16. maaliskuuta 2011

Suomalaisen keskiluokan arki

Karoliina Kirjavasta kammarista heitti ilmoille niin herkullisen haasteen, että olihan siihen tarttuva. Haasteet ovat oivallinen kiihoke tarttua omassa hyllyssä oleviin, toistaiseksi lukemattomiin kirjoihin.

Haasteen mukaan vuoden 2011 aikana tulisi lukea vähintään viisi (5) kirjaa, jotka kuvaavat suomalaisen keskiluokan arkea. Karoliina onkin kasannut sivulleen hyvän listan, jota en siis syyttä suotta kopioi tähän.

Otan itsekkäästi valtuuden toteuttaa haaste niin, että nimeän vain muutaman kirjan, jotka aion varmasti lukea. Loppu olkoon satunnaisten oikkujen siivittämiä valintoja.

Tässä ne, jotka aion varmasti lukea:
Tove Jansson: Nukkekaappi
Anja Kauranen: Ihon aika
Riikka Pulkkinen: Totta
Essi Tammimaa: Paljain käsin
Jussi Valtonen: Siipien kantamat

Jo aiemmin olen lukenut (näitä ei siis lasketa haasteeseen):
Kari Hotakainen: Juoksuhaudantie
Riikka Pulkkinen: Raja
Pirkko Saisio: Kainin tytär

5 kommenttia:

 1. Kiva, kun lähdit mukaan! Ja juu, en minäkään ole vielä päättänyt, mitä kirjoja varmasti luen listalta, mutta moni kutittelee mukavasti. Luin kyllä juuri listalta kaksi, joten enää kolme "pakollista" jäljellä. Toivon kuitenkin lukevani listalta enemmän tänä vuonna.

  Minäkin aion lukea ainakin Janssonia (olen lukenut aikuisten kirjoista vain Kuvanveistäjän tyttären) ja Pulkkisen Totta-romaanin, joka löytyy omasta hyllystä.

  VastaaPoista
 2. Minäkin toivon lukevani sentään enemmän kuin viisi. Moni kirja houkuttaa :)
  Ja kiitos itsellesi hyvästä haasteesta! Huomanet, että pöllin ideasi sivujen käytöstä. Olen kyllä huomannut ko. elementin aiemmin, mutta en keksinyt miten käyttää niitä :D

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen jo muutaman kuukauden miettinyt noiden välilehtisivujen tekemistä blogiini ;) Nyt pääsin jo niin pitkälle, että tein testisivun (jonka poistin vielä toistaiseksi..), mutta en keksi millään, miten saan jonkun vanhan tekstin kuvineen sinne sivulle??

  VastaaPoista
 4. Susa, parhaiten onnistuu kopioimalla. Eli avaa kopioitava sivu ikään kuin haluaisit muokata sitä. Klikkaa sitten sen tekstilaatikon oikeasta yläkulmasta se HTML-puoli. Maalaa koko tekstihässäkkä ja kopioi se.
  Sitten avaa se sivunluontilaatikko, joka näyttää samalta kuin postauksenluontilaatikko. Jälleen klikkaa HTML-puolta ja liitä sinne se kopioimasi html-hässäkkä. Sitten taas vaihda siitä samasta yläkulmasta se alkuperäinen puoli (muistaakseni siinä lukee 'Luo') ja TADAA! se on siinä.
  Toivottavasti selvensi jotenkin :D

  VastaaPoista
 5. Kyl selkis, kiitos ;) Testaan pian!!

  VastaaPoista