Olet hyvin rehellinen arvioissasi ja se on minusta parasta. Minun mielestäni ei tarvisi laittaa tuota takakannen esittelyä ollenkaan, vaan sen voisi hoitaa vaikka linkillä kustantajan sivuille. :) Mutta blogisi on hyvä, älä tee suuria muutoksia! :D

  Osallistun vain ykkösarvontaan.

  VastaaPoista
 25. Pitääpä varmaan vaihtaa itsellekin tämä ponnahdusikkuna, enpä tiennytkään ennen eilistä että alle avautuva laatikko voi haitata kommentoimista!

  Mutta mitä varsinaiseen asiaan eli sun blogiisi tulee, niin eipä tässä erityistä muutostarvetta ole. :) Rehellisiä ja välillä aika railakkaitakin arvioitasi on kiva lukea. En ole kaivannut tietoa arvostelukappaleista, mutta eipä se häiritsisikään.

  Tykkään kyllä pisteytyksistä, mutta eivätpä ne ole mitenkään välttämättömiä. Olen välillä harkinnut itsekin pisteiden käyttöönottoa mutta toistaiseksi en ainakaan ole ajatusta toteuttanut (voisi olla ihan hyväkin juttu koska en kirjoita kovinkaan laajasti...).

  VastaaPoista
 26. Arviosi ovat hyviä ja innostavia, sopivalla tavalla erilaisia. Eli jatka vain samalla linjalla.

  Ehkä siitä kirjan takakansitekstistä voi luopua, mutta toisaalta se kertoo hyvin siitä, millaisena kustantaja haluaa kirjan meille lukijoille esitellä. Siihen voi sitten hyvin peilata omia fiiliksiä, mitä olet tehnytkin.

  Pisteistä: itse päädyin niitä antamaan, mutta jokainen voi ja saa tehdä omalla tavallaan. Toki pisteet kertovat, mihin kirja lukijan arvoasteikossa asettuu, mutta kyllähän tekstissä yleensä avautuu paremmin se, mitä mieltä lukija kirjasta on. Mutta jos arvioita ei jostain syystä ehdi lukemaan, on pisteytys hyvä palvelus arvion lukijalle.

  VastaaPoista
 27. Ai niin, unohtui. Paketti 2 c olisi kiinnostavin.

  VastaaPoista
 28. Minäkin unohdin mainita arvonnasta: en nyt osallistu, koska Akateemista ei ole 200 km:n säteellä ja kirjoista on jo on ne mitä haluankin! :)

  VastaaPoista
 29. Samoilla linjoilla ollaan, eli näin on hyvä! :) Ruusuja annan erityisesti siitä, että blogissasi on kirjailijalistan lisäksi erillisiä tunnisteita, joita on sopivan paljon ja joiden kautta löytyy hyvin vanhempiakin arvosteluja tietyn aiheen/teeman ympäriltä. Pidän myös kirjoitustyylistäsi. :)

  Jos arpa osuu omalle kohdalle, niin kakkospalkinnoista kiinnostaa eniten c-vaihtoehto.

  VastaaPoista
 30. Niin, ja minäkin taidan viedä täältä ehdotuksen laittaa sivunumerot ja kannen tekijä omaan blogiini. :) Ei tullut aiemmin mieleen, että nekin ovat tosiaan ihan mielenkiintoisia faktoja. Itse listaan muuten aina arvostelujeni lopussa kirjailijan ja kirjan nimen lisäksi kustantajan, ilmestymisvuoden sekä mahdollisen alkukielisen nimen ja suomentajan.

  VastaaPoista
 31. Minä tykkään kovasti sekä blogisi ulkoasusta että sisällöstä!

  Tunteet näkyvät kirja-arvioistasi hyvin, siitä paljon plussaa :) Ainoa miinus, jonka keksin, tulee tuosta takakannen tekstin kirjoittamisesta, joka minullakin usein jää lukematta. Mieluummin keskityn sinun persoonalliseen tekstiisi. En myöskään kaipaa tähtiä tai tarkempia kustantamo/kannen tekijä/suomentajatietoja, vaikka ymmärränkin niiden joitain kiinnostavan...

