15. huhtikuuta 2011

Päivä 15: Suosikki mieshahmo

Oijoijoi! Onpa herkullinen aihe kerrassaan. Tähän ei voi kyllä valita vain yhtä, se on selvää se.

Tietysti täytyy mainita Rhett Butler. Herrasmieslurjus on vain jotakin niin houkuttelevaa. Ymmärsin Rhettin päälle vasta hiukan vanhempana, oikeastaan teini-iän jälkeen.
Rhett on minusta myös ehdottomasti Clark Gablen näköinen, johtuen tietysti vaikuttavasta roolisuorituksesta ja siitä, että olen nähnyt Tuulen viemää -elokuvan ennen kirjan lukemista.Toinen ihastuttava, hiukan renttumainen tyyppi on Belgarion - ja Mallorean -taruissa esiintyvä Belgarath -velho. Vaikka herralla on ikää reilut seitsemäntuhatta vuotta, on hänessä seksuaalistakin vetovoimaa. Eddingsin tuotoksia ei kaiketi ole filmatisoitu, mutta jostakin syystä miellän Belgarathin aivan Sean Conneryn näköiseksi. Ja kuka voikaan väittää, etteikö hän muka olisi vanhemmallakin iällä seksikäs?
Belgarath on minusta hauskempi kuin vaikkapa kollegansa (ja ikätoverinsa) Gandalf. Belgarathissakin on mahtipontisuutta ja todellista voimaa, mutta myös pehmeyttä ja renttumaisuutta. Belgarathilla on myös hiukan ongelmia alkoholin kanssa.


Jatketaan velholinjalla ja otetaan esiin pitkäkestoisin rakkaus teinivuosilta saakka. Nimittäin Raistlin Majere, Dragonlance -sarjan synkeä velho. Raistlin on hyvin komeaksi kehutun Caramonin kaksoisveli, mutta sairaalloisempi versio hänestä. Velhoksi tekevä Koe vaati maksuksi Raistlinin terveyden. Niinpä tätä synkkää kaveria ei koskaan ole kuvattu kovin viehättäväksi mieheksi; iho on kelmeän kullan värinen, hän on luisevan laiha ja yskii verta. Kammottavinta on tiimalasin muotoiset silmät, jotka saavat Raistlinin näkemään kaiken kuolleena. Viehkoa, eikö?
Silti Raistlin on vedonnut minuun aina. Hän on hyvin älykäs (jos Caramon on saanut Raistlininkin osuuden ulkonäöstä, niin Raistlin on saanut Caramoninkin älyosuuden), teräväkielinen, mystinen, salaperäinen, voimakas... Ah!Sitten vähän järeämpää tekoa oleva kaveri, joka on tuorein ihastukseni. Bernard Cornwellin Saxon Stories -sarjasta tuttu Bebbanburgin Uhtred. Komea englantilaisaatelinen, joka on kasvatettu viikinkisoturiksi. Voiko nainen enempää toivoa?! Cornwell kuvailee turhankin hyvin Uhtredin lihaksia, vaaleita pitkiä hiuksia, hurjaa luonnetta, jossa pilkahtaa ajoin lempeyttäkin.
Pidän myös Uhtredin rehellisyydestä ja siitä miten Cornwell on luonut hahmon. Saxon Stories -sarjassa kertojana on vanha Uhtred, joka ei toisiaan ihastele tai pidä nuorta minäänsä kovin ylivertaisena tai fiksuna.Viimeisenä, mutta kenties parhaimpana... Lestat de Lioncourt. Anne Ricen luoma vampyyri, joka on tainnut aiheuttaa tämän nykyisen 'seksikkäät vampyyrit' -villityksen. Lestatissa on munaa todella, joka vain korostuu hiukan nössykkämäisen Louisin vieressä. Elokuvamaailmassa Lestatia ovat näytelleet Tom Cruise (Veren vangit) ja Stuart Townsend (Kadotettujen kuningatar). Veren vangit on ainoa leffa, missä siedän - suorastaan tykkään Cruisesta.
Lestat on ollut minulle niin merkityksellinen hahmo, että olin vähällä nimetä poikanikin Lestatiksi. Menin niin pitkälle, että anoinkin nimenkin (hyväksytysti!) läpi maistraatista. Täti kyllä paheksui valintaani; "Tiedätkö, että se on vampyyrinimi?". Jätin nimen antamatta, koska se liitettiin niin vahvasti lestadiolaisiin (ne sivistymättömät!!). Muuten Lestat olisi ollut hyvä nimi, joka olisi vielä sopinut suomen ääntämisasuunkin. Hylkäsin siis koko Lestat -nimen ja välillä se on kyllä kaduttanut.

