19. huhtikuuta 2011

Päivä 19: Suosikkikirja, josta on tehty elokuva.

Tähän kohtaan löytyy taas useampikin ehdokas. Lähes aina kirja on elokuvaa parempi (poikkeuksena mainittakoon Hiljaiset sillat, joka siis pohjautuu Robert James Wallerin romaaniin).

Listaan tähän muutamia suosikkejani, joista siis pidän sekä kirjana että elokuvana.

Tuulen viemää on tietysti melkoinen itsestäänselvyys. Siitä onkin jo jauhettu tämän haasteen tiimoilta riittämiin, joten ei siitä sen enempää.

The Stand
Stephen Kingin kirjoja on filmatisoitu todella paljon. Suurin osa niistä on aika kamalaa kukkua, mutta onnistuneina pidän Hohtoa (Stanley Kubrick) ja Tukikohtaa (joka on oikeastaan tv-sarja).
Hohdosta on pakko kertoa, että olin 12-vuotias nähdessäni sen. Hohto on K-18 -elokuva, mutta jostakin syystä ala-asteaikainen opettajamme antoi tuoda sen kouluun keväällä katsottavaksi. Mikä pahinta, luokasta ei saanut poistua leffan ajaksi... Vasta aikuisena pystyin katsomaan Hohdon uudestaan ja pitämään sitä hyvänä kauhuelokuvana. (Joskus nämä haasteet ovat mukavan terapeuttisia...)

Harry Potter ja salaisuuksien kammio on sekä suosikkikirjani että elokuvani Potter-sarjasta. Ei vähiten Lucius Malfoyn ansiosta, josta avauduinkin jo aiemmin. Näistä myöhemmistä Potter-elokuvista en ole niin paljoa tykännytkään.

Veren vangit ovat minusta myös sekä hieno kirja että onnistunut elokuva, huolimatta siitä että elokuvassa on kaksi inhokkinäyttelijääni.
Pidän myös Kadotettujen kuningattaresta sekä kirjana, että elokuvana, mutta ne eivät lainkaan vastaa toisiaan. Kadotettujen kuningatar on oikeastaan enemmän Vampyyri Lestat -kirjan filmatisointi kuin Kadotettujen kuningatar -kirjan. Anne Ricehan sanoutuikin irti KK-elokuvasta täysin.

3 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä, että Hohto on erittäin onnistunut niin kirjana kuin elokuvana. Tukikohdan olen nähnyt vain sarjana. Mutta oli niin pakko tulla kommentoimaan, kun otit esille Veren vangit, joka on suosikkielokuviani. Luin kirjan myöhemmin ja silloin oli niin vaikea irrottautua niistä mielikuvista, mitä leffasta on tullut. Olen kyllä nähnyt elokuvan aika monta kertaa! Ricen Vampyyri Lestat on ollut kirjahyllyssäni pidemmän aikaa, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi sitä lukea. On jotenkin vaikea irrottautua siitä Tom Cruisen esittämästä Lestat-hahmosta... Sijoittuuko kirja ajallisesti ennen Veren vankeja vai sen jälkeen?

  VastaaPoista
 2. Jälkeen. Vampyyri Lestat -kirja kertoo siis siitä, kuinka Lestat löytää Anne Ricen romaanin Veren vangit ;) Ja koska Lestat on eri mieltä Louisin kanssa siitä kuinka kaikki menikään, hän kertoo jutun uusiksi ja vähän lisääkin.

  http://fi.risingshadow.net/index.php?option=com_library&Itemid=67&action=book&book_id=1463

  VastaaPoista
 3. Kiitos linkistä! Minulla on kirjat vielä sekaisin muuton jäljiltä ja en pystynyt sitä itse tarkistamaan. Nyt kiinnostaa kyllä tuo Lestatin näkökulma ja aion kyllä kirjan lukea :)

  VastaaPoista