  2-vaihtoehtona valitsen Pulkkisen kirjat.

  VastaaPoista
 32. Mielenkiintoinen ja opettavainen palautekeskustelu :-) Minusta blogisi on mukavasti omaääninen, kirjoitat ilmeikkäästi ja jutuista saa selvän kuvan siitä, minkälaisia tunnetiloja lukemasi kirjat ovat herättäneet. Ulkoasusta sanoisin, että tämä nykyinen blogipohjasi on hyvin erottuva ja selkeä, en ole samaan muissa törmännyt.

  Pahus kun en keksi mitään korjausehdotusta... tuota arvostelukappaleasiaa jäin miettimään, en tiedä haluaisinko välttämättä tietää mikä on saatu arvostelukappaleena - se värittäisi kyllä käsitystäni arviosta, ja todennäköisesti aiheetta. Uskon ja luotan että sanot kyllä jos kirja oli kehno, vaikka kuinka olisit saanut sen arvostelua varten. Sen sijaan joskus on kiinnostava lukea miksi olet kiinnostunut kirjasta.

  Tykkään myös siitä että luet monenlaisia kirjoja :D Peesaan Taavaa siinä, ettei pisteillä ole niin kovin väliä.

  Onnittelut hienosta (tähänastisesta) blogiurasta! Jos arpa suosii, 2A.

  VastaaPoista
 33. Onneksi olkoon blogisi pitkästä taipaleesta! :-)

  Kuten moni on sanonutkin, blogisi perusasiat ovat hyvin kunnossa. Itseäni miellyttää blogisi yleisilme, joka on selkeä, pirteä ja omanlaisesi. Tykkään lukea arvostelujasi, enkä kaipaa pisteitä/ tähtiä. Itse olen vastikään ottanut käyttöön sivumäärien, kustantajan ym. ilmoittamisen, koska erityisesti sivumäärä on mukava saada tietää. Joskus, kun tahtoo lukea erityisesti lyhyen eikä pitkää teosta. Vaikka en itse ole fantasiaihmisiä, pidän siitä, että sinä olet, koska tulevana opena minun kuitenkin täytyy pysyä kärryillä fantasiarintamankin uusissa tuulissa. ;-)

  Kirjoista minua kiinnostaa eniten Pulkkisen teokset. Totta-teos minulla jo onkin, mutta voisin antaa sen lahjaksi kaverilleni.

  VastaaPoista
 34. oih mikä arvonta - minulta meinasi näköjään mennä vahingossa ohi! täytyy koettaa onneaan. Pidän blogstasi! Monet jutut ovat sitten sellaisia mieltymyskysymyksiä. minusta olisi kiva jos suht helposti löytyisi kirjat jotka olet lukenut esim. tänä vuonna listattuna (ehkä "sivuja" voisi lisätä tuonne yläpalkkiin noiden kahden lisäksi?). ja minä tykkäisin myös tähdistä sekä sivumäärän ilmoittamisesta (tiiliskivifobiaa helpottamaan :)) sinulla on mukavan runsaasti noita tunnisteita, joita on joskus hauska selailla. Pidän myös siitä, että sinulla on aina joku kuva postauksessa. no siis kaikki hyvin ja olisi kai tylsää jos kaikki blogit olisi samanlaisia...

  mä otan westön jos pitäisi valita! ja postia on tulossa piakkoin ;)

  VastaaPoista
 35. Palaan vielä tuohon arvostelukappale-asiaan Hannan kommentin myötä: On totta, että lehtikritiikeissä ei mainita mistä kirja on saatu, mutta nepä ovatkin (uutuuksien osalta) käytännössä aina kustantamon (lehdelle, joka antaa kirjan eteenpäin kriitikolle) lähettämiä. Blogit ovat eri asia monellakin tapaa; kirjablogeja on nykyään niin paljon että kustantajat eivät taatusti lähetä kaikille kiinnostavimpia kauden uutuuksia :).

