4. huhtikuuta 2011

Päivä 04: Suosikkikirjasi suosikkisarjastasi

Kuten jo eilen oli puhetta, Dragonlance on se minun suosikkisarjani, jonka halusin nostaa esiin. Vaihtelu kuitenkin virkistää ja nostan tässä esiin toisen suosikkisarjani ja siitä suosikkikirjani. Siihen on kaksi syytä. Ensimmäinen on se, että Dragonlancesta tulen puhumaan tässä haasteessa vielä lisää. Koitan säästää sitä tarvitsemiini kohtiin, jottei teillä pursuisi lohikäärmeet korvista ulos heti kättelyssä.
Toinen syy on se, että haluan puhua Lucius Malfoysta, joka on yksi suosikkihahmoistani. (Tiedän, että suosikkihahmoista puhutaan vielä, mutta nostan Luciuksen esiin nyt ja muita suosikkeja sitten myöhemmin.) Sitä paitsi Harry Potter ja salaisuuksien kammio on suosikki-Potterini niin kirjana kuin elokuvanakin.

Tässä toisessa Potter-kirjassa hommat pääsevät kunnolla vauhtiin. Rowling on säilyttänyt vielä lastenkirjoille ominaisen riemun ja vähän koheltamistakin, mutta kurkottaa jo hiukan vakavampaankin suuntaan kiusatun Murjottavan-Myrtin ja synkän Tom Lomen Valedron päiväkirjan kautta. Lisäksi kirjoittamisen ote vahvistuu ylipäätään Viisasten kiven ollessa selvästi vähän vielä hiomattoman timantin oloinen.

Lisäksi tässä siis astuu kuvioihin mukaan Lucius Malfoy (Dracon isä), johon minulla on aivan erityinen suhde fanfiction kautta. Olen jo aiemmin vedonnut siihen, että Morren maailma on sivistynyt blogi, joten en perehdy siihen sen tarkemmin. Kehitin vain tätä kautta hyvän syyn linkittää tänne kuva Jason Isaacsin näyttelemästä Luciuksesta, joka on kerta kaikkiaan täydellinen minun makuuni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti