22. huhtikuuta 2011

Päivä 22: Omistamasi suosikkikirja

Jotta tämä haaste ei toistaisi niin pahasti itseään, nostan esiin niitä omistamiani kirjoja, joiden hankkimiseksi olen joutunut näkemään hiukan enemmän vaivaa. Luonnollisesti ne ovat myös suosikkikirjojani, koska enhän minä muuten vaivautuisi!

Yksi tärkeimmistä on Satu Apon kirja Naisen väki. Tästä on ollut painos loppu jo vuosia ja hyvällä onnella sain tämän Huuto.netin kautta. Ei tämä varmaan sillä tavalla mikään keräilyharvinaisuus ole, mutta joskus noita tietokirjoja on niin vähän liikkeellä.

Anne Ricen kirjoista maksoin myös aikanaan törkyhinnat Huuto.netissä. Nyttemminhän se ei ole tarpeen, kun ainakin Veren vangit julkaistiin nyt uusintapainoksina. Lähetin aikanaan Otavalle pyynnökin, että ottaisivat uusintapainoksen kun vampyyriaiheet ovat in. Otavalta vastattiin, että uusintapainosta ei ole. Ihanko totta... Onneksi nyt asia on korjaantunut.

David Eddinginsin tuotanto minulla on lähes kokonaan kovakantisina painoksina. Muistan aikanaan saaneni ne, kun Suomalainen kirjakauppa myi niitä alennuksella hintaan 25 markkaa kappale. En ole kovin varakkaasta perheestä lähtöisin, joten arvostan vielä tänäkin päivänä paljon sitä, että minun kirjaharrastukseeni uhrattiin silloin kertaheitolla yli 200 markkaa. Se oli iso raha perheellemme.

Myös Stephen King -kokoelmamme on aika mukavassa kunnossa. Näppärä LibraryThing kertoo, että meillä on yhteensä 54 Stephen Kingin kirjaa. Osa englanniksi, osa suomeksi ja osa sekä että. SE meiltä puuttuu vielä suomeksi, mutta sen markkinahinta on aivan liian kova nykyisellään. Tammi on ryhtynyt julkaisemaan Kingin vanhempia juttuja pokkareina uudestaan, joten jospa se SE sieltä vielä putkahtaisi.

Tässäpä ne tärkeimmät oman hyllyn aarteet. Jotkut pitävät hulluna sitä, että haluaa omistaa näin paljon kirjoja. Minä haluan, sillä usein luen hyvät kirjat useampaan kertaan.

6 kommenttia:

 1. Mäkin metsästin tuota Apon Naisten väkeä jonkin aikaa, kunnes myös löysin sen Huuto.netistä. Sieltä on monet kirjat löydetty ja aika usein jopa kohtuulliseen hintaan. Viimeksi taisin ostaa bonustyttärelleni lahjaksi Gaimanin Neverwheren 9 eurolla, vaikka painos on ollut loppu jo ajat sitten. :)

  VastaaPoista
 2. Mie metsästelen myös Huuto.netissä kirjoja. Ostin itselleni pari uutuuskirjaa halvalla ja ihmettelin kun sama toimittaja myi seuraavana päivänä samoja kirjoja. Oli tainnut pyytää useamman arvostelukappaleen. ;)

  VastaaPoista
 3. Huutonetin lisäksi suosittelen Antikvaaria: http://www.antikvaari.fi/

  Sinne voi laittaa ns. puutelistan, jos jotakin etsimäänsä kirjaa ei juuri silloin löydy.

  VastaaPoista
 4. Antikvaaria ja Antikkaa olen myös käyttänyt. Siellä vaan on usein aika kovat hinnat. Joskus kokeilin sitä puutelistaa ja sain heti useita myyntitarjouksia kirjasta. :)

  VastaaPoista
 5. Kingin kirjoihin on kyllä mukava palata aina muutaman vuoden tauon jälkeen, tai ainakin itseni miehen tyyli kirjoittaa imaisee jollakin tapaa mukaansa, vaikka tarina olisikin jo ennestään tuttu. Eddingsin kirjat kuuluivat aikoinaan myös minun lapsuuden suosikkeihini - tykkäsin kovasti ala-asteikäisenä - mutta niistä huomasin jollakin tapaa kasvaneeni ulos, kun kokeilin hieman varttuneemmalla iällä uudelleen. Kenties vähän turhan simppeliä tavaraa.

  VastaaPoista
 6. Eddingsit tosiaan ovat hyvin simppeliä tavaraa. Minullehan niillä onkin nostalgia-arvo, joten pystyn tavallaan hyppäämään sen vikojen yli. Jos nyt lukisin Belgarionia ym. ensimmäistä kertaa, niin saattaisi kyllä jäädä lukematta.
  Ja Kingeistä samaa mieltä. Tarinan kerronnassa on jotakin josta nauttii, vaikka tietäisikin loppuratkaisun.

  VastaaPoista