  Muutamalta bloggaavalta kirjailijalta (HHH, Ellilä, Pihlajaniemi) on saanut pyytää lukukappaleita, ja ko. kirjoista tehtyjen arvioiden yhteydessä kirjabloggaaja on yleensä maininnut, mitä kautta on kirjan saanut. Miksi on sitten eri asia mainita arvostelukappaleesta, jos on saanut sen suoraan kustantajalta? Ymmärrän kyllä Hannan mainitseman pointin, aina ei ole tyylikästä huudella, että sainpa tämän nyt sieltä ja sieltä, mutta asian voi ilmaista kivastikin. En tosiaan usko, että ilmainen kirja arvioitaisiin suopeammin.

  VastaaPoista
 36. Kaipa minäkin voin osallistua, olenhan sentään lukenut blogiasi melko alkuajoista asti ja aina pitänyt tavastasi kirjoittaa, plus että olen usein samaa mieltä lukemistasi kirjoista.

  Siitä olen samaa mieltä kuin - oliko se Hanna - että oikeastaan nuo takakansitekstit ovat melko turhia. Siksikin, että ne ovat markkinointijuttuja, ja joissakin tapauksissa... jotain muuta kuin se kirja. Joskus niinkin, että takakannen on laatinut joku kirjaa tuskin vähän selaillut. Sen nostaminen esille ei siksi ole aina - joskus ehkä sentään - niin merkittävä.

  Tähtiä voi ottaa käyttöön, mutta niistä syntyy helposti tilanne, jossa joutuu itsensä kanssa pahaan ristiriitaan. Ja ajan mittaan voi käydä vielä niin, että tarvitaan lisää värejä kuin judossa, aina mustaan vyöhön asti. Mutta jos pidät ajatuksesta, niin ok. Ainakin se lisää henkilökohtaisuutta, jota blogi on.

  En yleensä menesty arpajaisissa, mutta jos niin kerrankin kävisi, en oikein voi ottaa noita kirjoja, koska Pulkkiset minulla on jo, ja Westöä en halua (luettu, sen mitä jaksoin). Joten...

  VastaaPoista
 37. Tuohon arvostelukappaleasiaan kommentoin vielä minäkin sanasen. En merkitse niitä, koska tiedän, että ainakin pari kustantamoa näin toivoo. Se riittää perusteeksi minulle, eli muittenkin kustantamojen kirjat saavat olla ilman merkintää. :)

  VastaaPoista
 38. Hei Morre ja ehdin vielä osallistua arvontaan! Pidän blogistasi tällaisena, mutta tosiaan hyppään itsekin nuo takakansiesittelyt ja siirryn suoraan aina sinuun omaan persoonalliseen tekstiisi. Luulen, että minunkin pitäisi ottaa tämä ponnahdusikkuna käyttööni omassa blogissani. Tästä keskustelusta sai kyllä hyviä vinkkejä!

  Akateemisen lahjakortti houkuttaa kyllä aika lailla, mutta en ole lukenut vielä Riikka Pulkkistakaan. Akateeminen on kuitenkin ykkösvalintani, toisena Pulkkisen kirjat! :)

  VastaaPoista
 39. Tämä postaus on mennyt minulta täysin ohi, mutta vähän myöhässä tulen kehumaan miten hienoa on, että olet järjestänyt tällaisen palautekeskustelun; täältä saa hyviä vinkkejä omaankin blogiin. En olekaan aiemmin tullut ajatelleeksi, että esim. sivumäärät voisivat kiinnostaa niin monia.

  Lopuksi täytyy vielä kiittää blogistasi, jota luen ahkerasti, mutta erilaisesti kirjamausta johtuen en kovin usein kommentoi. Jatka vielä pitkään samaan malliin:)

  VastaaPoista