20. toukokuuta 2011

Nyhjää tyhjästä

Opiskelu tältä keväältä on lähestulkoon ohi. Yksi pikkuinen ruotsin tehtävä on vielä jäljellä ja se olisi sitten siinä.

Nyt on siis aikaa kirjoittaa. Ja arvatkaapa mitä! En ole kirjoittanut sanaakaan! Voi v... Olen tuusannut ihan kaikkea muuta ja kun istahdan koneen ääreen, niin päässä humisee tyhjää. Kyllä on taas hienoa, upeeta ja mahtavaa.

En jotenkin yhtään tiedä mistä aloittaisin. Tekisinkö raakileversiota suunnitteilla olevasta historiallisesta romaanistani? Muokkaisinko ja jatkaisinko fantasiatarinaani? Pakertaisinko novellien parissa?
Mikään ei kutsu. Minulla ei ole palavaa himoa tarttua mihinkään. Kevään aikana se historiallinen romaani poltteli kovastikin, mutta se oli pakko tukahduttaa, koska opiskeluhommat olivat kesken. Tukahdutin näemmä turhankin tehokkaasti.

Eihän tässä vinkuminen auta. Meditoin viikonloppuna ja ensi viikolla aloitan jotakin. Vaikka väkisin. Kyllä se sieltä lähtee. Kaiketi...

6 kommenttia:

 1. Joo, ei ole aina helppoa tuo kirjoittaminen ja flowkin on usein vain unelma taivaanrannassa...

  Itselläni toimii editointi. Eli avaan vanhan tekstin ja luen ja viilaan sitä. Siinä samalla sitä sukeltaa takaisin kirjan maailmaan ja kas kummaa, yhtäkkiä sitä haluaakin jatkaa tekstiä, eikä vain korjata vanhaa. Kokeile!

  VastaaPoista
 2. Kovasti tsemppiä! Kyllä kirjoittamisen ilokin löytyy vielä. Mukava alkaa seurata sinunkin etenemistäsi ja mietteitäsi kirjoittamisesta :-)!

  Itse olen miettinyt välillä, kun monenlaisia tarinaideoita pulppuaa, että kirjoittaisinko jotakin muuta välillä. Olen tehnyt päätöksekin: kyllä kirjoitan, mutta vain yhtä pitkää kerrallaan. Välillä voin kirjoittaa novelleita, kolumneja, mielipiteitä tai vaikka aihioita jotakin pitempää varten... mutta pysyn yhdessä pitkässä yhdellä kertaa. Luulen, että tällainen toimii minulla parhaiten.

  VastaaPoista
 3. Jatka sitä tarinaa, minkä annoit meidän lukea täälläkin!! Tahtoo lisää sitä ;)

  VastaaPoista
 4. Minua alkoi kiinnostaa tuo historiallinen romaani, mihin aikakauteen se sijoittuisi ja millasia henkilöitä ja juonta siihen tulisi? Kunpa se alkaisi taas poltella ja tarjoaisit siitä meille maistiaisia blogissasi! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kannustavista kommenteista kaikille :)
  Se 'Sininen enkeli', joka täällä blogissakin on, on just sitä novellien tuusaamista.
  Historiallinen romaani olisi 1600-luvun ja nykyajan Suomeen sijoittuva juttu. Vähän Kate Mosse meets Kaari Utrio -tyyppisesti "hömpähtävä" juttu. Teemana ainakin noitavainot.

  VastaaPoista
 6. Tsemiä! Minulla oli dekkarin ja tämän nykyisen välissä runsaudenpulan varjostama jakso, jolloin oli vaikea tarttua kunnolla mihinkään, kirjoitin vain lauseen sinne, toisen tänne. Lopulta piilotajunta teki päätöksen, valitsi yhden teksteistä ja siitä lähti taas. Nykyään pyrin jättämään piilotajunnalle mahdollisimman vapaat kädet, se saa päättää, kokeilen kaikkia tekstejä vuorotellen, kunnes piilotjaunta ihastuu niistä johonkin, jostain syystä. Tietoisesti oli tosi vaikea arvata, ett'ä mikä teksti lähtisi vetämään, mutta piilotajunta titeää kyllä, että mitä minä kulloinkin tarvitsen ;)

  VastaaPoista