26. huhtikuuta 2011

Päivä 23: Kirja, jonka olet halunnut jo pitkään lukea

TBR (To Be Read) -listani on tietysti valtava. Ja tietysti listalla on vain kirjoja, jotka haluaisin lukea!
Karsitaan kuitenkin sen verran, että listaan ne kirjat, jotka ovat lukuvuorossa mahdollisimman pian ja jotka löytyvät omasta kirjahyllystä. Siinäkin nimittäin riittää luettavaa...

Kesän projektiksi olen ajatellut ottaa George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -sarjan. Olen sen ensimmäisen osan (Valtaistuinpeli) joskus lukenut, mutta sarja jäi kesken kun kirjallisuusopintoni alkoivat ja tentti(kauno)kirjallisuutta pukkasi hillittömiä määriä.

Lisäksi löytyy muutama Stephen Kingin teos, joita en ole lukenut tai joiden lukemisesta on jo niin kauan, etten muista kirjasta oikein mitään. Tällaisia ovat esim. Musta torni -sarja, Talismaani (Stephen King & Peter Straub), Julma leikki ja Yön äänet.

Fantasiaan vielä palatakseni, hyllyssä odottaa vuoroaan Patrick Rothfussin Tuulen nimi ja Margaret Weisin ja Tracy Hickmanin Lohikäärmeen luut. Uusintalukuvuoroa odottaa myös Michael Enden Päättymätön tarina, jonka olen lukenut viimeksi lapsena. Myös Narniat olisi kiva lukaista uusiksi, mutta odottanen siihen saakka, että voin lukea niitä pojalleni (ikäsuosituksia? pysyykö 7-vuotias jo mukana jutussa?).

Ken Follettin Taivaan pilarit kuuluvat myös lukuohjelmistooni. Siitä on mieheni luvannut pitää huolen. Hän urheasti luki koko järkäleen, koska minä yllytin vaikken ollut itse lukenut sitä.

Tässä nyt muutamia näin alkuun. Kirjastosta varasin juuri 11 kirjaa, joten kesän mittaan luvassa on myös kotimaista kauhua oikein urakalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti