30. huhtikuuta 2011

Päivä 30: Kaikkien aikojen suosikkikirjasi

Puuh! Nyt tämä haaste on ohi. Turnausväsymystä on kyllä nähtävissä. Ja toistoa, toistoa, toistoa... Ei tähänkään voi vastata mitenkään yhdellä kirjalla.

Niinpä nostan esiin kymmenen kaikkien aikojen suosikkiani. Lista on tänään tällainen, joskus toisena hetkenä se voi olla erilainen. Kirjat ovat satunnaisessa järjestyksessä.

Väinö Linna: Täällä Pohjantähden alla
Sofi Oksanen: Puhdistus
Kari Hotakainen: Ihmisen osa
Stephen King: Naisen raivo
Margaret Mitchell: Tuulen viemää
David & Leigh Eddings: Belgarath - velhon tarina
A. W. Yrjänä: Arcana
Kalevala
Bernhard Schlink: Lukija
Émile Zola: Ansa

Toivotan kaikille hyvää vappua tässä samalla!

9 kommenttia:

 1. En yhtään ihmettele turnausväsymystä! Olen äimistyneellä seurannut miten sitkeästi sinä ja muut olette ahkeroineet tämän parissa.

  Mutta lohduksi, jutuissa on ollut paljon mielenkiintoista laiskalle ei-osallistujallekin. Ja kiva nähdä King täällä kymppi-jengissä :D

  VastaaPoista
 2. Hauskaa vappua!

  Minä en ole lukenut yhtäkään kirjaa näistä sinun suosikeistasi! Puhdistus olisi kyllä syytä lukea.

  VastaaPoista
 3. Itse unohdin omasta listastani Oksasen Puhdistuksen. Mikä häpeä.... ;-) Yksi toinenkin yhteinen suosikki meillä on (Lukija).

  VastaaPoista
 4. Booksy, kiva kuulla, että tästä on ollut riemua muillekin. Ja olen kyllä itsekin tämän haasteen mukana saanut hyviä vinkkejä...

  Laura, Puhdistus on kyllä erittäin suositeltava kirja kenelle tahansa. Osa noista muista ei välttämättä kaikille sovi; tyyliin jos et pidä kauhusta, niin Stephen King on ehkä väärä valinta...
  Mutta Puhdistus sopii kaikille tässä mielessä. Se, että tykkääkö siitä vai ei, onkin sitten jokaisen oma asia :)

  Anna Elina, Lukija olikin vaikuttava! Oletko nähnyt siihen perustuvaa elokuvaa? Minä en, mutta kiinnostaisi kyllä...

  VastaaPoista
 5. Enpä minäkään ole sitä Lukijan pohjalta tehtyä elokuvaa. Harmi. Minusta on tullut niin laiska elokuvissa kävijä, mutta onneksi nykyisin filmit tulee aika nopeasti dvd:lle (tosin ei ole ollenkaan sama katsoa elokuvaa kotona kuin elokuvateatterissa).

  VastaaPoista
 6. Voi, Ihmisen osa olisi luettava. Luen siitä hyvää vähän ajan sisään jo neljättä kertaa. Olen opiskeluaikoina lukenut jonkun Hotakaisen, en yhtäkkiä edes muista, minkä, mutta se ei jostakin syystä jaksanut innostaa pidemmälle. Ihmisen osa voisi olla hyvä uusintaottelu Hotakaisen kanssa.

  VastaaPoista
 7. Paula, suosittelen todella. Ihmisen osa on Hotakaisen tuotannosta parhaimmasta päästä ja helposti avautuva muutenkin. Esim. Klassikko ja Syntisäkki ovatkin jo vähän haastavampia.

  VastaaPoista
 8. Kingin nimi on tuttu, mutta hänen teoksensa kiinnostavat harvoin. Viimeksi tänä vuonna olen nähnyt hänen henkilökuvansa, jossa myös hän itse pääsi ääneen. Kauhujen kuningas ei yleensä ole kovin valokuvauksellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikään kuvauksellinen kaveri King ei tosiaan ole :D Onkin hyvä, että hän ryhtyi kirjailijaksi eikä malliksi ;)

   Poista