Eiköhän tässä ole miehiä riittämiin tälle päivälle. Mainitsematta jäi vielä monia muitakin. Vares, drowsoturi Drizzt Do'Urden (Forgotten Realms), Legolas, Kaari Utrion kirjojen lukuisat sankarimiehet (kuten Daniel Tulikilpi)... Todellisessa maailmassa en osaa niin enää ihastua, kun ei ole tarvetta, mutta kirjamaailmassa rakastun useinkin.

Onko teillä muilla muuten tapana kuvitella hahmo jonkun (esim. julkkiksen) näköiseksi? Häiritseekö filmatisoitujen elokuvien roolitukset omaa kuvitelmaa?

8 kommenttia:

 1. Oi!, Rhett on niin...'hot'. Olen hänestä postannut useastikin.

  Rhett Butleriin ei pysty aika, kiima eikä edes kateus!

  VastaaPoista
 2. Ross Poldark ihanan Robin Ellisin esittämänä. Nykyään kun luen Poldark-saagaa, niin Ross on ihan Ellisin näköinen.

  MinnaKristiina kirjautumatta...

  VastaaPoista
 3. Pyrin aina lukemaan kirjan/kirjat ennen elokuvaa, että saan luoda hahmoista rauhassa omannäköiseni. Harvemmin alan ketään kuvittelemaan julkkiksen näköiseksi, toki joskus saatan miettiä, kuka tähän rooliin sopisi. Tosin Vareksen olen aina jotenkin mieltänyt Reijo Mäen oloiseksi.

  Esim. Pottereita en aluksi meinannut uskaltaa katsoa, koska pelkäsin, että mielikuvani tuhoutuvat täysin, sillä suurin osa näyttelijöistä oli aivan erinäköisiä kuin miksi olin kirjan hahmot suunnitellut. Mutta eipä sekään sitten lopulta häirinnyt ja nykyään minulla on kaksi eri hahmoa heille; elokuva- ja kirjahahmot.

  VastaaPoista
 4. Lestat on kyllä yksi mieleenpainuvimmista mieshahmoista kirjoissa! Ja Tom Cruise teki minustakin ehkä uransa parhaan roolisuorituksensa Veren vangeissa. :)

  VastaaPoista
 5. Leena Lumi, ei etenkään kateus! Jostakin syystä Rhett tuntuu olevan kollektiivinen ihastus vailla omistushaluntunteita :D
  (Kohta joku kiikuttaa mut psykiatrille, jos esitän olevani mustasukkainen fiktiivisestä hahmosta.)

  Minna Kristiina, jännää :)

  Riina, mä voimakkaasti miellän Potter-hahmot leffaroolien kautta. Johtunee siitä, että näin ensin leffan (Viisasten kivi) ja sitten luin kirjoja.

  Salla, Rhett vaan on <3 Myöskin yksi niistä harvoista miehistä, jolle sopii viikset :D

  Zephyr, hienoa että muitakin Lestat-ymmärtäjiä löytyy!

  VastaaPoista
 6. Oih, Raistlin on minunkin suosikkini Dradonlance-kirjojen hahmoista. Ja Lestat vetoaa myös. :)

  VastaaPoista
 7. Lestat! Lestat, Lestat! Lestat...!

  Miten tässä nyt pitäisi sanoa jotain järkevää?

  VastaaPoista