20. huhtikuuta 2011

Päivä 20: Romanttisin kirja, josta pidit

Tämä haaste tosiaan alkaa toistaa itseään, joten pyrin ottamaan jotain vähän vähemmän käsitellympää kuin Tuulen viemää esiin.

Muutamassa blogissa on pohdittu, että miten tätä tulisi tulkita. Minä käänsin tämän vapaasti "romattisin kirja, josta pidit" -muotoon, koska näin kirja ei sitoudu mihinkään genreen. Missä hyvänsä kirjassa voi olla romantiikkaa. Esimerkiksi Stephen Kingin Liseyn tarina on minusta ihanan romanttinen, vaikka sen laji on selvästi kauhu.

Luen mielelläni romanttista viihdettä, jos se sijoittuu historialliseen miljööseen. Tästä esimerkkinä haluan nyt nostaa Kaari Utrion. Perusharlekiini ei minulle kumminkaan riitä, sillä haluan pystyä myös luottamaan teoksen autenttisuuteen. Utrioon luotan. Onhan hänellä historian opintojakin hyvin vahvasti takanaan!
En osaa valita Utriolta nyt yhtä kirjaa, jota pitäisin kaikkein romanttisimpana. Kaikkihan ne ovat sitä jollakin tapaa. Useimmissa on tämä perinteinen vaikeuksien kautta voittoon -kaava, mikä ei tässä genressä häiritse lainkaan.

2 kommenttia:

  1. Romantiikan saralla Kaari Utrioon voi aina luottaa!
    Henna

    VastaaPoista
  2. Romantiikan ehdoton kukkanen; Kuin kuvastimessa. Ah sitä onnettoman rakkauden tuskaa ja ihanuutta...

    VastaaPoista